Connect with us

Κύπελλο Ελλάδος

Ταουσιάνης για ΟΦΗ: Γιορτή για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο – Θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν

Ο Γιάννης Ταουσιάνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

 

Ο προπονητής των Χανίων μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 ενόψει του αγώνα της Δευτέρας στο γήπεδο των Περιβολίων. Ο Γιάννης Ταουσιάνης τόνισε πως η αναμέτρηση αποτελεί μια γιορτή για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο. Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάλντας Νταμπράουσκας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ταουσιάνης στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2

Για την εκκίνηση των Χανίων που μετράει το απόλυτο σε πρωτάθλημα και κύπελλο: “Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το ξεκίνημα μας και λόγω των αποτελεσμάτων αλλά και λόγω της εικόνας μας στα παιχνίδι, σε μια απαιτητική χρονιά για την ομάδα μας μιας και έχουμε θέσει ψηλούς στόχους σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη του οργανισμού και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”.

Για την καλή εικόνα που έχουν παρουσιάσει τα Χανιά: “Είμαστε στον σωστό δρόμο αλλά είναι φυσικό και επόμενο βλέποντας τα παιδιά στην καθημερινότητα μας αλλά ίσως έχει λόγο μιας και βρισκόμαστε σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας μιας και κρατήσαμε την βάση αλλά και ξεκίνησε η προετοιμασία στην ώρα της”.

Για τα στοιχεία που παίζουν ρόλο στην εικόνα των Χανίων: “Πάντα είναι σημαντικά στοιχεία η ομοιογένεια και η δυνατότητα να χτίσεις μια ομάδα στην οποία βρίσκεσαι και αφουγκράζεσαι αλλά και τι χρειάζεται για να κάνεις το παραπέρα βήμα. Είχαμε το δίμηνο της συνεργασίας μας, μπήκαμε στο χτίσιμο από πολύ νωρίς και γνωρίζοντας από πολύ νωρίς τι θέλουμε να προσθέσουμε ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Νομίζω πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον ΟΦΗ, είναι πολύ σημαντικό πως θα οργανώσουμε την επόμενη μέρα και βλέπετε πως ήδη γίνονται τα σωστά βήματα προς την κατεύθυνση που είχαν οι άνθρωποι του στο μυαλό τους”.

Για το ότι τα Χανιά είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο επιπέδου Superleague 1: “Έχουμε αποφασίσει ν’ ακολουθήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης χωρίς να πω ότι είναι ο σωστός ή ο λάθος απλά θέλουμε να υπηρετήσουμε αυτόν και τον στηρίζουμε πολύ, τουλάχιστον μέχρι τώρα δικαιωνόμαστε. Είναι και ο δρόμος που ο καθένας επιλέγει. Χαίρομαι που βλέπω την εφαρμογη του σε μεγάλο βαθμό γιατί θέλω να ομολογήσω ότι έχω ένα καταπληκτικό γκρουπ παικτών που έχουν την θέληση και τη νοοτροπία να τον ακολουθήσουν και πραγματικά είμαι ευλογημένος που δουλεύω μαζί τους”.

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: “Για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη γιορτή γιατί έχει να δει πολλά χρόνια της Superleague 1 στην πόλη και μάλιστα μια πολύ καλή ομάδα. Εντάσσεται στα πλαίσια της διάκρισης μας και ενώ ήδη έχουμε αποκλείσει δύο ομάδες της κατηγορίας μας και η προσέγγιση θα είναι ίδια σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να το χαρούμε, να το ευχαριστηθούμε, να μην αφήσουμε καμία στιγμή δίχως να την χορτάσουμε. Αυτό σημαίνει διάθεση και συγκέντρωση στις βασικές αρχές μας και τα χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα που κάθε ένας έχει διαφορετικά. Γνωρίζουμε και είναι αντιληπτή η ανωτερότητα του ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα όμως το ποδόσφαιρο δεν στέρησε σε κανέναν μικρό την δυνατότητα του να το διεκδικήσει”.

Για την κατάσταση που πετυχαίνουν τα Χανιά, τον ΟΦΗ: “Παρακολούθησα το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ έκανε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι γιατί σε όλες τις φάσεις του αυτό που ετοίμασε ο κόουτς και οι παίκτες του έπιασε στο απόλυτο. Υπήρξε τρομερή συγκέντρωση σε όλα τα επίπεδα. Αισθάνομαι πως δικαιώνομαι σε όλα όσα έχω πει για τον ΟΦΗ πως έβλεπα μόνο καλά πράγματα μπροστά μου και προς το παρόν δικαιώνομαι γιατί τα επτά παιχνίδια είναι αρκετά για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με πολύ σωστή κατεύθυνση, έχει έναν προπονητή που του τρέφω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό και θα πω για ακόμα μια φορά πως έρχονται μέρες του ένδοξου παρελθόντος του ΟΦΗ”.

Για την υπομονή αλλά και την πίεση για θετικά αποτελέσματα: “Θέλω να πω όμως ότι ο δρόμος των επιτυχιών δεν είναι εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα έρθουν μέρες που δεν θα είναι καλές και θα έρθει η ήττα γιατί παίζει κ αι ο αντίπαλος. Αυτό δεν αναιρεί ότι έχει συμβεί, την δουλειά που πάει προς την σωστή κατεύθυνση, μια ήττα δεν αναιρεί το τι έχεις κάνει στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια. Και το λέω αυτό γιατί σε μια στιγμή υπήρξε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν άφηνε ένα ευχάριστο συναίσθημα καθώς φαινόταν ότι γίνεται σωστή δουλειά. Και δεν το λέω μόνο για τον ΟΦΗ αλλά κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό. Το καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα απλά ν’ αναρωτηθούμε το που βρισκόταν ο ΟΦΗ πριν από δύο χρόνια και που πάει τώρα να βρεθεί. Καταλαβαίνω τον κόσμο του ΟΦΗ γιατί τον έχω ζήσει και γνωρίζω πόσο απαιτητικός είναι, απλά πρέπει ν’ αναγνωρίζουμε την προσπαθεία που γίνεται. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα αλλά πρέπει ν’ αξιολογούμε τα βήματα που γίνονται”.

Για το ότι οι απόψεις του ταιριάζουν με τον Βάλντας Νταμπράουσκας: “Πιθανόν και προφανώς (γέλια) έχουμε την προπονητική αλληλεγγυή. Θεωρούμε δεδομένη την πίεση στην δουλειά μας και πρέπει να έχουμε κατανόηση και αντίληψη στην δουλειά μας”.

Για το ότι ο τεχνικός του ΟΦΗ είπε πως η ομάδα του θα εμφανιστεί σαν να είναι τελικός το παιχνίδι: “Έχω μεγάλο σεβασμό για τις ιδέες αλλά και τις προπονητικές του αντιλήψεις. Είναι μια τοποθέτηση που συνήθως κάνουμε για να διατηρήσουμε τα ποσοστά συγκέντρωσης σε μεγάλο βαθμό. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι και ο Νταμπράουσκας ίσως αν τοποθετήθηκε επειδή εκτίμησε την ομάδα μας, είναι απολύτως τιμητικό. Όσο γραφικό και αν ακουστεί, κοιτάζω πως θα οργανώσω την επόμενη μου μέρα και πως θα φύγουμε χαρούμενοι από το γήπεδο. Η ικανοποίηση μας, όταν τελειώσει μια προπόνηση και ήταν ποιοτική για εμάς τότε μας αφήνει αρκετά ευχαριστημένους. Για να μπορούμε την Κυριακή να φεύγουμε ικανοποιημένοι από το γήπεδο. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να δημιουργώ εικόνες για το τέλος της χρονιάς παρά μόνο το τι συμβαίνει τώρα”.

Κύπελλο Ελλάδος

Επίσημο: Στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό – Η ώρα της σέντρας

Πανθεσσαλικό
Συνεχίστε την ανάγνωση

Κύπελλο Ελλάδος

Αντιπρόδερος ΕΠΟ: «Μπορεί να γίνει με 20.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό ο τελικός του Κυπέλλου»

Πανθεσσαλικό
Συνεχίστε την ανάγνωση

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Κληρώνει την Παρασκευή για την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO