Connect with us

Γ' ΕΠΣΧ

O Μάνος Κωστόπουλος στο sportcaster.gr για την ιστορική άνοδο | pics

Ο αρχηγός του Κρητικού Αστέρα, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο sportcaster.gr μίλησε για την άνοδο της ιστορικής ομάδας του Βαμβακόπουλου στη Β’ ΕΠΣΧ, για το πλάνο και το όραμα του συλλόγου, αλλά και για τις προσωπικές του βλέψεις.

 

Το βράδυ του Σαββάτου (2/4) ο Κρητικός Αστέρας κατάφερε να πανηγυρίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Β’ Κατηγορία δύο ”στροφές” πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΧ.

Ο φετινός στόχος επετεύχθη και οι προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς ”καρποφόρησαν”.

Ο αρχηγός της ομάδας, μάς ”άνοιξε την καρδιά” του μιλώντας για το πως βίωσε εκείνος και οι συμπαίκτες του αυτή την εμπειρία. Μπορεί άπαντες να είχαν θέσει τον στόχο της ανόδου εξ’ αρχής όμως ο δρόμος… δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Τη σεζόν 2018-2019 ο Κρητικός Αστέρας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΧ όμως το καλοκαίρι διαλύθηκε και στο επόμενο πρωτάθλημα η ομάδα είχε μόνο Ακαδημίες. Το καλοκαίρι του 2021 τα ηνία της διοίκησης ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ντάλλας, έχοντας και την πολύτιμη βοήθεια της γυναίκας του Ιωάννας  κι άλλων νέων και φιλόδοξων ανθρώπων που αγαπούσαν και πονούσαν τον ιστορικό σύλλογο.

Η ομάδα χτίστηκε από το “0”, μέσα σε ένα ένα μήνα! Τον Αύγουστο έψαχναν ακόμα παίκτες για να στελεχώσουν τους μικρούς που ερχόντουσαν από τις Ακαδημίες.

Η τοπική κοινωνία όμως συσπειρώθηκε, παλιοί παίκτες της ομάδας επέστρεψαν για να συνεισφέρουν στη νέα προσπάθεια, κάποιοι άλλοι πίστεψαν στο όραμα της διοίκησης και στο οικογενειακό κλίμα που ήθελαν να καλλιεργήσουν οι διοικούντες, ενώ τα ηνία δόθηκαν στον κατάλληλο άνθρωπο, τον Χρήστο Τραχανατζή που έτσι κι αλλιώς ήταν στον σύλλογο ως προπονητής των Ακαδημιών και γνώριζε πράγματα  και καταστάσεις καλύτερα από τον καθένα.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Κρητικός Αστέρας γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Ασπάλαθο, άλλα στην προκειμένου περίπτωση δεν ίσχυσε το “…η κακή μέρα μέρα από το πρωί φαίνεται” .

Η ήττα αποδείχθηκε ευεργετική και έκτοτε η ομάδα σημείωνε μόνο νίκες.  17 στη σειρά πανηγύρισε ο Κρητικός και έτσι  δύο αγωνιστικές πριν το τέλος κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα στην Γ’ Κατηγορία και να πάρει επάξια την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία των Χανίων.

Ο γιος του παλαίμαχου άσου της ομάδας Δημήτρη Κωστόπουλου, Μάνος που με τις επιδόσεις του βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην ”αναγέννηση” της ομάδας τόνισε πως έπειτα από δύο πολύ δύσκολες χρονιές τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο η ομάδα έχοντας γνώμονα  το ομαδικό πνεύμα κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

Θα ήθελα να βοηθήσω τον Κρητικό Αστέρα να φτάσει εκεί που αξίζει, δηλαδή στην Α’ κατηγορία

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που μέχρι την στιγμή που μιλάμε έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα συνολικά 8 φορές εξέφρασε τον στόχο του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη Κατηγορία.

Επίσης μίλησε και για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας παίκτης που αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό, ενώ μεταξύ άλλων συνεχάρη τους Νέους Μινωταύρου για την άνοδο στη Β’ ΕΠΣΧ, δίνοντας παράλληλα και τα προγνωστικά του για τον πρωταθλητή της εν λόγω κατηγορίας.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους τον βοήθησαν και του στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές προκειμένου στο τέλος να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους του… αφιερώνοντας την κατάκτηση του τίτλου στον πατέρα και στην κοπέλα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο sportcaster.gr:

Πώς αισθάνεσαι που οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν και κατακτήσατε την πρώτη θέση και την άνοδο;

Μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές για μένα αλλά και για όλους μας και μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου (χιαστό μηνίσκο) την ταλαιπωρία του χειρουργείου και της αποκατάστασης αλλά και του κορονοϊού αισθάνομαι δικαίωση και ικανοποίηση. Όλοι μου οι κόποι αλλά και όλης της ομάδας ανταμείφθηκαν με την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στην Β’ κατηγορία.

Κατά την γνώμη σου ποιο ήταν το ”μυστικό” του Κρητικού Αστέρα που τον έκανε να πετύχει τον στόχο της ανόδου, τη φετινή σεζόν;

Έχοντας μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με ομαδικό πνεύμα καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή. Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά που σε κάθε αγώνα έδιναν την ψυχή τους παρά τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στα παιδιά τα οποία προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα, οι οποίοι ήταν σημαντικοί συντελεστές στην πορεία της ομάδας.

Ως αρχηγός ποιες είναι οι βλέψεις σου για την ”επόμενη μέρα” της ομάδας σου;

Η ομάδα έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε μικρή ηλικία διότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα της Ακαδημίας. Εκεί πρέπει να στηριχτούμε, στην νεαρή ηλικία και το νεανικό σύνολο με ένα συνδυασμό έμπειρων ποδοσφαιριστών. Να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική χημεία όπως και φέτος και με δουλειά και οργάνωση θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και να αγωνίζεται ακόμα και τις καθημερινές. Φαντάζομαι θα υπάρχουν πολλά εμπόδια.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι όλοι έχουμε της εργασίες μας και τις προσωπικές μας υποχρεώσεις. Και όλο αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Φέτος προσπαθήσαμε πολύ να είμαστε παρόντες τόσο στις προπονήσεις και όσο και στους αγώνες διότι θέλαμε πάρα πολύ την άνοδο.

Ένα σχόλιο  για το γεγονός ότι οι Νέοι Μινώταυρου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και ανέβηκαν και εκείνοι με τη σειρά τους στην Β ΕΠΣΧ.

Πολλά μπράβο και στην ομάδα τον Νέον Μινωταύρου για την άνοδο. Ήμουν σίγουρος ότι θα τα κατάφερναν και πάλι συγχαρητήρια.

Έχεις παρακολουθήσει καθόλου το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας; Και εκεί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες

Ναι φυσικά και το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον πιστεύω ότι στην πρώτη θέση θα είναι ο Νέος Κισσαμικός. Τώρα για την δεύτερη θέση είναι αμφίρροπο, δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά.

Ποιες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες είτε σε σχέση με το ποδόσφαιρο είτε σε προσωπικό επίπεδο;

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι θα ήθελα να βοηθήσω τον Κρητικό Αστέρα να φτάσει εκεί που αξίζει, δηλαδή στην Α’ κατηγορία και να βοηθήσω τους πιτσιρικάδες της ομάδας να εξελιχθούν γιατί αυτοί είναι το μέλλον της ομάδας.

Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου πρώτα από όλους την κοπέλα μου, Άννα Μπαλαντίνου, αλλά και τον πατέρα μου Δημήτρη Κωστόπουλο, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Κρητικού Αστέρα για την στήριξη τους. Τους αφιερώνω την κατάκτηση του τίτλου γιατί αυτοί είναι η αιτία που συνέχισα να παίζω.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και με μεγάλο σεβασμό τον προπονητή μας Χρήστο Τραχανατζή για την εμπιστοσύνη, την υπομονή και τον ζήλο που είχε καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Επίσης δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας Κωνσταντίνο Ντάλλα που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε η ομάδα μας, αλλά και την γυναίκα του Ιωάννα για την αγάπη και την στήριξη τους.

Ακόμη ευχαριστώ πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακόπουλου για όλη την βοήθεια που πρόσφερε την φετινή χρονιά. Τέλος ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε την βοήθεια του γενικού αρχηγού μας, Τάσο Μπράτσου, που ήταν παρόν όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η χαρά στα πρόσωπα όλων για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της ανόδου στη Β’ Κατηγορία… δεν μπορεί να ”κρυφτεί”.

ΕΠΣΧ

Οι παίκτες που συμπλήρωσαν κάρτες και τιμωρούνται με μία αγωνιστική στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γ' ΕΠΣΧ

Ο Κρικέλης σφυρίζει στο Φραγκοκάστελλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Παρασκήνιο

Η όμορφη έκπληξη στον Θοδωρή Ξενάκη για τα γενέθλιά του!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO