Connect with us

Μουντιάλ 2022

Στα ημιτελικά η Γαλλία, κέρδισε με 2-1 τους άστοχους Αγγλους

Η Γαλλία πιο αποτελεσματική επικράτησε της ποιοτικής, αλλά άστοχης Αγγλίας με 2-1 και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Μαρόκο –  Μοιραίος για τα «λιοντάρια» ο Χάρι Κέιν που αστόχησε σε πέναλτι στο 84′.

 

Tα όνειρα των Άγγλων για ένα μεγάλο τρόπαιο σταμάτησαν στο… κεφάλι του Ζιρού, αφού ο πρώτος σκόρερ της Γαλλίας έστειλε τους μπλε (2-1) πιο κοντά στον τελικό του Μουντιάλ!

H Γαλλία μπήκε πιο δυνατά, κυκλοφόρησε καλύτερα, πίεσε και είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν από σέντρα του Ντεμπελέ, ο Ζιρού με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι Μπλε ήταν καλύτεροι και στο 17′ βρήκαν δίχτυα. Εξαιρετική ανάπτυξη, ο Γκριζμάν έκανε την 27η ασίστ και ο Τσουαμενί με ένα μαγικό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0.

 

Τα “τρία λιοντάρια” πίεσα για το γκολ της ισοφάρισης, είχαν τις στιγμές τους, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά  και στο 47′ έριξαν προειδοποιητική βολή με τον Μπέλιγχαμ που υποχρέωσε τον Λορίς σε επέμβαση παγκόσμιας κλάσης, με το 1-1 να “ψήνεται” και να έρχεται λίγα λεπτά αργότερα. Ο Σακά ελίχτηκε υπέροχα στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσουαμενί, με τον διαιτητή να δείχνει την βούλα και τον Κέιν να γράφει το 1-1 νικώντας με εμφατικό τρόπο τον Λορίς, για να πιάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Αγγλίας με 53 γκολ τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Στο 77′ η Γαλλία βρήκε χώρους, αλλά ο Πίκφορντ έκανε την επέμβαση του ματς στην προσπάθεια του Ζιρού. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος έστειλε τη Γαλλία στα ημιτελικά! Ο Γκριζμάν έκανε τη δεύτερή του ασίστ και ο Ζιρού με κεφαλιά έφτασε τα 53 γκολ με τα Μπλε, διαμορφώνοντας το 2-1.

Οι συγκινήσεις δεν είχαν τελειώσει όμως εκεί, αφού λίγο αργότερα η Αγγλία φλέρταρε με την ισοφάριση, με τον Τεό Ερναντέζ να σπρώχνει υπέρ το δέον τον Μάουντ εντός περιοχής χωρίς να βλέπει τη μπάλα και τον διαιτητή να δείχνει την βούλα βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ. Το 2-2 δεν έγινε όμως, αφού σε αυτό το ιστορικό ραντεβού με τον Λορίς ο Κέιν απέτυχε παταγωδώς, πετώντας τη μπάλα με δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 84ο λεπτό.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς (97’ Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Ράις, Χέντερσον (79’ Μάουντ), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (79’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Ράσφορντ), Κέιν.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Τεό Ερναντέζ, Ουπαμεκανό, Βαράν, Ραμπιό, Τσουαμενί, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Μουντιάλ 2022

Το καταπληκτικό video της Αργεντινής με τον Άγιο Λιονέλ για το Μουντιάλ!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μουντιάλ 2022

Αποθέωση στο Μπουένος Άιρες για τους πρωταθλητές κόσμου!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μουντιάλ 2022

Η Αργεντινή είναι Πρωταθλήτρια Κόσμου | Η απονομή

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO