Connect with us

Χανιά

Νίκησαν δοκάρια και… Ξενόπουλο και σπουδαίο διπλό στην Λιβαδειά!

Τα Χανιά ήταν κυρίαρχα από την αρχή μέχρι το τέλος, έχασαν τα… άχαστα και χρειάστηκε να σκοράρει ένας αμυντικός (Μαζουλουξής) για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Παναθηναϊκού Β’ και να κλειδώσει το τρίποντο στο 87′ ο Βουό – Δυο δοκάρια και χαμένο πέναλτι μεταξύ άλλων τα Χανιά

 

Κόντρα στην γκίνια, έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα όπως ο Ξενόπουλος που έβγαζε τα πάντα και ότι πήγαινε προς την εστία του αλλά και τον δυνατό άνεμο που δυσχαίρενε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, τα Χανιά κατάφεραν να πάρουν ένα πολύ σημαντικό διπλό που τους έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο -3 από την Athens Kallithea που την Δευτέρα υποδέχεται την Ηλιούπολη η οποία ακολουθεί στην τρίτη θέση (μαζί με Ιωνικό) με δύο βαθμούς λιγότερους.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους ν’ απειλήσουν παρά μόνο σποραδικά, είχαν χαμένο πέναλτι με τον Μάναλη, δυο δοκάρια και χρειάστηκε να δώσει την λύση ο Μαζουλουξής για να έρθει αυτή η πολύ σημαντική νίκη. Η κεφαλιά του έμπειρου στόπερ ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων και στο 86ο λεπτό ήρθε το τελικό 2-0 μετά την ασίστ του Σερβιλάκη για τον Βουό με τον Ιβοριανό επιθετικό να μην δυσκολεύεται να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τα Χανιά δίχως εκπλήξεις στο παιχνίδι με τους “πράσινους”: Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι, Σερβιλάκης, στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Λεμονής, Ντίας, Τσέλιος και στην επίθεση οι Μάνος, Ελευθεριάδης και Μάναλης.

Ξεκάθαρο το 4-3-3 από τον τεχνικό των Χανίων με τον Μάνο αρκετές φορές σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου να παίζει σαν δεύτερος φορ αφήνοντας τα άκρα της επίθεσης για να “πατήσει” περιοχή ολοένα και περισσότερο.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Νικητής στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην υπήρξε αφού έληξε 0-0 αλλά τρόπον τινά αυτός που επικράτησε έναντι των 22 ποδοσφαιριστών ήταν ο δυνατός άνεμος αφού δυσκόλευε πάρα πολύ τις προσπάθειες τους.

Έστω και έτσι όμως τα Χανιά απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Μάναλη να διώχνει δύσκολα με τα πόδια ο Ξενόπουλος. Παρά τους δυνατούς ανέμους, οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο αλλά η αστοχία δεν τους επέτρεψε να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 13′ το σουτ του Μάνου κατέληξε άουτ ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία ακολούθησε οκτώ λεπτά αργότερα όταν ο Μάναλης πρόλαβε στην έξοδο τον Ξενόπουλο, τον πλάσαρε και λίγο πριν περάσει την γραμμή η μπάλα ο Λάμψιας σαν από μηχανής θεός την έδιωξε διατηρώντας το 0-0!

Τα Χανιά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πίεζαν ακόμα περισσότερο ενώ στο 35′ χάθηκε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για το 0-1 όταν ο Μάναλης αιφνιδιάστηκε και μέσα από την μικρή περιοχή αστόχησε στέλνοντας άουτ την μπάλα.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο αέρας δυνάμωσε ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα με δύο ευκαιρίες για τα Χανιά από τους Τσέλιο και Μάνο ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 41′ με το σουτ του Κυριόπουλου να φεύγει μόλις άουτ.

Το μοτίβο για τα Χανιά δεν άλλαξε αφού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου συνέχισαν να είναι πιεστικά ψάχνοντας το γκολ και στο 50ο λεπτό χάθηκε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία όταν άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Μάνο που με σουτ μέσα από την περιοχή του σημάδεψε το δοκάρι του Ξενόπουλου! Ο ίδιος παίκτης απείλησε τρία λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ μετά την σέντρα του Σερβιλάκη να φεύγει άουτ.

Τα Χανιά είχαν τον Παναθηναϊκό Β’ στο μισό γήπεδο πιέζοντας με κάθε τρόπο τους γηπεδούχους για να βρουν το γκολ και στο 57′ μετά από φάση διαρκείας ο Προδρομίτης μπλόκαρε το σουτ, του Μαζουλουξή, με το χέρι με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει πέναλτι και ν’ αποβάλει τον ποδοσφαιριστή των “πρασίνων”. Ο Μάναλης ανέλαβε την εκτέλεση με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει εντυπωσιακά με τα πόδια διατηρώντας το 0-0. Όμως το χαμένο πέναλτι δεν πτόησε τους παίκτες των Χανίων που συνέχισαν να πιέζουν και τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ο Μάναλης έκανε το πλασέ, ο Ξενόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαζουλουξής με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια στον πάγκο της ομάδας του.

Οι παίκτες του Ταουσιάνη έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο και τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πάτρικ Βουό στο 85ο λεπτό με τον Σερβιλάκη να δίνει την ασίστ για τον Ιβοριανό που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ξενόπουλο για το 0-2. Στο 90′ χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για να δοθεί διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Χανίων με τον Μανουσάκη να κάνει τον κεραυνό και την μπάλα να καταλήγει ξανά στο δοκάρι – δεύτερο στο παιχνίδι!

Παναθηναϊκός Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Φικάι, Αθανασακόπουλος (70′ Φρόκου), Μαρτίνης, Φουρτάδο, Κυριόπουλος (77΄ Νταμπίζας), Κρυπαράκος (70′ Ταβάρες), Προδρομίτης, Λάμψιας (77΄ Μαντσίνι), Μπιλάλ (55΄ Καραμπάς)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Κατσούρρι (54’ Πέιος), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης, Λεμονής, Ντίας, Τσέλιος (67’ Τσορνομάζ), Μάνος (83′ Μανουσάκης), Ελευθεριάδης (83′ Κόλα), Μάναλης (83′ Βουό).

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης Παντελής (Χίου)
Βοηθοί: Χριστοδούλου Γιώργος (Ημαθίας) – Πλακάς Χρήστος (Δυτ. Αττικής)
4ος διαιτητής: Αλιάγας Αριστείδης (Δυτ.Αττικής)

Χανιά

Μεγάλη συνέντευξη και έντονη συγκίνηση Βρέντζου για τα Χανιά! Άφησε ανοικτό παράθυρο παραμονής | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

MVP της σεζόν στο νότιο όμιλο ο Μάναλης – Κορυφαίος προπονητής ο Ταουσιάνης!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Με ένα καρτούν η απάντηση Βρέντζου στην Ηλιούπολη | pic

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO