Connect with us

Γενικά

Ανδρέας Γαρυφαλής: “Ποιος είναι αυτοί που απαιτούν 500 ευρώ για το δελτίο του παιδιού;”

Ο ποδοσφαιριστής του Ηφαίστου και πατέρας αθλήτριας του βόλεϊ κατηγορεί σωματείο πως ζητάει ανταλλάγματα για να παραχωρήσει το δελτίο της

 

 

τελευταία αν ημέρωση: 18:03

Με μια οργισμένη ανακοίνωση ο Ανδρέας Γαρυφαλής, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του Ηφαίστου, εξαπολύει ευθεία επίθεση προς χανιώτικο σωματείο βόλεϊ το οποίο όπως υποστηρίζει του ζήτησε ανταλλάγματα για να παραχωρήσει το δελτίο του παιδιού. Οπως αναφέρει η κόρη του μετά από δυο χρόνια που είχε σταματήσει το βόλεϊ θέλησε να αλλάξει άθλημα (beach volley) και να μετακομίσει σε άλλο σύλλογο, αλλά για την παραχώρηση του δελτίο το σωματείο ζήτησε 500 ευρώ ή να τους παραχωρηθούν δύο προπονητικές ώρες.

“Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερεί από το παιδί μου τη δυνατότητα να κάνει αυτό που αγαπά, εκεί που περνάει καλά. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αυτό το λειτούργημα καλείστε να υπηρετήσετε. Δεν βάζετε τιμή σε ένα παιδί που πρόσφερε με συνέπεια, που δεν σας δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και που πλήρωνε την συνδρομή του μέχρι και τη τελευταία μέρα που αγωνιζόταν για σας”, σημειώνει με απογοήτευση ο Ανδρέας Γαρυφαλής.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Γαρυφαλή:

Ειμαι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από 13 χρονών. Αγαπώ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όσα σου προσφέρει. Με την ίδια λογική ώθησα και το παιδί μου να βρει ένα ομαδικό άθλημα και να πάρει όσα εφόδια μπορεί από αυτό. Συνεργασία, ομαδικότητα, συνέπεια, κοινοί στόχοι, πάθος, δουλειά, βελτίωση. Επέλεξε να παίξει βόλεϊ στον ΣΦΠΧ.

Οπως και όλα τα παιδιά πλήρωνε τη μηνιαία συνδρομή της στην ομάδα, ενώ και εγώ προσπάθησα να στηρίξω τη προσπάθεια της ομάδας παίζοντας μουσική σε εκδήλωση τους αφιλοκερδώς, αλλά και δημοσιεύοντας διαφημίσεις στην εφημερίδα μου, για να επικοινωνήσουν την έναρξη των τμημάτων, στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν παιδιά.

Στα χρόνια που συμμετείχε στην ομάδα την παρακολούθησα να δουλεύει σκληρά και με απόλυτη συνέπεια, να μην χάνει προπόνηση, να παίρνει λιγοστές συμμετοχές, αλλά να μην τα παρατάει.

Να αρκείται στη δουλειά που γίνονταν στις προπονήσεις. Πικραινόταν που δεν έπαιζε όσο θα ήθελε, όμως συνέχιζε να προπονείται και να ενθαρρύνει τις συμπαίκτριες της. Μέχρι που έκρινε ότι όχι μόνο δεν αγωνίζεται, αλλά δεν εξελίσσεται, έπειτα από την αλλαγή προπονητή στην ομάδα. Δύο χρόνια δεν αγωνίστηκε στην ομάδα και δεν υπολογιζόταν πλέον στην ομάδα.

Ετσι στράφηκε στο beach volley για να ξαναβρεί την αγάπη της για το άθλημα, έστω και σε κάτι παρεμφερές. Τις προηγούμενες μέρες μια νέα ομάδα της έδειξε ότι την θέλει πολύ και την υπολογίζει. Η νέα της ομάδα ζήτησε το δελτίο της για να αγωνιστεί και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι ήθελαν 500 ευρώ ή να τους παραχωρήσουν δύο προπονητικές ώρες.

-Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που απαιτούν 500 ευρώ για να αγωνιστεί το παιδί μου όταν δύο χρόνια ήταν ανενεργό;
-Ποιος είναι αυτός που στερεί από το παιδί μου τη δυνατότητα να βρει ξανά την αγάπη του για το άθλημα;
-Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει από μια ολόκληρη ομάδα δύο προπονητικές ώρες για το δελτίο του παιδιού μου;
-Ποιος είναι αυτός που αξιώνει χρήματα για ένα παιδί που πλήρωνε κάθε μήνα την συνδρομή του για να αθλείται;

Αυτοί οι κύριοι προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; Θα βάλω εδώ μία παρένθεση και θα εξαιρέσω από την αναφορά μου στην ομάδα, τον Κο.Στέφανο Κοπανάκη που ήταν ο μόνος που προσπάθησε να παραχωρηθεί το παιδί χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, όμως με ενοχλεί αφάνταστα η ενέργεια της ομάδας. Δεν με ενδιαφέρει αν οι ομάδες έχουν πρόβλημα μεταξύ τους. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερεί από το παιδί μου τη δυνατότητα να κάνει αυτό που αγαπά, εκεί που περνάει καλά. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αυτό το λειτούργημα καλείστε να υπηρετήσετε. Δεν βάζετε τιμή σε ένα παιδί που πρόσφερε με συνέπεια, που δεν σας δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και που πλήρωνε την συνδρομή του μέχρι και τη τελευταία μέρα που αγωνιζόταν για σας.

Μεταφέρω την απογοήτευση μου ως γονιός αλλά και ως εν’ ενεργεία αθλητής με την ελπίδα να διορθωθεί μια κατάσταση που δεν βιώνει μόνο το δικό μου παιδί”.

Λύθηκε το θέμα

Με νεότερη ανάρτησή του ο Ανδρέας Γαρυφαλής ενημέρωσε πως τελικά οι παράγοντες του σωματείου συναίνεσαν στη μεταγραφή της νεαρής αθλήτριας.

Η ανάρτησή του:

Μόλις ενημερώθηκα από την ομάδα ότι συναίνεσαν στη μεταγραφή του παιδιού μου. Δεν ήθελα να φτάσω στο σημείο να έρχομαι σε αντιπαράθεση δημόσια για κάτι που θα μπορούσε να έχει λυθεί με μια ιδιωτική συζήτηση, όπως ήταν η αρχική μου πρόθεση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τους ανθρώπους που την μύησαν στο άθλημα και για όσα της πρόσφεραν. Ξερω καλά πόσο δύσκολο είναι να συντηρήσεις ένα ερασιτεχνικό σωματείο, όμως δεν δικαιολογεί την αρχική τους απόφαση. Παρ’όλα αυτά θα δώσω ένα τέλος στο ζήτημα και εύχομαι η δημοσιοποίηση του θέματος να αποτρέψει αντίστοιχες πρακτικές στο μέλλον. Ας παραμείνουμε οι ρομαντικοί του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Γενικά

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο δείχνει τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού να χειροδικεί σε εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γενικά

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (3/7): H πρεμιέρα της Εθνικής στο Προολυμπιακό και τα φιλικά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού

μεταδόσεις
Συνεχίστε την ανάγνωση

Γενικά

Τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης (3/7) σε Κρήτη και Αθήνα 

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO