Connect with us

Χανιά

Κολά-ζουν και σκορπούν τον τρόμο τα Χανιά! | pics

Με κορυφαίους τους Κόλα, Ντίας, με τον πρώτο να έρχεται από τον πάγκο, να σκοράρει και να δίνει ασίστ και τον δεύτερο να κορτάρει από κόρνερ και να κάνει μεγάλο ματς, τα Χανιά με καταπληκτική εμφάνιση σκόρπισαν τον Διαγόρα με 4-0.

 

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και μέσα στο 2024 πέτυχαν τα Χανιά επικρατώντας του Διαγόρα με 4-0 στο παιχνίδι που έγινε στα Περιβόλια για την 14η αγωνιστική,  με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο -1 από την πρωτοπόρο Athens Kallithea που την ίδια ώρα κέρδιζε τον Παναθηναϊκό Β’.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα όπου έψαξαν λύσεις για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Διαγόρα, ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν ότι ήθελαν τους Ροδίτες.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τα Χανιά ήταν οι Άγγελος Κόλα και Χόρχε Ντίας. Ο πρώτος ήρθε από τον πάγκο, λόγω του τραυματισμού του Μάνου, και ήταν ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε τη νίκη των Χανίων δίνοντας την ασίστ στον Μάναλη για το 1-0 και πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Ο δεύτερος βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο την μεγάλη κλάση του πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση προσθέτοντας στα στατιστικά του και ένα καταπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τα Χανιά με το σύνηθες 4-3-3 ενώ για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα Μάναλη και Μάνο.

Ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Νίκολιτς, Μπάτζιος, Σέχου, Σιλά, στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Λεμονής, Τσέλιος, Ντίας και στην επίθεση οι Μανουσάκης, Μάνος, Μάναλης

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η αναμέτρηση των Περιβολίων ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τα Χανιά καθώς στο 4ο λεπτό τραυματίστηκε ο Δημήτρης Μάνος με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Ο επιθετικός των Χανίων χτύπησε σε διαφημιστική πινακίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί εκτός γηπέδου με το φορείο και τον Γιάννη Ταουσιάνη να περνάει στο παιχνίδι τον Άγγελο Κόλα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν τους Ροδίτες που φαινόταν ότι ήρθαν στα Χανιά για να παίξουν αμυντικά έχοντας μοναδική εντολή να επιχειρούν αντεπιθέσεις. Στο 4ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία με τον Τσέλιο να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μάναλη 10 λεπτά αργότερα.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες προς την εστία του Αυγερινού. Τελικά, η αλλαγή του Γιάννη Ταουσιάνη, ο Άγγελος Κόλα “ξεκλείδωσε” το παιχνίδι στο 23ο λεπτό όταν έβγαλε την σέντρα, ο Μάναλης πήδηξε δυνατά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 στα Περιβόλια.

Τρία λεπτά μετά άγγιξαν τα Χανιά το 2-0 με τον Μανουσάκη να κάνει το σουτ και τον Αυγερινό να μπλοκάρει την μπάλα με δυσκολία.

Ο Διαγόρας αναθάρρησε μετά το 30′ και στο 31′ εκτέλεση φάουλ απέκρουσε ο Καλογεράκης σε κόρνερ ενώ στο 44′ η κεφαλιά του Σταματούλλα έφυγε άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές των Χανίων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, για το δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να τελειώσουν το παιχνίδι και να διώξουν από νωρίς το άγχος. Το πρώτο μήνυμα στάλθηκε στο 46′ με τον Τσέλιο να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Κόλα σε κενή εστία δεν πρόλαβε να σκοράρει.

Τελικά το 2-0 ήρθε στο 64ο λεπτό όταν ο Γιώργος Μανουσάκης έβγαλε την σέντρα για τον Κόλα που αφού σήκωσε την μπάλα με ένα καταπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Αυγερινού!

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 3-0, έξι λεπτά αργότερα όταν ο Χόρχε Ντίας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!!) σκόραρε δίνοντας χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη των Χανίων.

Με το παιχνίδι να έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητά από το 70ό λεπτό, τα Χανιά έβγαζαν συνεχώς φάσεις ψάχνοντας και το τέταρτο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη είχαν μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία στο δίλεπτο 76′ – 77′ με τον Αυγερινό ν’ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Σερβιλάκη και στην συνέχεια ο αμαρκάριστος Σέχου δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

To κερασάκι στην τούρτα για τα Χανιά ήρθε στο 90ο λεπτό με τον Νίλι να βγάζει την σέντρα και τον Νίκολιτς με μονοκόμματο σουτ να διαμορφώνει το τελικό 4-0!

Χανιά – Διαγόρας 4-0

Super League 2: 14η αγωνιστική
Γήπεδο: Περιβόλια
Σκόρερ: 23′ Μάναλης, 64′ Κόλα, 70’Ντίας, 90+2′ Νίκολιτς
Αποβολές:-
Διαιτητής: Μπακογιάννης Αγγελος (Αθηνών)
Α’ Bοηθός: Πλάκας Χρήστος (Δυτ. Αττικής)
Β’Bοηθός: Μαραθωνίτης Μαρίνος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Σταυρουλάκης Ραφαήλ (Ρεθύμνου)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς, Μπάτζιος, Σέχου, Σιλά (72’ Σερβιλάκης), Λεμονής, Τσέλιος (65’ Νίλι), Ντίας, Μανουσάκης (65’ Μιούλερ), Μάνος (7’ Κόλα), Μάναλης (72΄Βουό)

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας): Αυγερινός, Αρίας, Μανωλάκης, Ιγκνιάτοβιτς, Σταματούλλας (60’ Λούκιτς), Μασούρας, Τσιαντούλας (78′ Μέντες), Φέκκας (71’ Μουντές), Νικόλης, Λεσάι (78′ Τσαβός), Μανιάς

 

Χανιά

Σερβιλάκης: Να κλείσουμε την χρονιά με νίκη γιατί μένει η τελευταία εντύπωση | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Διαδικτυακά η μετάδοση του αγώνα με την Ηλιούπολη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Στην τελική ευθεία τα Χανιά με Κυριακάτικη προπόνηση

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO