Connect with us

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Θρυλικός Τζολάκης, όλες οι μυθικές εμφανίσεις μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης | video

Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του Ολυμπιακού είχε πολλούς “δράκους” την φετινή χρονιά είχε όμως και έναν τεράστιο Τζολάκη ο οποίος ήταν πάντα εκεί για να σβήνει τις “φωτιές” μπροστά από την εστία του και να δικαιώνει τον Μεντιλίμπαρ.

 

 

Ήταν 14 Μαρτίου με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στον επαναληπτικό της ήττας του με 4-1 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” από την Μακάμπι Χάιφα και λίγους να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν από την έδρα της Μπάτσκα Τόπολα (αυτή χρησιμοποίησε ως έδρα η ομάδα του Ισραήλ)  με την πρόκριση. Σε αυτό το ματς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκινάει βασικό τον Κωνσταντή Τζολάκη και κάπου εκεί ξεκινάει η μεγάλη ανατροπή.

Ο Χανιώτης Κωνσταντής Τζολάκης καθιερώνεται στην βασική ενδεκάδα και στο επόμενο ματς ο Ολυμπιακός έχει να ξεπεράσει ένα ακόμη μεγάλο εμπόδιο αυτό της Φενέρμπαχτσέ η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 επέστρεψε με 2 τέρματα για να κάνει τον επαναληπτικό εξαιρετικά δύσκολο για τους “ερυθρόλευκους”.

Σε αυτό το ματς ο Τζολάκης γνωρίζει την αποθέωση μετά από την επέμβαση στην βολίδα του Κρούνιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή για το νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο οποίος έμελλε να είναι ο εφιάλτης τον Τούρκων στην συνέχεια. Στον επαναληπτικό η Φενερ βρήκε γκολ νωρίς και έφερε το ματς ξανά σε ισορροπία ενώ στη συνέχεια είδε τον Τζολάκη να ορθώνει ανάστημα και το ματς να οδηγείται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Τζολάκης έγινε ο εφιάλτης των Τούρκων καθώς έμοιαζε ανίκητος κάτω από τα δοκάρια και με 3 αποκρούσεις στην διαδικασία των πέναλτι πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε σε μια τεράστια πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ.

Δείτε τις αποκρούσεις του Τζολάκη

Αυτές οι αποκρούσεις έφεραν και την αποθέωση και το Νίκο Σαργάνη εναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου να μιλάει για το “πακέτο” του Τζολάκη

Παρά τα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια, ο νεαρός Κωνσταντής συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα που τον διακρίνει και φρόντισε να αναγκάσει και τον πιο δύσπιστο φίλαθλο να “σωπάσει”.
Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης συγκίνησε άπαντες στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και των social media όχι για τη μυθική εμφάνισή του με τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», αλλά για την αγκαλιά όλο συναίσθημα στον πατέρα του που τον παρακολουθούσε από την εξέδρα στο «Σοκρού Σαράτσογλου», εκεί που ο Ολυμπιακός χάρη στον νεαρό γκολκίπερ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαικής διοργάνωσης.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa Conference League η Άστον Βίλλα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τζολάκης αρχίζει και γνωρίζει την καθολική αναγνώριση όλων και μάλιστα ξεκινάει και η σύγκριση με τερματοφύλακες όπως ο Μαρτίνες ο οποίος με την σειρά του οδήγησε τους Άγγλους στα ημιτελικά.

Η Άστον Βίλλα μπήκε δυνατά στο πρώτο ματς και μόλις στο 10′ ο Ρότζερς δοκίμασε να νικήσει τον Τζολάκη ο οποίος όμως με εκπληκτική επέμβαση στην αριστερή του γωνία “συστήνεται” και στο αγγλικό κοινό.

Με την αύρα από τις αποκρούσεις πέναλτι στο Σουκρού Σαράτσογλου,  η ψυχολογία είναι με το μέρος του Τζολάκη ο οποίος είδε τον Ντάγλας Λουίς να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα με το σκορ στο 2-4 για τους “ερυθρόλευκους”. Ο “μικρός” έχει μεγαλώσει πλέον και κοιτάζει κατάματα τον Λουίζ ο οποίος σημαδεύει την αριστερή γωνία με τον Τζολάκη να πέφτει και την μπάλα να καταλήγει άουτ δείγμα και του άγχους που προκαλεί ο Χανιώτης στους αντιπάλους του.

Μια εβδομάδα αργότερα ο Τζολάκης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καραϊσκάκης” και γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού, οι εμφανίσεις του νεαρού δεν είναι πυροτέχνημα αλλά μια “καθημερινότητα” κόντρα σε μαγαθήρια.

Η Άστον Βίλλα γνωρίζει ότι ο μόνος δρόμος για πρόκριση είναι να επιτεθεί και από το ξεκίνημα του ματς βάζει πίεση στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως έχει τον Τζολάκη και πάλι σε εκπληκτική ημέρα και προηγείται με 1-0 βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στους Άγγλους. Στο 30′ ο Ντιαμπί βρίσκει χώρο μέσα στην περιοχή όμως δεν έχει λογαριάσει τον Τζολάκη ο οποίος διατηρεί το “μηδέν” απλώνοντας το κορμί του και διώχνοντας σε κόρνερ.

Επόμενο “θύμα” του Τζολάκη ο Μπείλι ο οποίος με έναν “κεραυνό” αναγκάζει τον Τζολάκη να διώξει εκπληκτικά και πάλι σε κόρνερ

Ακόμη και με σκορ πρόκρισης ο Τζολάκης αρνείται να δεχτεί γκολ και δεν αφήνει την Άστον Βίλλα να σκοράρει ούτε στις καθυστερήσεις του ματς όταν με πίσω βήματα κάνει μια ακόμη επέμβαση για highlights.

 

Αυτές ήταν δυο φοβερές επεμβάσεις δεν ήταν όμως και οι μοναδικές για τον Κωνσταντή Τζολάκη ο οποίος συνέχισε να ανεβάζει τις μετοχές του αλλά και να ανεβαίνει ψηλά στην συνείδηση του κόσμου με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον στον τελικό και το νεαρό τερματοφύλακα να έχει μεγάλο μερίδιο “ευθύνης”.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στον τελικό και το όνομα του Κωνσταντή Τζολάκη από τα πιο “καυτά” κάτι που δεν δείχνει να τον αγχώνει αντιθέτος παίρνει επάνω του όλο το βάρος και χωρίς ίχνος αμφιβολίας κάνει… spoiler για τον τελικό της 29ης Μαϊου.

Τα λόγια του θέλησε να τα κάνει πράξη και σε έναν τελικό ο Τζολάκης δηλώνει “παρών” και παίρνει πάνω του την ομάδα κρατώντας το “μηδέν” στο πρώτο ημίχονο με την Φιορεντίνα δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για τα λεγόμενα μεγάλα ματς.

Όσο η ώρα περνούσε κάθε φάση είχε βαρύνουσα σημασία καθώς μπορούσε να κρίνει τον τελικό με τον Τζολάκη να αποτελεί φόβητρο μπροστά από την εστία και έναν ανίκητο φύλακα άγγελο που οδηγούσε λεπτό προς λεπτό τον Ολυμπιακό στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του.
Ο πρώτος στο δεύτερο μέρος που δοκίμασε τον Τζολάκη ήταν ο Κουαμέ

Επόμενος που δοκίμασε να νικήσει τον Τζολάκη ήταν ο Ικονέ αλλά και πάλι ο Τζολάκης δεν είχε σκοπό να αφήσει κανέναν να χαλάσει το όνειρο των φίλων του Ολυμπιακού.

Από την στιγμή που ο Τζολάκης ήταν ανίκητος ήταν θέμα χρόνου ο άνθρωπος που με τα γκολ του οδήγησε τον Ολυμπιακό μέχρι εκεί ο Αγιούμπ Ελ Καμπί να σκοράρει και να στείλει τον κόσμο του Ολυμπιακού στα ουράνια και μαζί με τον Τζολάκη και τον Μεντιλίμπαρ να συμπληρώνει τους… 3 σωματοφύλακες των “ερυθρόλευκων”.

Φέτος είναι η χρονιά του Κωνσταντή Τζολάκη ή αν προτιμάτε η καθιέρωση ενός νεαρού παιδιού που ξεκίνησε από τα Χανιά και ζει το όνειρο πολλων… Τζολάκη εσύ Super Star και ας μην το δέχεσαι!!!

Εθνική Ελλάδος

Δυσκολεύτηκε χωρίς την Παπαδάκη η Εθνική κόντρα στην Ιρλανδία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Ελεύθερος ο Χανιώτης Ντεντάκης από τον Λεβαδειακό

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ

Ανανέωσε με τον Παναιτωλικό ο Μπελεβώνης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO