Connect with us

Χανιά

Για το πρώτο βήμα… προς το όνειρο! Στη Νίκαια τα Χανιά

Τα Χανιά στην πρεμιέρα των play-offs της Super League 2 αντιμετωπίζουν τον Ιωνικό στη Νίκαια και θέλουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα – Η προϊστορία των δυο ομάδων

 

Οι… τελικοί για τα Χανιά με τελικό προορισμό το όνειρο της ανόδου ξεκινάνε σήμερα (24/3, 15:00 – Live sportcaster.gr) από τη Νίκαια, όπου η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στην πρεμιέρα των play-offs της Super league 2.

Oι κυανόλευκοι με οδηγό το πρώτο ματς της κανονικής περιόδου, όταν είχαν περάσει με το εμφατικό 3-0 από τη Νεάπολη,  θέλουν να μπουν στη σειρά των play-offs με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η χανιώτικη ομάδα θέλει να δείξει με το…χαίρεται στο μίνι πρωτάθλημα όπου θα κριθούν οι κόποι της χρονιάς, την αποφασιστικότητά της και την ισχύ της.

Πλέον τα λάθη και οι απώλειες δύσκολα καλύπτονται και τα Χανιά που μπαίνουν στα play-offs από τη δεύτερη θέση θέλουν να κάνουν ιδανική αρχή.

Το έργο τους βέβαια μόνο εύκολο δεν προμηνύεται καθώς ο Ιωνικός είναι εξαιρετικά δυνατός και από την πλευρά του στοχεύει επίσης στη νίκη που θα τον διατηρήσει “ζωντανό” στην υπόθεση άνοδος. Οι Νικαιώτες, που βρίσκονται στο -4 από τα Χανιά,  διαθέτουν και την εμπειρία αλλά και την ποιότητα και δεδομένα θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να διεκδικήσουν την άμεση επάνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία.

Στα αγωνιστικά, ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νεμάνια Νίκολιτς, Χρήστο Ελευθεριάδη, Πατρίκ Βουό και Γιώργο Σερβιλάκη, ενώ και ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς Φέλιξ Ματάους, είναι ακόμα ανέτοιμος για επίσημο παιχνίδι.

Την χανιώτικη αποστολή απαρτίζουν οι: Κλέιμαν, Καλογεράκης, Μπάτζιος, Σέχου, Μαζουλουξής, Μουτόμπο, Κατσούρρι, Παναγιώτου, Σιλά, Τσορνομάζ, Πέιος, Τσέλιος, Ντίας, Λεμονής, Μιούλερ, Κόλα, Μανουσάκης, Νίλι, Μάνος, Μάναλης.

Από την άλλη ο Ιωνικός κράτησε όλη τη βδομάδα κλειστά τα χαρτιά του και μάλιστα δεν ανακοινώθηκε ούτε καν η αποστολή που έχει επιλέξει ο Δημήτρης Σπανός(!). Δεδομένα εκτός λόγω καρτών θα είναι ο Ριβέρο Σαλίνας που είναι τιμωρημένος.

Η μεταξύ τους αναμετρήσεις

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήαμτος τα Χανιά υπερίσχυσαν. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήαμτος πέρασαν με το επιβλητικό 3-0 από τη Νίκαια, χάρη στα γκολ των Μανουσάκη στο 47′, Μάναλη στο 73′ και Ελευθεριάδη στο 83ο λεπτό. Στον β’ γύρο στα Περιβόλια η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε από το αυτογκόλ του Ζάχαβι στο 20′ και το τέρμα του Γκίνη στο 30′ που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Η προϊστορία υπέρ των Χανίων 

Εννέα αγώνες έχουν δώσει οι δυο ομάδες από το 2013 και μετά. Τα Χανιά μετράνε 3 νίκες, μόλις μια ο Ιωνικός, ενώ 5 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι

Πιο αναλυτικά:

19.12.23 – SL2
Χανιά-Ιωνικός 1-1
24.09.23 -SL2
Ιωνικός-Χανιά 0-3
05.05.21-SL2
Χανιά-Ιωνικός 1-0
21.04.21-SL2
Ιωνικός- Χανιά 1-1
27.02.21 – SL2
Χανιά – Ιωνικός 0-1
05.04.15 – FL2
Ιωνικός- Χανιά 0-0
14.12.14 – FL2
Χανιά-Ιωνικός 2-1
30.03.14 – FL2
Ιωνικός – Χανιά 0-0
24.11.13-FL2
Χανιά-Ιωνικός 2-2

Ο διαιτητής

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση στη Νίκαια. Ενας ορισμός που προκάλεσε την αντίδραση των Χανίων που εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση. 

Ο Αρκάδας ρέφερι έχει διευθύνει εφέτος 11 παιχνίδια στη Super League, ενώ είχε σφυρίξει και τον αγώνα των δυο ομάδων τον Μάιο του 2021 και πάλι για τα play offs με τα Χανιά τότε να επικρατούν 1-0 στα Περιβόλια, με αυτογκόλ του Θανάση Παπαγεωργίου έπειτα από προσπάθεια του Βασιλόγιαννη.

 

Play-offs – Nότιος όμιλος

1η αγωνιστική

Κυριακή 24 Μαρτίου | 15:00 
Ιωνικός – Χανιά
Δευτέρα 25  Μαρτίου | 15:00 
Ηλιούπολη – Athens Kallithea
Ρεπό: Καλαμάτα

Η βαθμολογία των Play Offs 
1. Athens Kallithea 24 (47)
2. Χανιά 22 (44)
3. Καλαμάτα 18 (36)
4. Ιωνικός 18 (36)
5. Ηλιούπολη 18 (35)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συνέλεξαν στην κανονική διάρκεια.

Επόμενη 2η αγωνιστική | 31/3
Καλαμάτα – Χανιά
Athens Kallithea – Ιωνικός
Ρεπό: Ηλιούπολη

Χανιά

Χανιά-Καλαμάτα: Για την …ελπίδα!

Χανιά-Καλαμάτα
Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Ολοι μέσα εν όψει Καλαμάτας για την επιστροφή στις νίκες

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Αήττητος ο Ταουσιάνης κόντρα στον Αναστόπουλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO