Connect with us

Ξιφασκία

Έκοψε την πίτα της η Αθλητική Λέσχη Χανίων | pics

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Αθλητική Λέσχη Χανίων, σε μια εκδήλωση που δόθηκε το “παρών” από  αθλητές, προπονητές, μέλη του ΔΣ, γονείς, αλλά και γενικότερα φίλους της Χανιώτικης ξιφασκίας.

 

Γιορτή… ξιφασκίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (8/1) με την Αθλητική Λέσχη Χανίων να πραγματοποιεί εκδήλωση, ενώ παράλληλα έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Το πρωί της Κυριακής 8 ης Ιανουαρίου 2023 κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της Αθλητικής Λέσχης Χανίων – Ξιφασκία στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής στην οδό Γογονή στα Χανιά.

Αθλητές, Προπονητές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γονείς και φίλοι της Χανιώτικης Ξιφασκίας συναντηθήκαμε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια για να γιορτάσουμε την καινούργια χρονιά και να ευλογηθούμε για τον καινούργιο χρόνο. Η γιορτή ξεκίνησε με την ευλογία του π. Μπαντσίλα Κωνσταντίνου ιερέα του Γαβαλοχωρίου Αποκορώνου που ευλόγησε την εορτή μας και όλους
τους παρευρισκόμενους για μια αποδοτική και χαρούμενη χρονιά. Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση η κα Λίνα Ψούνη, προισταμένη του Γραφείου Αθλητισμού του Δημου Χανίων, εκ μέρους του Αντιδημάρχου Χανίων Αθλητισμό κου Μιχαηλάκη Κωνσταντίνου και η κα Σοφία Μαλανδράκη εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας , Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ και αγαπητή φίλη της Λέσχης . Οι Προπονητές της Λέσχης παρουσίασαν το έργο των τμημάτων του Ξίφους Μονομαχίας, Ξίφους Ασκήσεως και Σπάθης.

Ο κος Μιχάλης Κωσταντινόπουλος, προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας, αναφέρθηκε στη Αθλήτριά Δανάη Κασιμάτη για το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Λυγκιστης 12/11/21,ι Χάλκινο στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στις 6/3/22 και χάλκινο στο Κύπελλο Λυγκιστης 5/11/22 και τον Κωνσταντινόπουλο Σταύρο για το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο κύπελλο Παμπαίδων που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 12/3/22. Ο Αριστείδης Ματσατσίνης, του Ξίφους Ασκήσεως, αναφέρθηκε στην Αντωνίνα Πετράκη για την Τρίτη θέση της στο Κύπελλο Παγκορασίδων του 2021 αλλά και στη πρώτη θέση και Κύπελλο για την ίδια στο Κύπελλο Παγκορασίδων του 2022.

Ο Γιάννης Σαρρής της Σπάθης αναφέρθηκε στο Λυμπερίδη Ευστράτιο για την Τρίτη θέση του στο Κύπελλο Παμπαίδων 22 και στη φιλοξενούμενη αθλήτρια από την Ουκρανία Βερόνικα Ιβάνοβα για την Πέμπτη θέση στο Κύπελλο Νεανίδων του 2022 και την έβδομη θέση στο Κύπελλο Νέων Γυναικών 2022 Ο κος Ιπποκράτης Μανουδάκης σημείωσε ότι η Λέσχη μετά την περίοδο αποκλεισμου και καραντίνας εξαιτίας του COVID 19 κατάφερε όχι μόνο να συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και να ανανεώσει τις ομάδες της με εγγραφές νέων μελών, να έχει διακρίσεις και να διατηρήσει την οικονομική αυτοδυναμία της στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής που διανύουμε.

Ο Αθλητής της Λέσχης και Νευροχειρούργος του ΓΚΝΧ Άγιος Γεώργιος Αντώνης Κρασουδάκης σε μια εμπνευσμένη ομιλία αναφέρθηκε στο Άθλημα της Ξιφασκίας και τα οφέλη από την ενασχόληση με αυτό τόσο σε σωματικό – αθλητικό όσο και πνευματικό επίπεδο των Αθλητών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι ένα άθλημα με μακρά «ημερομηνία λέξεως» και σύντομο χρόνο
ωρίμανσης καθώς αθλητές μπορούν να αγωνίζονται μέχρι ακόμα και τα πενήντα τους ξεκινώντας με μια αγωνιστική δραστηριότητα ακόμα και ενός έτους. Τόνισε επίσης ότι είναι ένα δυναμικό αλλά συγχρόνως ασφαλές συναρπαστικό Ολυμπιακό Άθλημα.

Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Χανιών , τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κο Κ. Μιχαηλακη και το Γραφείο Αθλητισμού και την κα Λίνα Ψούνη για την πολύχρονη φιλοξενία και πολύτιμη συμπαράσταση. Ευχαριστούμε επίσης την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Εντεταλμένη Σύμβουλο κα Σοφία Μαλλανδράκη για την αγάπη της καθώς και τον Αθλητή της Λέσχης Αγαπητό κο Αντώνη Κρασουδάκη για την ομιλία του. Επίσης ευχαριστούμε τν ANEK LINES- BLUE STAR FERRIES και SUPER MARKET SYNKA για την πολύτιμη στήριξη προς τη Λέσχη μας όλα αυτά τα χρόνια. Και προ παντός τους γονείς και τους φίλους των αθλητών μας που μαζί πορευόμαστε ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα μας.

Ξιφασκία

Το «ευχαριστώ» του τμήματος ξιφασκίας της Αθλητικής Λέσχης Χανίων στον Αντιδήμαρχο Στέλιο Μιχαηλάκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ξιφασκία

Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων: Ξεκινούν τα μαθήματα εκμάθησης του πιο συναρπαστικού ολυμπιακού αθλήματος

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ξιφασκία

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας: Χάλκινα τα κορίτσια της Αθλητικής Λέσχης Χανίων

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO