Connect with us

Υγρός Στίβος

Καταπληκτικά μαθήματα ζωής από τον Γιάννη Καλογεράκη – Μάγεψε μικρούς και μεγάλους! | pics

Για ακόμα μια φορά ο χαρισματικός Γιάννης Καλογεράκης ανέδειξε πως μπορούν οι μικροί αθλητές να πάρουν σπουδαία ερεθίσματα και μαθήματα ζωής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με επιτυχία από το ΝΟ Χανίων.

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και όπου η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από αθλητές του Ομίλου αλλά και τους γονείς τους, ο Γιάννης Καλογεράκης παρέδωσε μαθήματα ζωής εξηγώντας τους την σημασία του αθλητισμού αλλά και της ζωής δίνοντας παραδείγματα και συμμετέχοντας διαδραστικά με τα παιδιά. Σε μια διάλεξη όπου πραγματικά αναδείχθηκε η σημασία τέτοιων εκδηλώσεων και πόσο σημαντικές είναι για αθλητές που βρίσκονται σε μικρή ηλικία, ο Γιάννης Καλογεράκης απευθύνθηκε και στους γονείς τους.

Η ενημέρωση του ΝΟ Χανίων

Μια εκπληκτική ερμηνεία για το τι σημαίνει ζωή και μια ανάλυση παρόμοια όπου πραγματικά σπάνια μπορεί ν’ ακούσει κάποιος δια ζώσης είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Ο Γιάννης Καλογεράκης επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται αυθεντία, γιατί έχει ένα τόσο μεγάλο και πιστό κοινό, αλλά και γιατί είναι άνθρωπος με παγκόσμια ακτινοβολία.

Οχι μία, αλλά δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων γέμισε ασφυκτικά από μικρούς (το πρωί) και μεγάλους (το απόγευμα), ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν και ν’ απολαύσουν τον χαρισματικό εκπαιδευτή ανθρωπίνου δυναμικού, τον οδηγό ζωής ή life coach, έμειναν με το στόμα ανοικτό, συνεπαρμένοι από τις αφηγήσεις, τα παραδείγματα, τις συμβουλές και τους συμβολισμούς του…

Η διάλεξη Καλογεράκη είναι μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Ναυτικός Ομιλος διαχρονικά.

Υπήρχε άραγε κάτι καλύτερο για να αποζημιωθούν τα ίδια τα παιδιά του, οι αθλητές του, αλλά και οι γονείς τους; Η λάμψη στα πρόσωπά τους και οι εντυπώσεις τους τα λένε όλα.

Ο Γιάννης Καλογεράκης εξήγησε με παραδείγματα στα παιδιά τι είναι ζωή, αθλητισμός, αλλά και πρωταθλητισμός. Τους επεσήμανε την αξία του σεβασμού και της αγάπης.

Τους έδωσε ερεθίσματα για προβληματισμό, τα δίδαξε ζωή…

Μετά το τέλος της διάλεξης υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι γονείς που τα παιδιά επιστρέφοντας σπίτι ήταν συνεπαρμένα από αυτά που είχαν ακούσει. Δεν είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπος να μπορεί να προσφέρει τόση μεταδοτικότητα;

Η ευχή είναι τα παιδιά να μεταφέρουν αυτά που άκουσαν, στη ζωή τους και να γίνουν άνθρωποι με ηθική και αρχές, διορθώνοντας ό,τι λάθη ή παραλείψεις έκαναν οι μεγαλύτεροι. Και να πιστεύουν στα όνειρά τους, κυνηγώντας τα μέχρι το τέλος όσο κι αν πονέσουν ή πέσουν.

Ηταν όμως και μια διδακτορική ομιλία προς τους μεγαλύτερους, τους γονείς. Ακουσαν με προσοχή, με παραδείγματα, το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουν τα παιδιά, να μην τα αποπαίρνουν αλλά με αγάπη να τους δείχνουν το δρόμο της προόδου.

Ο Γιάννης Καλογεράκης προκάλεσε συγκίνηση. Γιατί έκανε μια τόσο ουσιαστική περιγραφή για το πόσο σύντομη είναι η ζωή αλλά και για το πόσο υπέροχο είναι να την αξιοποιεί κανείς καθημερινά, κάνοντας αυτά που πρέπει με ήθος να κάνει.

Το τέλος των περιγραφών του, που ήταν κάτι το πρωτοφανές για όλους όσοι τον απόλαυσαν, ήρθε μ’ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, σαν ένα διαρκές ευχαριστώ προς τον ίδιο για να τονιστούν αυτά που πολλές φορές δείχνουν αυτονόητα, αλλά στην πράξη αποδεικνύονται ανέφικτα.

Ο Ναυτικός Ομιλος δεν έχει παρά να αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά για τη χαρά που πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους. Αυτό είναι το καθήκον και η αποστολή του…

Υγρός Στίβος

Την Παρασκευή (29/3) τα aquawards από την ΚΟΕ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κανόε Καγιάκ

Προετοιμάζεται για το Μιλάνο ο Μοστίτσογλου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

ΝΟΧ: Ξεκινά η τελική φάση για νέους άνδρες – νέες γυναίκες

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO