Connect with us

Γενικά

Γιορτάστηκε στην Κρήτη ο προστάτης του αθλητισμού, Αγιος Νέστορας

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εορτάστηκε στο Ηράκλειο ο Άγιος Νέστορας, προστάτης των αθλητών, των προπονητών και όλης της αθλητικής οικογένειας.

 

Με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Λιμάνι, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εορτάστηκε ο Άγιος Νέστωρ, προστάτης του αθλητισμού. Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κάθε χρόνο να εορτάζεται στις 27 Οκτωβρίου επίσημα ο προστάτης του αθλητισμού και ότι θα καθιερωθούν “Νεστόρεια”, εκδηλώσεις αθλητικού τύποθ για παιδιά σχολικής ηλικίας στα ΕΑΚ όλης της χώρας.

“Η θυσία και η Χάρη του Αγίου Νέστορα, να προστατεύει κάθε μέλος της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, με υγεία και δύναμη για τη διάδοση των παναθρώπινων Αξιών και Ιδανικών του Αθλητισμού.
Χρόνια πολλά”, δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Εδώ η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τιμήσαμε την εορτή του Αγίου Νέστορα, του προστάτη των αθλητών, των προπονητών και όλης της αθλητικής οικογένειας.
Ο Άγιος Νέστορας, μαθητής του Αγίου Δημητρίου, θανατώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 296 μ.Χ. για την πίστη του, διότι τόλμησε να νικήσει τον θηριώδη παλαιστή και Μονομάχο Λυαίο, προστατευόμενο των Ρωμαίων.

Η εκκλησία μας τον ανακήρυξε προστάτη των αθλητών, του αθλητισμού μας και σεπτά τον εορτάζουμε.
Η θυσία και η Χάρη του να προστατεύει κάθε μέλος της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, με υγεία και δύναμη για τη διάδοση των παναθρώπινων Αξιών και Ιδανικών του Αθλητισμού.
Χρόνια πολλά!”.​

Γενικά

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3): Τα φώτα στη μάχη Παρτιζάν-Ολυμπιακού

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γενικά

Τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (28/3) σε Κρήτη και Αθήνα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γενικά

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (28/3)

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO