Connect with us

Σκάκι

Περισσότεροι από 250 μαθητές στο Παγκρήτιο Μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού

Μία πανέμορφη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι μαθητές της Κρήτης. Η διοργάνωση του 17ου Παγκρήτιου Μαθητικού Πρωταθλήματος στο Ρέθυμνο ήταν μια αφορμή για να μαζευτούν πάνω από 250 μαθητές απ’ όλη την Κρήτη για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

 

Έδειξαν όμως παράλληλα τη διάθεσή τους στο να επανέρθει η ζωή μας στην κανονικότητα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε άψογο κλίμα και παρά την μεγάλη συμμετοχή, οι διοργανωτές φρόντισαν την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο Σκακιστικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο και την Π.Ε. Ρεθύμνου.

Αγωνιστικά τώρα μπορεί το πρωτάθλημα αυτό να είναι για μικρές ηλικίες παρόλα αυτά όμως απολαύσαμε μεγάλες μονομαχίες με έντονο συναγωνισμό και αγωνία που διαρκούσε έως και την ολοκλήρωσή τους. Οι μικροί σκακιστές με την ποιότητα των παρτίδων που παίζανε αποδείξανε για άλλη μια φορά το υψηλό σκακιστικό επίπεδο που υπάρχει στο νησί μας. Η πόλη μας τα Χανιά διατηρεί σταθερά την πρωτιά στις διακρίσεις βλέποντας 13 μαθητές της να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε 22 κατηγορίες που υπήρχαν.

Ξεκινάμε το αφιέρωμα από τη μικρότερη κατηγορία των νηπίων όπου ήταν και μία από τις μαζικότερες συμμετέχοντας μάλιστα και πολλοί μαθητές των προνηπίων. Ένα τέτοιο παιδί κατάφερε να καταπλήξει και να πάρει την πρώτη θέση παρά το ότι ήταν μόλις τεσσάρων ετών! Νικητής ο Γιώργος Φραγκάκης (play school Χανιά), στη 2η θέση ήταν ο Πιαγκαλάκης Γιώργος (8ο Χανίων) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μυτιληναίος Νικόλας (Χαρούμενο Εργαστήρι Ρεθύμνου) ο Νικολιδάκης Θεόδωρος (Βάμος), Μήτκος Αλέξανδρος (28ο Ηρακλείου και Ουζουνστεφανής Νικόλας (Ζαβολάκια). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κουβεδάκη Ραφαέλλα (Βαμβακόπουλο), 2η η Μαυρίδη Μαριλεία (30ο Χανίων) και στην 3η θέση ισοβάθμησε η Λουλαδάκη Ιωάννα (23ο Χανίων) και η Σπιθάκη Μυρτώ (Η χώρα των Παραμυθιών).

Στην Α΄ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Λιπαράκης Ιωάννης (Παγκρήτιο Ηρακλ.) 2ος Μαθιουδάκης Μάριος (5ο Ρεθύμνου) και 3ος ο Παπαδογιάννης Μανόλης (2ο Ρεθύμνου). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κουμαδωράκη Ηλιάννα (Χρυσοπηγή), 2η η Δασκαλάκη Αμφιτρίτη (9ο Χανίων) και 3η η Σόι Στεφανία (Περιβόλια).

Στη Β΄ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Ταμιωλάκης Γρηγόρης (6ο Ηρακλείου), 2ος ο Καλιγέρης Ιωάννης (9ο Χανίων), και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Μηλιός Αλέξανδρος (20-56 Ηρακλείου), Φραγκουλάκης Λουκάς (6ο Ηρακλείου), Σπυριδάκης Μανόλης (8ο Χανίων), Ψαριανός Μάνος (Βαμβακόπουλο), Χωραφάς Μάριος (4ο Αγ. Νικολάου) και Αντωνάκης Λυκούργος (10ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Όλγα Βολάνη (8ο Χανίων), 2η η Γεωργιάδη Βασιλική (Τσικαλαριά) και 3η ήταν η Μανιαδάκη Δάφνη (2ο Βουτών).

Στην Γ΄ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Διακολουκάς Θεοδόσης (10ο Χανίων), 2ος ο Ντενεκετζής Παρασκευάς (Στέρνες), και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Δημουλάς Οδυσσέας (6ο Ρεθύμνου) και ο Κουράκης Αντώνης (8ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ευαγγελάτου Ειρήνη (Παγκρήτιο), 2η η Φλουρή Μαριλένα (37ο Ηρακλείου) και 3η η Σόι Μελίνα (Περιβόλια).

Στην Δ΄ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Χριστουδουλάκης Μιχαήλ (Βαμβακόπουλο), 2ος ο Λάτος Δημήτρης (3ο Χανίων) και 3ος ο Χωραφάς Εμμανουήλ (4ο Αγ. Νικολάου). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Τσαφαράκη Κατερίνα (10ο Χανίων), 2η η Αναστασάκη Εργίνα (47ο Ηρακλείου), 3η η Προκοπάκη Ελισσώ (Ηρακλείου) και η Καρνομουράκη Ιωάννα Αναστασία (54ο Ηρακλείου).

Στην Ε΄ Δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Σπυριδάκης Γιώργος (8ο Χανίων), 2ος ο Τζατζιμάκης Θεόδωρος (2ο Κουνουπιδιανών), και στην 3η θέση ισοβάθμησε ο Καρτσάκης Γιάννης (37ο Ηρακλείου) και ο Χατζηδάκης Λάμπρος (Νιο Χωριό). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ψαριανού Έλενα (Βαμβακόπουλο), 2η η Βιανιτάκη Μιχαέλα (47ο Ηρακλείου), και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Παναγιωτάκη Χριστίνα (5ο Ηρακλείου και η Τζαγκαράκη Αγάπη Καλλιόπη (1ο Μοιρών).

Στην ΣΤ΄ Δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Στράλης Γιώργος (5ο Χανίων), 2ος ο Φαρσάρης Χαράλαμπος (47ο Ηρακλείου), και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Χωραφάς Δημήτρης (4ο Αγ. Νικολάου) και ο Γκόγκας Παντελής (Μαυροματάκη). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Αναστασάκη Αναστασία (47ο Ηρακλείου), 2η η Παϊζη Μυρσίνη (4ο Χανίων) και 3η η Παπαδάκη Νίκη (47ο Ηρακλείου).

Στην Α΄ Γυμνασίου την 1η θέση κατέκτησε η Χασουράκη Χρυσή (2ο Ελ. Βενιζέλου), 2η η Ορφανάκη Καλλιόπη (2ο Αγ. Νικολάου) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Μανιαδάκη Μυρτώ (Πρότυπο Ηρακλ.), Κλεοβούλου Σοφία (Πειραματικό) και Ντουσάκη Χαρά (3ο Χανίων). Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Μαυρίδης Μάνος (Πειραματικό), 2ος ο Κισσαμιτάκης Στράτος (Βάμου) και 3ος ο Γιάννος Μπενάκης (6ο Χανίων).

Στην Β΄ Γυμνασίου την 1η θέση κατέκτησε η Τσαπάκη Ασημένια (3ο Ηρακλείου), 2η η Σκαράκη Γεωργία (Σούδας) και 3η η Τσιώλη Κωνσταντίνα (Πειραματικό Ρεθύμνου). Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Σακλαμπανάκης Δημήτρης (2ο Ηρακλείου), 2ος ο Μακρής Γεώργιος (Πρότυπο Ηρακλείου) και 3ος ο Θεοδωρογλάκης Γιάννης (4ο Χανίων).

Στην Γ΄ Γυμνασίου την 1η θέση κατέκτησε ο Καζάκος Νικόλαος (2ο Ηρακλείου), 2ος ο Διαμαντής Άγγελος (13ο Ηρακλείου) και 3ος ο Ροδιτάκης Εμμανουήλ (6ο Ηρακλείου). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Διαμαντή Ελένη (13ο Ηρακλείου), 2η η Κοτσυφάκη Δανάη (2ο Ηρακλείου) και 3η η Τριπολιτάκη Ειρήνη (Πειραματικό Ρεθύμνου).

Στα Λύκεια την 1η θέση κατέκτησε ο Θάνος Μαυρίδης (2ο Χανίων), 2ος ο Γεωργακάκης Μιχαήλ (3ο Ηρακλείου) και 3ος ο Φραϊδάκης Μανόλης (2ο Ρεθύμνου). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Εργαζάκη Ειρήνη (8ο Ηρακλείου) και 2η η Λουκάκη Χρυσούλα (2ο Χανίων).

Σκάκι

Στις 30-31 Μαρτίου στο Ρέθυμνο οι Παγκρήτιοι ομαδικοί και ατομικοί μαθητικοί αγώνες σκάκι

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σκάκι

Με χαμογελαστά πρόσωπα έκοψε την πίτα της η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Άλλα Σπορ

ΟΑΧ: Συνέχεια διακρίσεων για τους νεαρούς σκακιστές

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO