Connect with us

Άλλα Σπορ

Ψυχάρες! Απίστευτοι Βαρουχάκης και Γεράσιμος έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες! |pics+video

Έγραψαν ιστορία ο Κώστας Βαρουχάκης και ο Γεράσιμος που έσπασαν το ρεκόρ Guinness ώθησης αμαξιδίου για 24 ώρες, τερματίζοντας τον 97o γύρο σπάζοντας το ρεκόρ για 1100 μέτρα περίπου.

 

Μέσα σε ένα πλήθος κόσμου όπου εκφώνησαν την λέξη “ψυχάρα” και τα δύο ονόματα των δύο φίλων, Κώστα και Γεράσιμου ο τερματισμός και το σπάσιμο του ρεκόρ λίγο πριν της 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην Κίσσαμο.

Με την συμπλήρωση του 97ου γύρου ο Κώστας και Γεράσιμος έχουν σπάσει το ρεκόρ κατά 1100 μέτρα περίπου. Στο τερματισμό τους περίμενε πλήθος κόσμου όπου τους αγκάλιασε, δίνοντας τους συγχαρητήρια για το τεράστιο επίτευγμα που πέτυχαν.

Μία προσπάθεια αφιερωμένη στα παιδιά μας, μία προσπάθεια γιατί τα παιδιά όλου του κόσμου και ειδικά τα παιδιά με αναπηρία αξίζουν ελπίδα, η προσπάθεια σήμερα δεν ήταν για να μπούμε στο βιβλίο Γκίνες ήταν για να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων. Τα παιδιά μας που δεν θέλουν μία εύκολη ζωή αλλά μία ζωή με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Βαρουχάκη μετά τον τερματισμό τους.

Ο λόγος για τον οποίο οι δύο φίλοι συμμετείχαν σε αυτόν τον “Μαραθώνιο”

Κώστας και Γεράσιμος ξεκίνησαν την προσπάθειά τους έχοντας ως στόχο να καταφέρουν να σπάσουν το ρεκόρ Guinness ώθησης αμαξιδίου για 24 ώρες. Αυτή τους η προσπάθεια ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής (2/12) στις 11:00.

Ο λόγος που οι δύο καλοί φίλοι αποφάσισαν να συμμετέχουν σε αυτό τον “Μαραθώνιο” είναι για τα ίσα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως άλλωστε είχε δηλώσει στο sportcaster.gr ο Κώστας Βαρουχάκης.

Η πορεία των Κώστα και Γεράσιμου από το πρωί της Παρασκευής έως και τον τερματισμό

Το σημείο έναρξης αυτής της υπερπροσπάθειας

Το πρώτο βίντεο με τον Γεράσιμο και τον Κώστα στην αρχή της προσπάθειά τους

Με την συμπλήρωση των δύο πρώτων ωρών ήρθε η στιγμή για το πρώτο διάλειμμα

 

Στις πρώτες 6 ώρες της προσπάθειάς τους έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τα 44 χιλιόμετρα και τον 26ο γύρο

Τι και εάν άρχισε να νυχτώνει οι δύο φίλοι συνεχίζουν δυναμικά την προσπάθειά τους έχοντας συμπληρώσει το 1/3 της διαδρομής και η παρέα τους μεγαλώνει καθώς αθλητές της Κισάμου τους κράτησαν συντροφιά.

Μπήκε η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες, και η υπερπροσπάθεια του Κώστα Βαρουχάκη συνεχίζεται για τα άτομα αυτά. Λίγα λεπτά πριν την 1:00 και διανύει τον 57ο Γύρο έχοντας συμπληρώσει 94χλμ τρεξίματος με πορεία για σπάσιμο του ρεκόρ.

Ενώ τρεις ώρες μετά έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 της προσπάθειας τους με την συμπλήρωση 16 ωρών αγώνα και απόστασης 110 Χλμ., συνεχίζοντας ακάθεκτοι για την επίτευξη του Ρεκόρ! Δύο ώρες αργότερα, Κώστας και Γεράσιμος με την τεράστια ψυχή που διαθέτουν έχουν ήδη διανύσει 3 Μαραθωνίους λίγο πριν το ξημέρωμα. Βρίσκονται στον 77ο γύρο , 20 γύρους μακριά από τον στόχο.

Το ξημέρωμα δεν αργεί να έρθει στην Κίσσαμο και οι δύο φίλοι διανύουν αυτή την στιγμή τον 81ο γύρο ολοκληρώνοντας 136χλμ. Όλο και πιο κοντά στο σπάσιμο των 162 χλμ μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Τα πρώτα στιγμιότυπα, 2 ώρες πριν την συμπλήρωση του 24ωρου, έχοντας ολοκληρώσει τον 90ο γύρο και έχοντας διανύσει 151χλμ. Ο Κώστας Βαρουχάκης έχει βάλει γερά τις βάσεις για το σπάσιμο του ρεκόρ!!

Κάτι λεπτά πριν σπάσει το ρεκόρ ο απίστευτος Κώστας Βαρουχάκης

Το τελευταίο πέρασμα από το στάδιο της Κισσάμου, μένοντας η τελική ευθεία, 80μέτρα απομένουν στον Κώστα και τον Γεράσιμο για να γράψουν ιστορία!

Η στιγμή από τον τερματισμό και την επίτευξη του στόχου και το σπάσιμο του ρεκόρ από τους δύο φίλους που έσπασαν το ρεκόρ κατά 1100μ. περίπου.

 

Όλα τα έσοδα από τη δράση του οργανισμού «Τρ-έχω Ελπίδα», θα πάνε στο ΕΕΕΕΚ Κισσάμου.

Άλλα Σπορ

Έρχεται στα Χανιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα trial 2024

Συνεχίστε την ανάγνωση

Τέννις

Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από την συνέχεια του Miami Open

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ποδηλασία

ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES: Εξαιρετικές επιδόσεις από τους μικρούς ποδηλάτες στον αγώνα του Αρκαδίου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO