Connect with us

Υγρός Στίβος

Χωρίς πετρέλαιο το κολυμβητήριο Χανίων – Μετά από ένα (και βάλε) μήνα η έκτακτη επιχορήγηση, αλλά μέχρι τότε;

Ορατός είναι ο κίνδυνος το κολυμβητήριο Χανίων να παραμείνει για αρκετές βδομάδες ακόμα χωρίς πετρέλαιο.

 

Άδειες από πετρέλαιο είναι οι δεξαμενές του Κολυμβητηρίου Χανίων και ήδη το πρόβλημα πονοκεφαλιάζει άπαντες στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, αλλά και την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚ Χανίων.
Αυτή τη στιγμή η μόνη πισίνα που θερμαίνεται είναι η μικρή (12,5 μέτρων) για τις ανάγκες των μικρών αθλητών του ΝΟΧ.

Ωστόσο, οι άλλες δυο έχουν ξεμείνει με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στην εξωτερική πισίνα να είναι 25-26 βαθμοί Κελσίου, όσο πρέπει δηλαδή να είναι η ελάχιστη θερμοκρασία νερού (26°C) .

Ακόμα η κατάσταση… σώζεται κάπως, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, αλλά όταν θα πέσουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχείριση, ούτε και ανεκτή από τους αθλητές.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, ενώ πρόσφατα είχε τεθεί στη συνάντηση των διοικήσεων του ΕΑΚ και του ΝΟΧ.

Το ΕΑΚ από τις 13 Σεπτεμβρίου έχει ζητήσει και επισήμως έκτακτη επιχορήγηση από την ΓΓΑ, ύψους 120.000 ευρώ για την προμήθεια περίπου 65 τόνων πετρελαίου που θα καλύψει τις ανάγκες μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου οπότε και θα δοθεί στο ΕΑΚ η νέα τακτική επιχορήγηση. Τα σχετικά έγγραφα έχουν περάσει και έχουν υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ενώ από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται στο γραφείο του Υφυπουργού, Λ.Αυγενάκη.

Βέβαια η γραφειοκρατία, όπως προβλέπει η θεσμική διαδικασία, θα συνεχιστεί και περαιτέρω στα γραφεία του Υπουργείου, καθώς η απόφαση θα πρέπει να περάσει από την οικονομική υπηρεσία και στη συνέχεια να διενεργηθεί σχετικός ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια.

Ωστόσο, η διαδικασία, καθώς πρόκειται για διαγωνισμό Δημοσίου, είναι πολύ χρονοβόρα. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το πιο αισιόδοξο σενάριο «μιλάει» για πάνω από ένα μήνα.

Μέχρι τότε όμως τι θα γίνει με το κολυμβητήριο;

Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες: Είτε το ΕΑΚ (σ.σ. ΓΓΑ) θα βρει μια λύση από τα ταμιακά του διαθέσιμα (αν έχει), είτε ο ΝΟΧ θα κληθεί να …τσοντάρει για να μπει πετρέλαιο, είτε θα έρθει… ουρανοκατέβατη μια χορηγία.

Σε διαφορετική περίπτωση… αδιέξοδο!

Υγρός Στίβος

Ιστορική μέρα για τον Ναυταθλητισμό στα Χανιά – Πέφτουν οι υπογραφές για το κολυμβητήριο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Κατέκτησαν ξανά το “Αλέξης Σταϊκόπουλος” οι μίνι παίδες του ΝΟΧ!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Τεχνική κολύμβηση

Με δυναμική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λινιάνο ο ΝΟΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO