Connect with us

Σούπερ Λιγκ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟ και «χάρισε» το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ρέαμπτσιουκ επικράτησε με 1-0 του εξουθενωμένου Παναθηναϊκού (17 κρούσματα κορονοϊού) και «χάρισε» το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 1-2 του Άρη στη Θεσσαλονίκη – Εξαιρετικός και πάλι ο Τζολάκης

 

Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε στον αιώνιο αντίπαλο του. Τον κέρδισε με 1-0 και ουσιαστικά έκρινε την κούρσα του πρωταθλήματος παίρνοντας τον τίτλο από τους πράσινους και τον έδωσαν στην ΑΕΚ που την ίδια κέρδιζε 2-1 τον Αρη στο Βικελίδης.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός ήταν στην 1η θέση στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και παρέμενε εκεί, έστω σε ισοβαθμία, μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός όμως με γκολ του Ρέαμπτσιουκ τον νίκησε με 1-0 στο άδειο Καραϊσκάκη και τον… κατέστρεψε, αφού είναι πλέον στο -3 από την ΑΕΚ μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Λίγα πράγματα στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έδειχνε περισσότερη διάθεση επιθετικά (αλλά χωρίς μεγάλες ευκαιρίες) ενώ ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα στον δημιουργικό τομέα και δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι έγιναν επικίνδυνοι, πολύ επικίνδυνοι, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50′, όταν ο Εμβιλά συνεργάστηκε με τον Ελ Αραμπί και πλάσαρε ωραία αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να ανέβουν στη συνέχεια και να απειλούν στο 59′ με το σουτ του Σπόραρ, το οποίο κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και έφυγε κόρνερ, από το ύψος του πέναλτι.

Στο 68′ ο Φορτούνης άνοιξε για τον Ροντινέι και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Ρέαμπτσιουκ που εκτέλεσε τον Μπρινιόλι για το 1-0. Ένα γκολ που έκανε πολύ δύσκολη την αποστολή των πράσινων, οι οποίοι πάντως θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν άμεσα αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 72′ με το πλασέ του Μπερνάρ στο δοκάρι μετά την ωραία βαθιά μπαλιά του Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο ματς, δεν το έκανε και τελικά έχασε το ντέρμπι και κατά πάσα πιθανότητα και το πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις λόγω αποβολή του Ραμόν για αγκωνιά στον Σάρλια, να πανηγυρίζει νίκη γοήτρου.

Να σημειωθεί ότι της εστία του Ολυμπιακού υπερασπίστηκε και πάλι ο Χανιώτης Κωνσταντίνος Τζολάκης ο οποίος ήταν ξανά εξαιρετικός και πολύ σταθερός.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Μπιέλ (63′ Βρουσάι), Φορτούνης (75′ Ραμόν), Μπακαμπού (46′ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78′ Πούχατς), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (66′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης).

ΟΦΗ

Στον Τζον Τοράλ το βραβείο Best Goal!

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ

Νικήτρια του τουρνουά “Γιάννης Καλέμπουμπας” η Κ16

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ

Λαγουδάκης και Χνάρης στο UEFA U16 Development Tournament

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO