Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η «ενδεκάδα» με Έλληνες που συνεχίζουν στις διοργανώσεις της UEFA

Μπορεί η φετινή να ήταν μια “καταστροφική” χρονιά για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, με μια… ενδεκάδα παικτών να συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη.

 

Στην Ευρώπη συνεχίζουν έντεκα Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τις ομάδες τους να προκρίνονται στην επόμενη φάση επεκτείνοντας το διασυλλογικό τους ταξίδι. Μπορεί οι ελληνικές ομάδες να απογοήτευσαν φέτος στην Ευρώπη, καθώς αποκλείστηκαν πολύ νωρίς και δεν θα παίξουν με το νέο έτος εκτός συνόρων, ωστόσο τη σημαία κράτησαν ψηλά έντεκα Έλληνες που θα συνεχίσουν στις διεθνείς διοργανώσεις με τις ομάδες τους μέσα στο 2023.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

Champions League

Το ταξίδι στα «αστέρια» συνεχίζεται για τρεις. Τα ονόματα αυτών Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κώστας Τσιμίκας και Αντώνιος Παπαδόπουλος.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Υπερασπιζόμενος την εστία της Μπενφίκα κράτησε αήττητη την ομάδα του σε όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα τερματίζοντας μάλιστα στην πρώτη θέση αυτού με 14 βαθμούς, «νικώντας» τους Παριζιάνους στη διαφορά γκολ.
Κώστας Τσιμίκας: Αποτέλεσε «εργαλείο» στα χέρια του Κλοπ για την φάση των ομίλων, αποδίδοντας μάλιστα εξαιρετικά. Στις πέντε του συμμετοχές κατέγραψε και δύο ασίστ συμβάλλοντας σημαντικά και στο ανασταλτικό κομμάτι, με τους «Reda» να τερματίζουν στη δεύτερη θέση ισοβαθμώντας στους 15 πόντους με τη Νάπολι, υστερώντας όμως στη διαφορά τερμάτων.
Αντώνιος Παπαδόπουλος: Μπορεί να αγωνίστηκε ελάχιστα στο Champions League με την Ντόρτμουντ, κυρίως στα τελευταία ελάχιστα λεπτά ως αλλαγή στην λήξη των αναμετρήσεων, όμως η άνοδος του είναι διαρκής και θα ακολουθήσει την ομάδα του στα παιχνίδια της φάσης των «16».

UEFA Europa Conference League

Τάσος Μπακασέτας: Ήταν το πρόσωπο της Τράμπζονσπορ στους ομίλους του Europa League. Μπορεί η πρωταθλήτρια Τουρκίας να έμεινε στην τρίτη θέση του όγδοου γκρουπ με 9 βαθμούς πίσω από Φερεντσβάρος και Μονακό που μάζεψαν από δέκα έκαστη, ωστόσο ο ίδιος έγραψε ιστορία. Σε έξι αναμετρήσεις κατέγραψε τρία γκολ και τέσσερις τελικές πάσες, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού που είχε συμμετοχή σε γκολ σε κάθε ένα παιχνίδι της φάσης των ομίλων, ενώ υπήρξε και ο τέταρτος πιο δημιουργικός ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.

Μανώλης Σιώπης: Συμπαίκτης του Μπακασέτα στην Τουρκία με κοινό «βίο» στο ευρωπαϊκό ταξίδι, αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια και 284 λεπτά χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ η ασίστ, αλλά με… ατέλειωτα χιλιόμετρα σε κάθε ματς.
Στέφανος Ευαγγέλου: Με την Σέριφ Τίρασπολ βρέθηκε στους ομίλους του Europa League σε όμιλο με Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ομόνοια. Δεν αγωνίστηκε, όμως η ομάδα του τερμάτισε στην τρίτη θέση συνεχίζοντας στο Conference League.
Γιάννης-Φοίβος Μπότος: Συμπαίκτης του Ευαγγέλου στην Μολδαβία, ούτε αυτός αγωνίστηκε στο Europa League.
Δημήτρης Γούτας: Συμμετείχε σε όλες τις μάχες της Σίβασπορ σε όμιλο με Κλούζ, Σλάβια Πράγας και Μπάλκανι. Οι Τούρκοι τερμάτισαν πρώτοι και συνεχίζουν, με τον ίδιο να παίζει σε πέντε 90λεπτα και να έχει-χθες-ένα αυτογκόλ.

Χάρης Χαρίσης: Επίσης παίκτης της Σίβασπορ, αγωνίστηκε σε τέσσερα ματς στη φάση των ομίλων.
Παντελής Χατζηδιάκος: Ηγήθηκε της άμυνας της Άλκμααρ σε 5 αγώνες ομίλων. Τέσσερις νίκες απέναντι σε Ντνίπρο (2-1 εντός), Βαντούζ (1-2 εκτός), Απόλλωνa Λεμεσού (3-2 εντός), Βαντούζ (4-1 εντός), Ντνίπρο (0-1 εκτός), μία ήττα απέναντι στον Απόλλωνa Λεμεσού (1-0 εκτός) ενώ μοίρασε και μια ασίστ. Η oλλανδική ομάδα τερμάτισε πρώτη με 15 βαθμούς.
Βαγγέλης Παυλίδης: Ο στράικερ της Άλκμααρ παρά το γεγονός πως στα προκριματικά ήταν φανταστικός με τέσσερα τέρματα και πέντε ασίστ σε έξι ματς, αγωνίστηκε μόνο 45 λεπτά στη φάση των ομίλων καταφέρνοντας ωστόσο να σκοράρει. Μάλιστα, το γκολ ήρθε χθες και ήταν το νικητήριο κόντρα στη Ντνίπρο.

Πηγή: Sport-fm

Σούπερ Λιγκ

Κανονικά με κόσμο οι «Ζωσιμάδες», πήραν άδεια από τη ΔΕΑΒ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ 2

Τα γκολ της πρεμιέρας σε play off και play out | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

Μπουχαλάκης: Πρέπει να βρούμε την δύναμη να σηκωθούμε ξανά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO