Connect with us

O SportCaster

22 Μαΐου 2019: Η μέρα που άλλαξε η ιστορία του Πλατανιά |pics+vid

Με τα «αν» στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό δεν γράφετε η ιστορία, όμως στην περίπτωση του αλησμόνητου μπαράζ του Πλατανιά με τον ΟΦΗ οι υποθέσεις εργασίας είναι αναπόφευκτες.

 

Σαν σήμερα στις 22 Μαΐου του 2019 ο Πλατανιάς πάει στο Ηράκλειο για να παίξει το θρυλικό (όπως εξελίχθηκε από την πλευρά του ΟΦΗ) και σίγουρα ιστορικό και για τις δυο ομάδες, μπαράζ ανόδου για την Superleague 1.

Στον επαναληπτικό του 0-0 των Περιβολιών η ομάδα του Γιάννη Τάτση ήθελε να διεκδικήσει αυτό που της αναλογούσε από την ιστορία βάσει της χρονιάς εκείνης όπου μια παρέα νεαρών παικτών σε συνδυασμό με κάποιους εξαιρετικούς ξένους είχε φτάσει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία.

Ένα ματς που ο Πλατανιάς για λίγα δευτερόλεπτα ήταν μακριά από μια ιστορική άνοδο βάσει του αντιπάλου, του γηπέδου που αγωνιζόταν και όλων των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί. Και πράγματι όταν μπήκε εκείνο το γκολ του Παπανικολάου στο 92’ ισοφαρίζοντας σε 2-2 μετατρέποντας το «Γεντί Κουλέ» σε ένα νεκροταφείο, σαν να πάγωσε ο χρόνος.

 

Αν και οι ερυθρόλευκοι είχαν αγκαλιάσει το θαύμα, λίγα λεπτά αργότερα, ένα λάθος, μια άτυχη στιγμή δίνει την ευκαιρία στον Αντίλ Ναμπί, να αλλάξει τα δεδομένα να στείλει τον ΟΦΗ στα ουράνια και να βυθίσει τον Πλατανιά στον απογοήτευση.

Ήταν η μέρα που άλλαξε την ιστορία του Πλατανιά; Όπως αποδείχθηκε μέσα στα επόμενα χρόνια «ναι» σε συνδυασμό με τα λάθη που ακολούθησαν για τον μοναδικό εκπρόσωπο του νόμου στην ιστορία του Χανιώτικου ποδοσφαίρου στην Α’ Εθνική.

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα είχε εξελιχθεί η ιστορία όμως με δεδομένα τα τεράστια έσοδα που θα υπήρχαν, τις προοπτικές που δινόταν στον Πλατανιά για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία αλλά και το τι συνέβη μέσα στα επόμενα δυο χρόνια εκείνο το βράδυ, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ακριβώς, άλλαξε το ρου της ιστορίας του που θα γραφόταν με πολύ διαφορετικά γράμματα από ότι τελικά γράφτηκε.

Δείτε τι έγινε σε εκείνο το ιστορικό ματς

O SportCaster

Ως πότε στην Super League 2, θ’ (προ)αποφασίζουν άλλοι ποιοι θα ανεβαίνουν;

Συνεχίστε την ανάγνωση

O SportCaster

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την στήριξη και στα Περιβόλια να μην πέφτει καρφίτσα!

Συνεχίστε την ανάγνωση

O SportCaster

Ο δυνατός σηκώνεται, ο αδύναμος παραμένει πεσμένος κάτω…

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO