Connect with us

Α' ΕΠΣΧ

Ο Γρανίτης κέρδισε το ντέρμπι (1-0) στο ντεμπούτο του Διακάκη – Δύο δοκάρια ο Απόλλων

Ο Γρανίτης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα στην Αγία Μαρίνα, παιχνίδι στο οποίο έκανε ντεμπούτο ο Τάκης Διακάκης – Ο Ηλίας Στεφανίδης το γκολ που έκρινε το ματς, χαμένο πέναλτι και δύο δοκάρια για τους φιλοξενούμενους.

 

Ντεμπούτο με νίκη έκανε ο Τάκης Διακάκης στην τεχνική ηγεσία του Γρανίτη, που επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα για την 6η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Χανίων και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Πραγματικό ντέρμπι στην Αγία Μαρίνα, με τον Στεφανίδη να χαρίζει το τρίποντο στους γηπεδούχους, με τον Απόλλωνα να έχει χαμένο πέναλτι με τον Άκη Ψαράκη στο φινάλε του ημιχρόνου και δύο δοκάρια.

Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια μόλις στο 2ο λεπτό, με το σουτ του Κοκάκη να περνά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Βλαχάκη. Στο 13′ έπειτα από αντεπίθεση και ωραία σέντρα του Γαλανίδη, ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, με τη μπάλα όμως να πηγαίνει παράλληλα με την εστία του Γρανίτη, με τον Κορωνάκη να ελέγχει.

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που έδειχνε να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ευκολία τη μπάλα στα πρώτα 25 λεπτά, ωστόσο οι παίκτες του Γρανίτη δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κορωνάκη.

Στο 31′ έπειτα από κόρνερ του Μαρτίνεθ, ο Δρακάκης έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς από το ύψος της μικρής περιοχής, με κεφαλιά-ψαράκι, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή η ευκαιρία φαίνεται πως έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Γρανίτη, που στο 35′ έπειτα από νέο κόρνερ του Μαρτίνεθ, ο Στεφανίδης από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ότι δεν κατάφερε στο 35′, το έκανε στο 39ο λεπτό ο Ηλίας Στεφανίδης, που έγραψε το 1-0 και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην Αγία Μαρίνα. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνεθ, ο Δρακάκης προσπάθησε να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να φτάνει στον Στεφανίδη, που με γυριστό σουτ έγραψε το 1-0.

Στο 41′ ο Δρακάκης είχε την ευκαιρία για να πετύχει γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα, με τον Βλαχάκη ωστόσο να μπλοκάρει, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι. Έπειτα από ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Άκη Ψαράκη και Παπαδόπουλο, ο Κολομπάκης έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον πρώτο, με τον Τρίγκα να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άκης Ψαράκης, που όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας έτσι μια τεράστια ευκαιρία για το 1-1.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά και είχε νέο δοκάρι, όταν το σουτ του Γαλανίδη κόντραρε στα σώματα, πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο. Το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά νευρικό, με λάθη εκατέρωθεν, με τον Γρανίτη να απειλεί στο 64′, με το σουτ του Κολομπάκη μετά από σέντρα του Δρακάκη να περνά άουτ.

Ο Τάκης Διακάκης επέλεξε να “σφίξει” την άμυνα του, βάζοντας κάποιους πιο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Κορωνάκη. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βασίλης Κατσαρός είδε την 2η κίτρινη κάρτα του Τρίγκα και αποβλήθηκε, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς να τα καταφέρνουν, με τον Γρανίτη να παίρνει το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής.

Γρανίτης – Απόλλων 1-0

Γήπεδο: Αγίας Μαρίνας
Διαιτητής: Τρίγκας
Βοηθοί: Κομισοπούλου – Πέτσας
Σκόρερ: 39′ Ηλ. Στεφανίδης
Κόκκινες: 90+2′ Κατσαρός

Συνθέσεις:

Γρανίτης (Τάκης Διακάκης): Κορωνάκης, Κολομπάκης, Κατσαρός, Στεφανίδης Ηλ., Παπακαστρήτσιος, Πατρικάκης, Μποντούρι (86′ Ρουσάκης), Μαρκέλο, Δρακάκης, Κοκάκης (80′ Στεφανίδης Στ.), Μαρτίνεθ (63′ Κελάκης).

Απόλλων (Χρήστος Παπαδογιάννης): Βλαχάκης, Νταγκουνάκης, Λαμπάκης, Παληγεώργος, Γαλανίδης, Μαρκουλάκης, Παπαδόπουλος (62′ Μαθιουδάκης), Ταταράκης, Ιμέρι, Ψαράκης Α., Ψαράκης Μ.

Sportcaster MVP

MVP της 22ης αγωνιστικής ο Αλέξανδρος Κοντορινάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΠΣΧ

Οι παίκτες που συμπλήρωσαν κάρτες και τιμωρούνται με μία αγωνιστική στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΠΣΧ

Οι ποινές της Πειθαρχικής Επιτροπής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO