Connect with us

Συνεντεύξεις

Ο Μπάμπης Μανάκος στο sportcaster για όλους και για όλα!

Ο τεχνικός διευθυντής του Γρανίτη με αφορμή την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μίλησε για όλα τα θέματα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

 

Αν και δεν μιλάει συχνά, ποτέ δεν μασάει τα λόγια του. Δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και δεν διστάζει να αναφερθεί σε όλα τα σημαντικά ζητήματα χωρίς περιστροφές. Ο Μπάμπης Μανάκος, με αφορμή την έναρξη της φετινής χρονιάς,  μίλησε στο sportcaster.gr και αναφέρθηκε για όλα τα θέματα. Το νέο πρωτάθλημα, τις φιλοδοξίες του Γρανίτη αλλά κυρίως για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματά του και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που απασχολούν όλες τις ομάδες.

“Αν λείπαμε εμείς οι ρομαντικοί, τοπικιστές και πολλές φορές γραφικοί τύποι για να αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα από τις οικογένειες μας και τις δουλειές μας, δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο”, σημειώνει ενώ αναφέρεται στον φάκελο Ακαδημίες, τα γηπεδικά προβλήματα και πολλά άλλα.

Τελικά κι έστω με τα κόπων και βασάνων, ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ποια η γνώμη σου;

Πρέπει κάποτε όλα να μπουν σε σωστές βάσεις, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν όμως άλλοι τρόποι και όχι να περιμένουν χιλιάδες παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο και να “τιμωρούνται” με τόσο μεγάλη αποχή. Έπειτα μάλιστα από τον κορονοϊό που έκανε μεγάλη ζημιά και στα πρωταθλήματα μας. Σίγουρα βέβαια είναι και πολιτικά παιχνίδια.

 

Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί;

Απόλλων, Σπάθα, Άρης Σούδας, Μινώταυρος, ΑΕ Κυδωνίας, Ιωνία 2000, Ν. Κισσαμικός και Γρανίτης έχουν τις προϋποθέσεις για να καθορίσουν τον πρωταθλητή

Τι θέλει ο Γρανίτης φέτος;

Οι κινήσεις που κάναμε είναι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία μας, γνωρίζοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο.

Πως βλέπεις τις ακαδημίες στα Χανιά;

Εξαιτίας της πορείας του Πλατανιά στην Superleague 1 υπήρχε μια άνθηση αλλά νομίζω πως αυτό δεν συνεχίζεται πέραν ελαχίστων ομάδων που δουλεύουν πραγματικά σωστά. Αν δούμε το Καλτσέτο που δουλεύει σωστά υπό την σκέπη του ΠΑΟΚ, τον Μινώταυρο που η πλειοψηφία των παικτών της ομάδας είναι από την ακαδημία του και την ακαδημία της ΑΕΚ στην Σούδα, οι άλλες ακαδημίες έχουν αρκετά προβλήματα. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει ακαδημία μεγάλης ομάδας εδώ και 20 χρόνια που στεγάζεται σε δημόσιο γήπεδο και δυστυχώς δεν έχουμε δει έναν ποδοσφαιριστή να κάνει επαγγελματική καριέρα, αν όχι στην Superleague 1 ή σε κάποια μικρότερη κατηγορία. Οπότε εκεί υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, στο τι ονομάζουμε ακαδημία ποδοσφαίρου και τι μπορούν να περιμένουν τα παιδιά από αυτήν, όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Για το γηπεδικό πρόβλημα στα Χανιά…

Άλλο μεγάλο αγκάθι. Εδώ βλέπουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί ιδιωτικά γήπεδα με χιλιάδες ευρώ και υπάρχουν τόσα άλλα που είναι απαράδεκτα. Τρύπια συρματοπλέγματα, δεν υπάρχουν πόρτες που να κλείνουν την ώρα του αγώνα, οι πάγκοι είναι στο έλεος της βροχής, εξέδρες χωρίς σκέπαστρα και δεκάδες άλλα προβλήματα. Εμείς σαν Δ.Σ., όπως σίγουρα παράγοντες και άλλων ομάδων, καθημερινά προσπαθούμε να συντηρήσουμε το γήπεδο μας, εκτός από τον προσωπικό και καθημερινό κόπο μας και με κάποιες χιλιάδες ευρώ (με αποδείξεις) για να μπορούν να αθλούνται τα παιδιά της περιοχής. Δεν είδαμε ποτέ την Περιφέρεια, πουθενά μα πουθενά. Και ξαφνικά, όπως έχουμε ξαναπεί, είδαμε δύο τεράστιες ταμπέλες “Περιφέρεια Κρήτης μαζί και στον Αθλητισμό”. Καθαρή ειρωνεία δηλαδή. Αντιθέτως ο Δήμος Χανίων μας έφερε εξέδρες και τουαλέτες και έχουμε βάσιμες υποσχέσεις ότι θα έχουμε την βοήθεια του και σε άλλες βελτιώσεις του γηπέδου.

Πως βλέπεις την διαιτησία στα Χανιά;

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια υπάρχει βελτίωση. Απλά πρέπει να καταλάβουν αυτά τα παιδιά ότι είναι μέρος του παιχνιδιού και όχι οι πρωταγωνιστές του.

Είναι εύκολο να είσαι παράγοντας στο τοπικό ποδόσφαιρο;

Τρομερά δύσκολο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι διοικούν το ποδόσφαιρο (ΓΓΑ, ΕΠΟ, ΕΠΣ) ότι αν λείπαμε εμείς οι ρομαντικοί, τοπικιστές και πολλές φορές γραφικοί τύποι για να αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα από τις οικογένειες μας και τις δουλειές μας, δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο! Μην ξεχνάμε πως κάπως έτσι ξεκίνησε ο Πλατανιάς και έφτασε εκεί που έφτασε. Κάποιοι λίγοι άνθρωποι μαζεύαμε λεφτά για να πληρώσουμε το λεωφορείο και να πάμε στην Ιεράπετρα και την Σητεία, στο τότε περιφερειακό και αυτή ήταν η βάση για να γίνει η ομάδα όλα αυτά που έγινε. Και κάπως έτσι κάποιοι άξιοι άνθρωποι έφτασαν να είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους όπως ο Λεωνίδας Παπαδάκης και ο Γιώργος Μουντάκης όπως και ποδοσφαιριστές Χανιώτες που έφτασαν στο ψηλότερο επίπεδο όπως ο Ντεντάκης, ο Τζολάκης και ο Κουλιεράκης τώρα.

Δυστυχώς, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί τελείως λάθος και όλα είναι στο περίπου. Αποσπασματικά θα υπάρξει ένας Πλατανιάς που θα βρεθεί στην Superleague 1. Η Μικτή Χανίων θα στεφθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδας, αλλά η συνέχεια ποια είναι; Να έχουμε όλοι την υγεία μας που είναι ότι πιο πολύτιμο υπάρχει και ο καθένας από εμάς να κάνουμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτό που χρειάζεται και όχι ότι μας βολεύει για την τσέπη μας.

Τι θεωρείς ότι θα πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει άμεσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Καλό θα είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος ούτως ώστε όταν ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής τραυματίζεται σοβαρά και χρειάζεται χειρουργείο, η Πολιτεία να καλύπτει άμεσα όλα τα χρήματα! Αυτός ο άνθρωπος κάνει το χόμπι του και “αύριο” πρέπει να πάει στο σχολείο ή στην δουλειά του! Πόσα λεφτά πρέπει να βρούμε πια εμείς για να πληρώσουμε και αυτά;

Β' ΕΠΣΧ

Ο Τσοπλάκος στο sportcaster.gr για τον Κρ. Αστέρα και την Χανιώτικη διαιτησία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Χατζηλιόντας στο sportcaster: Για μένα δεν είναι έκπληξη η πορεία μας

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Αγγελάκης: Οι παίκτες κράτησαν “ζωντανή” την ομάδα – Θα είμαστε 100% έτοιμοι

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO