Connect with us

Σκάκι

Ολοταχώς για Α’ Εθνική η ομάδα “Μίκης Θεοδωράκης” | pics

Πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής αναδείχθηκε  η ομάδα σκάκι του Αθλητικού Πνευματικού Ομίλου “Μίκης Θεοδωράκης”

 

Ολοταχώς για άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία στο σκάκι  οδεύει η ομάδα του Αθλητικού Πνευματικού Ομίλου “Μίκης Θεοδωράκης”, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Κρήτης για το 2024. Παράλληλα προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στην  Α’ Εθνική Κατηγορία του 2025!

Η ενημέρωση από τον χανιώτικο σύλλογο:

Ασταμάτητη και αήττητη η σκακιστική ομάδα του Αθλητικού Πνευματικού Ομίλου “Μίκης Θεοδωράκης” – ΣΑΜΑΡΙΑ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Κρήτης για το 2024 και άνοδος στον Προκριματικό Όμιλο Κρήτης για την Α’ Εθνική Κατηγορία του 2025!

Μία εντυπωσιακή πορεία διαγράφει η ομάδα του Α.Π.Ο. «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» – ΣΑΜΑΡΙΑ, που αν και πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στα σκακιστικά διασυλλογικά πρωταθλήματα Κρήτης αυτά τα δύο χρόνια, κατακτώντας συνεχόμενα την 1η θέση και ταυτόχρονα την άνοδο στην εκάστοτε παραπάνω κατηγορία. Ακόμη πιο εντυπωσιακή η χρησιμοποίηση 18 παικτών στην ομάδα δείχνοντας και το πλούσιο υπόβαθρο που υπάρχει! Στόχος η άνοδος στην Α’ Εθνική του χρόνου!

Το ταξίδι της ομάδας ξεκίνησε το Σάββατο 2 Μαρτίου όπου αντιμετώπισε την ομάδα του Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ κερδίζοντας την με σκορ 7-3. Στον 2ο γύρο, η νίκη έναντι της ομάδας του Α.Ο. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ήρθε και πάλι, αυτή τη φορά με σκορ 8-2!

Το τριήμερο που μας πέρασε, 5 – 7 Απριλίου, όλες οι ομάδες συναντήθηκαν για την τελική φάση του πρωταθλήματος, στη Γεωργιούπολη και πραγματικά είχαμε ένα συναρπαστικό πουλ (“όλοι με όλους”) πρωτάθλημα, με πολύωρες μάχες 5 και 6 ωρών!

Την Παρασκευή, στον 4ο γύρο, η ομάδα επικράτησε με σκορ 7-3 απέναντι στην ομάδα των ΙΔΑΙΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ. Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία, ξεπέρασε το ντέρμπι με την ομάδα του ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου, στον πρωινό και 5ο γύρο του Σαββάτου, που… με κομμένη την ανάσα, διαμορφώθηκε σε 5 1/2 – 4 1/2! Η μεγάλη χαρά βέβαια ήρθε με την εκπληκτική εμφάνιση και επικράτηση 9-1 έναντι της ομάδας του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ στον 6ο γύρο, το Σάββατο το απόγευμα, όπου και σφραγίστηκε η πρωτιά! Στον 7ο και τελευταίο γύρο, στην αναμέτρηση με την ομάδα του Σ.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ το σκορ ήρθε 8-2 κάνοντας έτσι το απόλυτο ρεκόρ 6 νίκες σε 6 αγώνες, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατακτώντας την 1η θέση!

Με την ομάδα αγωνίστηκαν οι: Βερυκάκης Μανώλης, Μαρκάκη Σοφία, Αγναντής Δημήτρης, Χατζηδάκης Νίκος, Αγναντή Δανάη, Γασπαράκης Γιώργος, Χομπιτάκης Κωνσταντίνος, Κουτσουριδάκης Μάνος, Μανουσουδάκη Ελένη, Γαγάνη Έλλη, Μπαϊραμιάν Αρθούρος, Κουρουπάκης Οδυσσέας, Ψαριανός Μάνος, Μπούχλης Νικόλας, Παριωτάκης Γιώργος, Νομικός Μάριος, Μπαγετάκου Χρυσά και Στημαδωράκη Ναταλία.

Μετάλλια καλύτερης εμφάνισης είχαμε σε 5 σκακιέρες: στην 1η σκακιέρα – Βερυκάκης Μανώλης, 3η σκακιέρα – Αγναντής Δημήτρης, 5η σκακιέρα – Αγναντή Δανάη, 6η Σκακιέρα – Μανουσουδάκη Ελένη και 8η σκακιέρα – Μπαϊραμιάν Αρθούρος.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά ήταν τα παιδιά που έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά σε ομαδικούς αγώνες και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Τους ευχαριστούμε πολύ για την επάξια συμμετοχή τους και ευχόμαστε να αποτελέσει κίνητρο να συνεχίσουν με την ίδια, κι ακόμη παραπάνω, όρεξη το σκακιστικό τους ταξίδι!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν και φυσικά στον ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ Ηρακλείου και στον ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου για την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα!

Θερμές ευχαριστίες στους μικρούς και στους μεγαλύτερους αθλητές και στους αφανείς υποστηρικτές – γονείς και παράγοντες – που έβαλαν το λιθαράκι τους για μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση!

Ακόμη, ευχαριστούμε πολύ την ΕΤΑΝΑΠ – ΣΑΜΑΡΙΑ καθώς και την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ για την συνεχή τους στήριξη σε όλες τις σκακιστικές δραστηριότητες του συλλόγου μας! Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη για την ανάδειξη του σκακιού, του αθλητισμού και του πολιτισμού στην πόλη μας, αλλά και για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο άθλημα που αγαπάμε!

Σκάκι

Κυπελλούχος Κρήτης, το τμήμα σκάκι του ΟΦΗ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σκάκι

Το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απριλίου η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σκάκι

Στην κορυφή του προκριματικού ομίλου της Α’ Εθνικής ο ΟΑΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO