Connect with us

Επικαιρότητα

Συνελήφθησαν δυο Τούρκοι σε βίλα στο Ακρωτήρι – Βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Η σύλληψη των δύο έγινε σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα όπου είχαν καταλύσει, στην παραλία Τερσανάς, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Χανίων

 

Μια μυστηριώδης υπόθεση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται δύο υπήκοοι Τουρκίας, βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε εξέλιξη. Υπό άκρα μυστικότητα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων, ηλικίας 22 και 27 ετών, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Η είσοδος και το αίτημα

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ήρθαν στη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, διασχίζοντας τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο. Υπέβαλαν την ίδια ημέρα αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς στην Τουρκία. Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψή τους, οι νεαροί τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε βίλα που μίσθωναν στον Τερσανά. Στο εσωτερικό της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, καθώς και 15 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Κατασχέθηκε επίσης μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (εξαϋδροκανναβινόλη). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και άλλα αντικείμενα – πειστήρια από το σπίτι, τα οποία ερευνώνται.

Για τις μετακινήσεις τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο Porsche Cayenne, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές– κατασχέθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Χανίων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Αξιωματούχοι που μετέχουν στην έρευνα χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή, αποφεύγοντας πάντως να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τη δράση των δύο νεαρών στην Κρήτη και εν γένει στην Ελλάδα.

Διακίνηση

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, πάντως, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, καθώς ασφαλέστερα συμπεράσματα για τη δράση των δύο θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας επί των κατασχεμένων πειστηρίων».

kathimerini.gr

Επικαιρότητα

Κρήτη – τραγωδία: Νεκρή μια γυναίκα σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Συνεχίστε την ανάγνωση

Επικαιρότητα

Χανιά: Χαλαρές στιγμές στο λιμανάκι της Νέας Χώρας για τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO