Connect with us

Τοπικά

Επιστολές των ΕΠΣ σε Μητσοτάκη, Αυγενάκη για το θέμα του Μητρώου

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αθλητισμού από τις ΕΠΣ Δωδεκανήσου και Σάμου για το θέμα του Μητρώου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για “λουκέτο” στα τοπικά πρωταθλήματα.

 

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

Κύριε Υφυπουργέ,μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υποχρεωθήκαμε να συντάξουμε αυτή την επιστολή και να σας γνωστοποιήσουμε κάποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ . Το περιεχόμενο της έχει σχέση με τα όσα προφασιστήκατε στις πρόσφατες συναντήσεις σας με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ κ των Υπερεθνικών Συνομοσπονδιών και πιο συγκεκριμένα:

1. Το βασικό σας επιχείρημα ήταν ,το ότι υπάρχουν Σωματεία – Σφραγίδες , Σωματεία που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις υπόστασης Νομικού Προσώπου .Θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Υφυπουργέ ότι για την διεξαγωγή ενός αγώνα απαιτείται η άδεια διεξαγωγής , η οποία εκδίδεται από τις κατά τόπους Περιφέρειες. Για να εκδώσει την συγκεκριμένη άδεια η Περιφέρεια θα πρέπει το Σωματείο να έχει υπόσταση κ να έχει προσκομίσει (αλλά και να επικαιροποιεί κ να θεωρεί συχνά ) τα εξής στοιχεία:

α) Βιβλίο Πρωτοκόλλου Αλληλογραφίας.
β) Βιβλίο Μητρώου Μελών, Αθλητών και Προπονητών.
γ) Βιβλίο Περιουσιακών Στοιχείων.
δ) Βιβλίο Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων.
ε) Βιβλίο Διοικητικών Συμβουλίων.
στ) Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων.
ζ) Παραχωρητήριο Γηπέδου.
η) Βεβαίωση Οικείας Ομοσπονδίας ή Ένωσης .Χωρίς τα παραπάνω, δεν μπορεί να εγκριθεί ουδεμία άδεια διεξαγωγής . Και χωρίς άδεια διεξαγωγής, δεν γίνεται αγώνας.

Εκτός του Νόμου ,αυτό προβλέπει και ο ΚΑΠ (άρθρο 21παρ. 3γ ) αλλά και ο Κανονισμός Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σωματείων. Οπότε είναι αυτονόητο ότι το επιχείρημα σας είναι ανυπόστατο. Δεν υπάρχει, δεν συμμετέχει ούτε ΕΝΑ Σωματείο σε επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣ Σάμου ( κ όχι μόνο) , χωρίς τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες εκ του Νόμου κ των Κανονισμών προϋποθέσεις . Αν ισχυρίζεστε κάτι άλλο, να μας το πείτε, και να το αποδείξετε δημόσια και συγκεκριμένα. Εμείς λοιπόν και με κάθε επίγνωση ΞΑΝΑλέμε οτι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο σφραγίδα κ οτι ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο σφραγίδα δεν ψήφισε σε εκλογές της Ενωσης μας στα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια.Και απ την στιγμή που ισχυρίζεστε το αντίθετο, είστε υποχρεωμένος να το αποδείξετε δημόσια.Αντίθετα , απο σήμερα εξαφανίζετε ακόμα και ιστορικά σωματεία με δραστηριότητα δεκαετιών , κάτι που ΜΟΝΟ επί χούντας είχε συμβεί.

2. Ο πραγματικός αριθμός των Σωματείων που ισχυρίζεστε ότι έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πραγματικό αριθμό και το σύνολο των Σωματείων .Απ’ αυτό κ μόνο καταλαβαίνουμε τον λόγο της αγωνίας κ των υπηρεσιών σας , που επικοινωνούν με Σωματεία, προτρέποντας τα να κάνουν αιτήσεις, έστω και αν αυτές είναι ελλιπείς.

3. Σε ότι αφορά στο θέμα των Προπονητών Κύριε Υφυπουργέ, καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υποχρεωτικότητα τους προβλέπεται και από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ . Η μόνη διαφορά είναι στο ότι η ΕΠΟ γνωρίζει καλύτερα το τι συμβαίνει σε κάθε τόπο και όπου απαιτείται δίνει εξαιρέσεις με πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να βρεθούν Προπονητές –Γυμναστές με UEFA B παντού. Που να βρεθούν στους Φούρνους π.χ αλλά κ στην Τήλο, στο Καστελόριζο, στην Νίσυρο, στους Λειψούς, στην Σέριφο, στην Μήλο κ.λπ, μέρη που η Πολιτεία έχει επενδύσει εκατομμύρια Ευρώ για την κατασκευή γηπέδων , αλλά τώρα διαγράφει τα Σωματεία τους , που με θυσίες κ κόπους πάσχιζαν να κρατούν όρθια ,ώστε να προσφέρουν τεράστιο έργο κ διέξοδο στην χειμερινή απομόνωση της τοπικής νεολαίας. Λίγη λογική κ ελάχιστη ευαισθησία Κύριοι….

Παρασκήνιο

Η όμορφη έκπληξη στον Θοδωρή Ξενάκη για τα γενέθλιά του!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Παρασκήνιο

Κόλα και Σαντσόλλι στις Βουκολιές

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Με δυο τερματοφύλακες αγωνίστηκε η Παλαιόχωρα κόντρα στον Ιδομενέα | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO