Connect with us

Μουντιάλ 2022

Κέρδισε τον Καναδά και πέρασε ως πρώτο το Μαρόκο

Το Μαρόκο επικράτησε με 2-1 του Καναδά για την 3η και τελευταία αγωνιστική στον 6ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε συνδυασμό με το 0-0 το Βέλγιο – Κροατία, πήρε την πρόκριση για τους “16” και μάλιστα κατακτώντας την 1η θέση.

 

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, το Μαρόκο καταφέρνει να περάσει στην φάση των “16” του Μουντιάλ, καθώς μετά τη νίκη του επί του Καναδά με 2-1 και την ισοπαλία στο Βέλγιο – Κροατία, πήρε την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτο. Πρόκριση και για την Κροατία, εκτός συνέχειας Βέλγιο και Καναδάς.

Το Μαρόκο άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν από μεγάλη “γκάφα” του Μπόριαν, ο Ζιγιές δεν είχε πρόβλημα με ωραίο πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση της χώρας του.

 

Μάλιστα, στο 23ο λεπτό, έπειτα από φοβερή πάσα του Χακίμι, ο Γιουσέφ Ελ Νεσίρι με δυνατό σουτ κέρδισε τον Μπόργιαν και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.
Η συνέχεια βρήκε τους Αφρικανούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να αγγίζουν το τρίτο γκολ σε 1-2 καλές φάσεις που έφτιαξαν στα αντίπαλα καρέ όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο Καναδάς μείωσε το σκορ στο 40′, με τον Αντεκούγκμπε να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά και γύρισμα προς την περιοχή και τον Αγκέρντ να νικάει τον Μπόνο με αυτογκόλ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, με τον Καναδά να συνεχίζει να πιέζει ψάχνοντας τον πρώτο βαθμό της ιστορίας του σε Μουντιάλ και το Μαρόκο να παίζει με το χρόνο, με τους Αφρικανούς να αμύνονται σθεναρά και να δικαιώνονται κρατώντας το υπέρ τους 2-1 μέχρι το φινάλε.

Καναδάς: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61′ Κονέ), Οσόριο (65′ Λαρέγια), Κέι (60′ Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60′ Ντέιβιντ), Χόιλετ (76′ Γουόδερσπουν)

Μαρόκο: Μπόνο, Χακιμί (85′ Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77′ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65′ Αμαλάχ), Ζιγές (76′ Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65′ Αμπουκλάλ)

Μουντιάλ 2022

Το καταπληκτικό video της Αργεντινής με τον Άγιο Λιονέλ για το Μουντιάλ!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μουντιάλ 2022

Αποθέωση στο Μπουένος Άιρες για τους πρωταθλητές κόσμου!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μουντιάλ 2022

Η Αργεντινή είναι Πρωταθλήτρια Κόσμου | Η απονομή

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO