Connect with us

Διεθνή

Conference League: Ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η μεγάλη ώρα για τα προημιτελικά του Conference League έφτασε, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ.

 

Χρονικά, τον… χορό θα σύρει πρώτος ο Ολυμπιακός, που θα υποδεχθεί στις 19:45 (Cosmote Sport 3) στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι» διάγουν πολύ καλή περίοδο φόρμας, προέρχονται από επιτυχίες και θέλουν απόψε να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης  απέναντι σε μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα όσο η τουρκική, μόνιμη πρωταγωνίστρια στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της γειτονικής.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν καταπληκτική στο 6-1 επί της Μακάμπι, όμως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κόντρα σε ένα σύνολο με τεράστια επιθετική ποιότητα και παίκτες όπως ο Τζέκο, ο Τάντιτς, ο Φρεντ και ο Μπατσουαγί.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτός της απουσίας του (τιμωρημένου) Ποντένσε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Πάντως, πέντε παίκτες της ομάδας του (Φορτούνης, Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος) βρίσκονται στο όριο καρτών κι αν δεχθούν κίτρινη θα χάσουν τη ρεβάνς.

Μπροστά στη μεγαλύτερη, ίσως, πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, καθώς απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) φιλοξενείται από την Κλαμπ Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον», στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Αντίθετα, ενισχύεται με την επιστροφή του Τάισον που λόγω ίωσης δεν αγωνίστηκε στην “OPAP Arena”. Δεν υπολογίζονται, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, οι Ζόαν Σάστρε και Ίβαν Νάσμπεργκ, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με την ίωση του Τόμας Μουργκ.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 18/4 στο γήπεδο της Τούμπας (22:00). Υπενθυμίζεται πως όποια από τις δυο ομάδες πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) – Φιορεντίνα (Ιταλία).

 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Πέμπτη 11/4

19:45 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Φενέρμπαχτσε

19:45 Βικτόρια Πλζεν-Φιορεντίνα

22:00 Μπριζ-ΠΑΟΚ

22:00 Αστον Βίλα -Λιλ

Πέμπτη 18/4

19:45 Λιλ (Γαλλία)-Αστον Βίλα (Αγγλία)

19:45 Φιορεντίνα (Ιταλία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία

22:00 Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

22:00 ΠΑΟΚ-Μπριζ (Βέλγιο)

Ημιτελικοί (2 & 9 Μαϊου)

Αστον Βίλα/Λιλ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Φενέρμπαχτσε

Βικτόρια Πλζεν/Φιορεντίνα-Μπριζ-ΠΑΟΚ

Τελικός 29 Μαϊου, OPAP Arena

 

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Τζολάκης: Έτσι έζησε τη μεγάλη πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Διεθνή

Ιστορική επιτυχία! Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Συνεντεύξεις

Γκολέμης για Τζολάκη στο sportcaster.gr: «Ήμουν σίγουρος ότι θα έπιανε τα πέναλτι»

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO