Connect with us

O SportCaster

Στο Ηράκλειο πάνε ομάδες από το Βέλγιο και την Σκωτία και στα Χανιά “διώχνουμε” τους αθλητές μας στην Κύπρο

Γράφει ο Sportcaster.

 

Όλα όσα είπε ο Κωστής Παπαμαρκάκης στην ιστοσελίδα runbeat δεν ακούγονται πρώτη φορά. Ο, εκ των κορυφαίων, προπονητής ρίψεων στην Ελλάδα σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικούς μήνες στο sportcaster.gr είχε εξιστορήσει όλη την ωμή πραγματικότητα που ισχύει στα Χανιά για την κατάντια των χώρων που είναι υποχρεωμένοι να γυμνάζονται κορυφαίοι Έλληνες αθλητές όπως είναι ο Φραντζεσκάκης, ο Αναστασάκης και πολλοί άλλοι. Είναι μια ωμή αλήθεια και η επανάληψη όλων όσων είπε ο Κωστής Παπαμαρκάκης αποτελούν μια γροθιά στο στομάχι.

Τι είπε ο Παπαμαρκάκης; Πως ελλείψει των στοιχειωδών αναγκών που χρειάζεται να έχει ένα γυμναστήριο, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, αναγκάστηκε να πάρει τους αθλητές του και να πάνε στην Κύπρο για να κάνουν τα παιδιά την προετοιμασία τους; Μα είναι δυνατόν στο 2022 να μιλάμε για τα βασικά που πρέπει να έχουν οι αθλητές για να προπονούνται; Και αν παιδιά όπως ο Φραντζεσκάκης και ο Αναστασάκης έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των επιτυχιών που έχουν, φανταστείτε τι γίνεται στα χαμηλότερα κλιμάκια και στις μικρότερες ηλικίες.

Και μιλάμε για τα Χανιά που αποτελούν την κοιτίδα του Κρητικού αθλητισμού γιατί αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που λόγω ΟΦΗ, το Ηράκλειο έχει την πρώτη θέση στο νησί. Τα Χανιά αποδεδειγμένα είναι πρωταγωνιστής σε πολλά σπορ και ενδεχομένως είναι και η πόλη που έχει τα πρωτεία σε ολόκληρη την χώρα με την ανάδειξη τόσων πολλών αθλητών σε τόσα διαφορετικά αθλήματα!

Και όμως τι βλέπουμε; Να φέρνει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο ομάδες από το Βέλγιο (Άντερλεχτ) και την Σκωτία (Μάδεργουελ) για να κάνουν την προετοιμασία τους ενώ στα Χανιά διώχνουμε τους αθλητές μας για να πηγαίνουν στην Κύπρο να προπονούνται. Και δεν είναι μόνο ως θέμα η εκγύμναση των παικτών, είναι η διαφήμιση που γίνεται για την πόλη, τα έσοδα που έρχονται σε τοπικές επιχειρήσεις λες και στα Χανιά… υπάρχουν ουρές τον χειμώνα!

Και αν η αδιαφορία του κράτους είναι ένα σοβαρό και σημαντικό ζήτημα (αν όχι το σημαντικότερο), μήπως θα πρέπει να πούμε ότι απουσιάζει και η ιδιωτική πρωτοβουλία; Ή να το πούμε καλύτερα (για να μην αδικήσουμε μερικούς ρομαντικούς που πραγματικά βοηθούν όπως ο Μανώλης Θωμαδάκης που έχει παραχωρήσει τη περιουσία του για να γίνει προπονητήριο), η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα Χανιά και πως μπορεί να γίνει ένας χειμερινός προορισμός για αθλητές κάθε σπορ θα μπορούν να έρχονται στην πόλη για να γυμνάζονται και παράλληλα να γίνεται η καλύτερη προβολή για την πόλη;

O SportCaster

Τζολάκης-Κουλιεράκης: Οι πρεσβευτές του χανιώτικου ποδοσφαίρου δείχνουν το δρόμο…

Τζολάκης-Κουλιεράκης
Συνεχίστε την ανάγνωση

O SportCaster

ΧΑΝΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!

Συνεχίστε την ανάγνωση

O SportCaster

Πουλικίδης: Η πιο αμφιλεγόμενη επιλογή της ΚΕΔ για το ματς με την Καλαμάτα! | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO