Connect with us

Μπάσκετ

Νέος πρόεδρος στην EuroLeague ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Στον προεδρικό θώκο της Eyroleague βρίσκεται και επίσημα από την Τετάρτη ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που αντικαθιστά τον Τζόρντι Μπερτομέου, έπειτα από 22 χρόνια.

 

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είναι και επίσημα πια ο νέος επικεφαλής της Ευρωλίγκας. Η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Σέρβος αναλαμβάνει το πόστο του προέδρου και του διευθυντή της Λίγκας έχοντας στο πλευρό του τον Μαρσαλ Γκλίκμαν ο οποίος από σήμερα κατέχει τον ρόλο του Acting CEO.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το σύμβολο της EuroLeague Dejan Bodiroga, ο οποίος κέρδισε τρεις τίτλους EuroLeague και πολλά ατομικά βραβεία κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής καριέρας, ορίστηκε Πρόεδρος της Euroleague Basketball και θα εκπληρώσει επίσης το ρόλο του διευθυντή. Ο Μποντιρόγκα θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Μποντιρόγκα φέρνει τη βαθιά του γνώση και εμπειρία στο νέο του ρόλο και θα επικεντρωθεί στην αύξηση της ποιότητας του ανταγωνισμού για συλλόγους, παίκτες, φιλάθλους, συνεργάτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Εuroleague. Το εκτεταμένο διεθνές δίκτυό του παρέχει τη βάση για μια νέα στρατηγική που επικεντρώνεται στη βελτίωση των θεσμικών σχέσεων της Εuroleague εντός της παγκόσμιας κοινότητας μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένης της EuroLeague Players Association, της EuroLeague Head Coaches Board, της Union of Euroleague Basketball Officials, της FIBA, των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Μετά την καριέρα του, ο Μποντιρόγκα διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ 2011 και 2015 και στη συνέχεια Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της FIBA Europe».

Ο νέος πρόεδρος είπε:

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την EuroLeague. Τα τελευταία 20 χρόνια είδαμε την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης να καθιερώνεται ως μια δύναμη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόρντι Μπερτομέου και την ομάδα του για το όραμα και τη σκληρή δουλειά τους και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επεκτείνουμε τον αντίκτυπο της EuroLeague και του EuroCup».

ΕΚΑΣΚ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μαραγκάκης: Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Τα συγχαρητήρια του ΟΦΗ στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO