Connect with us

Διεθνή

Όρθια η Σλοβενία απέναντιστην Δανία – Έπαιξαν Σπόραρ, Βέρμπιτς

Η Σλοβενία έμεινε για 7ο ματς χωρίς νίκη απέναντι στη Δανία, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ωστόσο το τελικό 1-1 με τους Σκανδιναβούς στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 3ο όμιλο του Euro 2024, συνιστά επιτυχία για την ομάδα του Ματίας Κεκ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς.

 

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έβαλε μπροστά την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ, στο 17′, με το πρώτο του γκολ μετά από 1.100 ημέρες από τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την καρδιά του στο ξεκίνημα της περασμένης διοργάνωσης. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και απόλυτα δικαιολογημένα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Οι Σλοβένοι, πάντως δεν το έβαλαν κάτω και με δόση τύχης ισοφάρισαν στο 77′ με τον Γιάντζα.Με την Σλοβενία ξεκίνησαν βασικοί οι δύο από τους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, Ανταμ Τσέριν και Αντραζ Σπόραρ, ενώ ο τρίτος… της παρέας, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, μπήκε αλλαγή στο β΄ μέρος.

Μπροστά με Έρικσεν η Δανία

Ο Σέσκο στο 17′ απείλησε τον Σμάιχελ, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση η Δανία πήρε το προβάδισμα. Ο πολύπειρος Έρικσεν αφού κατέβασε τη μπάλα με το στήθος στην περιοχή, μετά από ασίστ του Βιντ, πλάσαρε υποδειγματικά τον Όμπλακ για το 1-0 των Σκανδιναβών.

Φοβερό 25λεπτο στο δεύτερο μέρος

Μία ανάσα από το 2-0 έφτασε η Δανία στο 64′, αλλά ο Όμπλακ έκανε σωτήρια επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Χόιλουντ και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μπα βρήκε στα πόδια αμυντικών της Σλοβενίας.

Ήταν η σειρά των Σλοβένων να απειλήσουν δύο λεπτά αργότερα. Από τη συνεργασία των δύο «πράσινων», Σπόραρ και Τσέριν, ο δεύτερος βρέθηκε στην περιοχή του Σμάιχελ αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 75′ ο Σπόραρ αστόχησε από πολύ κοντά.

Η μεγαλύτερη φάση του ματς σημειώθηκε στο 76′ και ήταν για τη Σλοβενία. Πρωταγωνιστής γι’ άλλη μια φορά ήταν το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Μπέντζαμιν Σέσκο, ο οποίος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Όμπλακ.

Το συγκρότημα του Ματίας Κεκ έφτασε τελικά στην ισοφάριση, στο 77′ με το σουτ του Γιάντζα έξω από την περιοχή, αφού η μπάλα βρήκε στο σώμα του Χιούλμαντ κι άλλαξε πορεία (1-1).

Πήρε ψυχολογία η Σλοβενία μετά το γκολ και στο 81′ ο Σπόραρ νικήθηκε από τον Σμάιχελ.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Στογιάνοβιτς, Τσέλαρ – Χιούλμαντ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκουσιτς, Μπίγιολ, Γιάντζα, Στογιάνοβιτς (67′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλνσικ (75′ Τσέλαρ), Μλάκαρ (75′ Σρτάνκοβιτς), Σπόραρ (90’+4 Μπρέκαλο), Σέσκο (90’+4 Κούρτιτς)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ (89′ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (83′ Νέργκαρντ), Κρίστιανσεν (78′ Μέλε), Έρικσεν, Βιντ (83′ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83′ Πόουλσεν)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή

Κατέρρευσε λόγω ζέστης βοηθός στο Περού – Καναδάς | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Διεθνή

Euro 2024: Φινάλε στους ομίλους, συμπληρώνονται τα ζευγάρια των «16»

Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

“Περίπατος” για την Εθνική μας στο μπάσκετ 86-57 το Μαυροβούνιο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO