Connect with us

O SportCaster

Το ποδόσφαιρο των Χανίων ανθεί για τους επόμενους “Τζολάκηδες” και “Κουλιεράκηδες”

Γράφει ο Sportcaster. Μπορεί η… “βιτρίνα” του Χανιώτικου ποδοσφαίρου να είναι το, ψηλότερα εμφανιζόμενο, club του νομού αλλά τα παιδιά που έρχονται από πίσω είναι αυτά που δείχνουν το μέλλον.

 

Μπορεί ανέκαθεν στην ποδοσφαιρική Κρήτη το Ηράκλειο να είχε τα πρωτεία, λόγω του μεγέθους του ΟΦΗ και να ήταν η λεγόμενη “ποδοσφαιρομάνα” όμως η ραγδαία βελτίωση των ακαδημιών και των υποδομών των Χανίων τείνουν να αλλάξουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Μπορεί στην Εθνική ομάδα να αγωνίζονται τρεις Ηρακλειώτες (Μπουχαλάκης, Σάλιακας, Γιακουμάκης) όμως πλέον ακολουθεί η next generation. Ο Μπουχαλάκης να βρίσκεται ένα βήμα πριν τα 30, ο Γιακουμάκης τώρα ξεκινάει την δική του διεθνή καριέρα αλλά δεν παύει να είναι στα 28, ο δε Σάλιακας που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας πιάνει τα 26 του.

Η next generation που γράφουμε και παραπάνω πηγάζει από την ολοένα και αυξανόμενη εσωτερική μετανάστευση των ταλέντων του Χανιώτικου ποδοσφαίρου. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, εν δυνάμει και βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ήταν ο πρώτος που έκανε το ξεπέταγμα. Γεννημένος το millenium, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 του χρόνια – συμπληρωμένα δεν είναι. Ο Κουλιεράκης, έναν χρόνο μικρότερος από τον Τζολάκη, φέτος πήρε το βάπτισμα του πυρός στον ΠΑΟΚ, έγινε επαγγελματίας, στα δικά του χνάρια βαδίζει και ο Πολιτάκης που είναι βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων.

Πιο πίσω έρχονται και άλλα παιδιά, ο Δασκαλόπουλος που σάρωσε στο Ενωσιακό πρωτάθλημα ήδη βρίσκεται ένα βήμα πριν ανοίξει τα φτερά του για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Το ποιο παιδί θα κάνει καριέρα είναι άγνωστο. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, είναι θέμα συγκυριών και συνδυασμός πολλών παραγόντων. Όμως το σίγουρο είναι πως το Χανιώτικο ποδόσφαιρο ανθεί, γίνονται βήματα προόδου, ολοένα και περισσότερα ταλέντα από εφηβική ηλικία είναι έτοιμα να δοκιμαστούν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αυτό δεν είναι μόνο θεωρία, είναι αποτελέσματα. Η διαρκής πρόοδος είναι αποτέλεσμα και ότι βλέπουμε μέσα στα γήπεδα. Η Κ20 των Χανίων τερμάτισε πρώτη στον Κρητικό όμιλο με διαφορά από τον δεύτερο Εργοτέλη που πάντα έβγαζε παίκτες στα τμήματα υποδομής. Μεθοδικό ποδόσφαιρο, όμορφο, απλό ένα πρώτο δείγμα γραφής στο μη διαφημισμένο πρωτάθλημα Κ20 της Superleague 2 και όμως πήραν με άνεση το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Και έπειτα παιδιά μικρότερης ηλικίας, 17χρονα και 15χρονα ρίχτηκαν στο γήπεδο για τις Μικτές Χανίων που ανέδειξαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τα προτερήματα και τα αποτελέσματα μιας σκληρής δουλειάς που τους έδωσε όχι μόνο το εισιτήριο για την επόμενη φάση αλλά έφτασε στο σημείο να πηγαίνουν στα παιχνίδια τους σκάουτερ του ΟΦΗ για να γεμίζουν τα μπλοκάκια τους.

Το Χανιώτικο ποδόσφαιρο ανθεί, αυτό είναι γεγονός. Δεν είναι κάτι που το γράφουμε εμείς, η εικόνα στα γήπεδα είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό υπάρχει. Σημασία έχει να βρεθεί η μαγιά και επιτέλους μια ομάδα του νομού που θα τους δώσει την ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να μην αναγκαστούν να φύγουν από την πόλη τους. Αυτό δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει τρόπο αλλά και κόπο. Η αρχή έγινε, μένει να ακολουθήσει και το επόμενο βήμα.

O SportCaster

Πλέον δίνει μάχη με τον χρόνο

Συνεχίστε την ανάγνωση

O SportCaster

Μόνο ο Ροκάκης μπορεί να βάλει τέλος στην παραφιλολογία και τα… “καφενεία”

Συνεχίστε την ανάγνωση

O SportCaster

10 χρόνια από την ιστορική άνοδο του Πλατανιά – Η τότε επιτυχία και η τωρινή στενοχώρια

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO