Connect with us

Σούπερ Λιγκ

Διαζύγιο “βόμβα” με Γιοβάνοβιτς – Αναλαμβάνει ο Φατίχ Τερίμ

Ραγδαίες εξελίξεις στους πράσινους, όπου τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Τουρκία – Θα αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν πριν από ημέρες την αναζήτηση νέου προπονητή, με την προοπτική να έχουν έτοιμη λύση αν… χειροτερέψει η κατάσταση.

Ένα από τα ονόματα που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ήταν αυτό του Φατίχ Τερίμ. Ο θρυλικός Τούρκος προπονητής έφυγε από την Γαλατασαράι το 2022 και έκτοτε είναι ελεύθερος. Στις συζητήσεις που έγιναν, ο 70χρονος έπεισε τη διοίκηση του συλλόγου για την… αμεσότητα που πρέπει να έχει η απόφαση. Κάπως έτσι, κέρδισε τον έτερο υποψήφιο, ο οποίος είναι γνώριμος στο σύλλογο και θα έκανε… γκελ στους φιλάθλους. Τελικά το “τριφύλλι” κατέληξε στην άμεση συμφωνία με τον κυπελλούχο Ευρώπης του 2000 με τη Γαλατασαράι.

Ταυτόχρονα, δρομολογήθηκε και η λύση του συμβολαίου του Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής που επανάφερε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά Ευρώπης και διεκδίκησης πρωταθλήματος, αποχωρεί μετά από 2.5 χρόνια. Ο Σέρβος τεχνικός είχε ακόμα έξι μήνες συμβόλαιο, όμως τελικά φεύγει πρόωρα. Η… κληρονομιά του είναι σπουδαία, μιας και παρέλαβε μια ομάδα που είχε να αγωνιστεί στην Ευρώπη τέσσερα χρόνια, ενώ την αφήνει… επίπεδα πάνω, με σημαντική παρουσία στις διοργανώσεις της UEFA και φυσικά για δεύτερη σερί χρονιά κοντά στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας (Τρίτη, 26/12), ενώ η προπόνηση της Τετάρτης (27/12) θα διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του Τερίμ. Η συμφωνία είναι για συμβόλαιο 1.5 έτους, με τις απολαβές του να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστές αλλά να θεωρείται πιθανό το να… αγγίξουν επίπεδα Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ.

Ετσι ξεκίνησαν όλα

«ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Ανακοίνωσαν τη βόμβα της χρονιάς! Ανακοινώθηκε η νέα ομάδα του Φατίχ Τερίμ».

Είναι ο τίτλος της πρώτης είδησης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας της Τουρκίας «Sabah», η οποία αναφέρει ότι ο Τερίμ φτάνει αύριο στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου, αντικαθιστώντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση του γνωστού Τούρκου ρεπόρτερ, Γιατζίζ Σαπουντσούογλου (με περισσότερους από 1,5 εκατ. followers στο twitter), στην οποία αναφερόταν ότι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον έμπειρο Τούρκο.

Σε νεότερες αναρτήσεις του, εξάλλου, ο Σαπουντσούγλου αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός έλυσε το συμβόλαιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ότι την προπόνηση της Τετάρτης θα την κάνει ο Τερίμ.

«Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος έφυγε από τη Γαλατασαράι στις 10 Ιανουαρίου του 2022 και έκτοτε δεν έχει προπονήσει ομάδα, θα υπογράψει αύριο συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα. Ο Φατίχ Τερίμ αποδέχθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Φατίχ Τερίμ και έπεισε τον έμπειρο προπονητή για νέο συμβόλαιο. Αποκαλύφθηκε ότι ο Φατίχ Τερίμ θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους. Ο έμπειρος προπονητής θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα και θα υπογράψει το συμβόλαιο», αναφέρει το δημοσίευμα της «Sabah» και συνεχίζει:

«Ο Φατίχ Τερίμ καθοδήγησε 176 ματς στην τελευταία του περίοδο (σ.σ: 2017-2022) στη Γαλατασαράι και πέτυχε μέσο όρο 1,85 πόντους. Ο Φατίχ Τερίμ θα αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Η “Πράσινη” ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, μετά τον ΠΑΟΚ. Έτσι ο Φατίχ Τερίμ θα επανενωθεί με τον Εργκίν Αταμάν όταν υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, διηύθυνε στο παρελθόν την ομάδα μπάσκετ της Γαλατασαράι, ενώ προπονητής των «κιτρινοκόκκινων» ήταν ο Φατίχ Τερίμ. Ο Τερίμ και ο Αταμάν θα συναντηθούν ξανά στην Ελλάδα. Ο 70χρονος Φατίχ Τερίμ θα προπονήσει ομάδα εκτός Τουρκίας για τρίτη φορά στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό. Αφού κέρδισε 4 πρωταθλήματα πρωταθλήματος και 1 Κύπελλο UEFA με τη Γαλατασαράι μεταξύ 1996 και 2000, ο Τερίμ πήγε στη Φιορεντίνα και προπονούσε τον ιταλικό γίγαντα Μίλαν την επόμενη σεζόν.»

Μάλιστα όπως αναφέρεται «ο Τερίμ ήθελε συμβόλαιο 6 μήνων + 1 χρόνο, λέγοντας “αφήστε να βγάλω πρώτα την ομάδα πρωταθλήτρια”, αλλά με την πίεση του προέδρου αποδέχθηκε τη συμφωνία για 18 μήνες»

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερτάν Σουζγκούν με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε γνωστά τα τρία πρώτα ονόματα των ατόμων που θα φέρει μαζί του στον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ.

Ένας από τους βοηθούς προπονητές του θα είναι ο Νεσάτι Ατές. Πρόκειται για 43χρονο Τούρκο προπονητή, ο οποίος έχει μόνο μία δουλειά σε πρώτη ομάδα, όταν εργάστηκε ως βοηθός του Φατίχ Τερίμ στην Γαλατάσαραϊ, και πάλι στο τιμ του Φατίχ Τερίμ, από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022. Στο παρελθόν έχει εργαστεί από τον Φλεβάρη του 2018 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020 στο τμήμα ανάπτυξης της απόδοσης των νέων ποδοσφαιριστών της «τσιμ μπομ».

Στο τιμ του θα βρεθεί και ο Μερτ Τσετίν, ο οποίος εργαζόταν από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι και τον Γενάρη του 2022 ως βοηθός του στην Γαλατάσαραϊ ενώ λειτουργούσε ταυτόχρονα και ως μεταφραστής, αλλά και ο Σουκρού Χανεντάρ.

Τερίμ: «Είναι αλήθεια, συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό»!

Την επικείμενη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε ο Φατίχ Τερίμ! Με δήλωση στη «Hurriyet» τόνισε ότι είναι αληθή τα δημοσιεύματα και ότι θα κάνει εκείνος την προπόνηση της Τετάρτης.

Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων στην Τουρκία και την ανάρτηση Σαπουντσούογλου ότι λύθηκε το συμβόλαιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο έμπειρος τεχνικός επιβεβαίωσε το deal με τους «πράσινους».

Με δήλωσή του λοιπόν στην εφημερίδα «Hurriyet» ανέφερε συγκεκριμένα:
«Ναι, είναι αλήθεια. Συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό. Τα βρήκαμε χθες. Θα ταξιδέψω στην Ελλάδα αύριο και θα βρίσκομαι στην προπόνηση το απόγευμα».

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Η μαντινάδα του δακρυσμένου Γιάννη Πετράκη και το πάρτι στα αποδυτήρια | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ

Στην Τούμπα κρίνεται ο τίτλος!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ

Η βαθμολογία των play outs: Χέρι – χέρι στην Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO