Connect with us

Μπάσκετ

Στη Μάλαγα για το Ευρωπαϊκό ο Γιάννης Ειρηνάκης και η… παρέα του

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης έχοντας στη σύνθεσή της τον Γιάννη Ειρηνάκη

 

Ακόμη μια πρόκληση, δηλαδή την παρουσία τους στο βάθρο, έχουν να αντιμετωπίσουν οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών της Μάλαγα, 21-29/6.

Η Εθνική ομάδα των Κωφών ανδρών βρίσκεται ήδη στη Ισπανική πόλη, έχοντας στη σύνθεσή της και τον Χανιώτη Γιάννη Ειρηνάκη.

Στην 12μελή αποστολή για τα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά οι: Απόλλων Δεληγιώργης, Μιχαήλ Γλύνης, Αιμίλιος Μίλιος, Ραφαήλ Πεταλάς, Ιωάννης Ειρηνάκης, Ιωάννης Βαβάτσικος, Παναγιώτης Ντικούδης, Γιώργος Τσαγκαρούλης, Παναγιώτης Βαϊόπουλος, Χρήστος Γκανατσάς, Ελισαίος Κοσκινάς, Δαμιανός Κωνσταντάρας.

Δεν ταξίδεψαν στην Ισπανία οι: Παναγιώτης Πήχας, Ευάγγελος Ντερτιλής και Παναγιώτης Δαούτης.

Μαζί με την ομάδα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Γεραγωτέλλης, οι συνεργάτες του, Γρηγόρης Τασιόπουλος και Μαρίνος Κωνσταντής, ο υπεύθυνος της ομάδος των ανδρών, Κωνσταντίνος Γκανατσάς, κι ο αρχηγός αποστολής, Χάρης Γιαννόπουλος.

Οι όμιλοι και το πρόγραμμα των ανδρών:

Υπάρχουν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την Εθνική να αγωνίζεται στο Β’ όμιλο με αντιπάλους την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Πολωνία. Στον Α’ όμιλο αγωνίζονται οι: Ισπανία, Λιθουανία, Ιταλία και Σλοβενία.
Στην πρεμιέρα την Παρασκευή, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ουκρανία (15:30 ώρα Ελλάδος). Την ίδια ώρα, την ερχόμενη Κυριακή (23/6) αντιμετωπίζει το Ισραήλ και την ερχόμενη Τρίτη (25/6) την Πολωνία (13:00 ώρα Ελλάδος).

Η Εθνική γυναικών

Την Τετάρτη αναχώρησε η Εθνική ομάδα των γυναικών, η οποία θα προσπαθήσει να πετύχει ό,τι και στο Παγκόσμιο το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη, ήτοι να ανέβει στο βάθρο και σε ψηλότερο σκαλί.

Στην 11μελή αποστολή των γυναικών περιλαμβάνονται οι: Χρυσάνθη Χαϊνά, Σταυρούλα Κοτσιρέα, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, Στεφανία Πατέρα, Ευαγγελία Σαρακατσάνη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Κωνσταντίνα Μπάλκογλου, Χρυσάνθη Βεράνη, Χρυσούλα Σιαπλαούρα, Γεωργία Τσαρούχα, Πετρούλα Τόγα. Στην Ισπανία δεν ταξίδεψε η Μαρία Πουλορίνη.

Στη Μάλαγα είναι μαζί με την ομάδα η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Φρόσω Δρακάκη, η συνεργάτης της, Κατερίνα Χατζηδάκη, καθώς κι ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΕΟΑΚ, Τάκης Κορδονούρης.

Οι όμιλοι και το πρόγραμμα των γυναικών
Υπάρχουν δύο όμιλοι των τριών ομάδων, με την Εθνική να αγωνίζεται, όπως κι οι άνδρες, στο Β’ όμιλο με αντιπάλους την Ουκρανία και τη Λιθουανία.

Στον Α’ όμιλο αγωνίζονται οι: Ιταλία, Πολωνία και Τουρκία.

Στην πρεμιέρα, το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει την Ουκρανία (16:30 ώρα Ελλάδος). Την ίδια ώρα, την ερχόμενη Δευτέρα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία κι ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων.

Α1 Μπάσκετ Γυναικών

Κοντά στον Πανσερραϊκό ο Κεραμιδάς

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ
Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρελθόν από τον ΟΦΗ μετά από 11 χρόνια ο Καρλάφτης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Τρίτος στην Ευρώπη με την Εθνική Κωφών ο Ερηνάκης!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO