Connect with us

Διεθνή

“Βόμβα” στην Ευρώπη: Το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την European Super League!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο» φως στη δημιουργία της Super League, θεωρώντας ότι οι κανόνες της FIFA και της UEFA για την προηγούμενη έγκριση των διοργανώσεων συλλόγων είναι αντίθετοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χωρίς την άδεια από UEFA/FIFA και χωρίς την αιγίδα των δύο ομοσπονδιών.

«Κερδίσαμε. Το μονοπώλιο της UEFA έχει τελειώσει. Το ποδόσφαιρο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι σύλλογοι είναι πλέον απαλλαγμένοι από την απειλή κυρώσεων ΚΑΙ ελεύθεροι να καθορίσουν το μέλλον τους», σχολίασε ο Μπερντ Ρίτσρντς Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της A22 για την απόφαση του ΔΕΕ.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη συμφωνεί με τη Super League και θεωρεί «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης» από την UEFA και τη FIFA να επιβάλλουν κυρώσεις στους ιδρυτικούς συλλόγους. «Δεν έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε αυτές τις κυρώσεις και αντίποινα. Είναι μια ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο», τόνισε στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής της A22 Sport Management. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες, οι οποίοι θα μεταδίδονται δωρεάν σε όλο τον κόσμο!

Διεθνή

Euro 2024: Μεγάλα ντέρμπι στους “8” | Ισπανία – Γερμανία και Πορτογαλία – Γαλλία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Διεθνή

Euro 2024: Δείτε όλα τα γκολ της φάσης των “16” | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο UEFA Womens Champions League

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO