Connect with us

Στίβος

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: ΤΡΟΜΕΡΟΣ Τεντόγλου! – “Βασιλιάς” στο μήκος με ρεκόρ αγώνων |video

Πρωταθλητής Ευρώπης, με ρεκόρ αγώνα και άλμα στα 8,52μ. αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο.

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και πήρε με θριαμβευτικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο κορυφαίος άλτης στο άλμα εις μήκος τα τελευταία χρόνια έκανε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση,  και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά από αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, μπορεί να ξεκίνησε τις προσπάθειές του με άκυρο (αν και πολύ μεγάλο) αλλά στη συνέχεια έδειξε ποιος είναι. Δεύτερο άλμα στα 8,23 που του έδωσε την πρωτιά την οποία δεν έχασε μέχρι το τέλος.

Και στη συνέχεια άρχισαν τα ακόμη πιο καλά: Τρίτο άλμα στα 8,35 μόλις ένα εκατοστό πιο κάτω από την καλύτερη φετινή του επίδοση, ενώ στο τέταρτο άλμα απογειώθηκε στα 8,52 μέτρα που είναι και ρεκόρ αγώνα,καθώς ξεπέρασε το 8μ47 του Κρίστιαν Ράιφ. Επίσης, είναι και η κορυφαίο φετινή στον κόσμο. Την πέμπτη και την έκτη προσπάθεια τις άφησε καθώς κανείς δεν μπορούσε να τον αμφισβητήσει.

Αυτό είναι το δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο για τον Ελληνα αθλητή, ο οποίος έχει κερδίσει άλλα δυο Ευρωπαϊκά στον κλειστό και φυσικά είναι εν ενεργεία Ολυμπιονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τεντόγλου είναι μόλις ο τέταρτος back to back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Δείτε τα άλματα του Τεντόγλου:

Στίβος

«Στόχος να ξεπεραστούν οι 3.000 συμμετοχές στο φετινό Run Greece Ηρακλείου»

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Coast to Coast Race: Την Κυριακή στην Ιεράπετρα με πάνω από 900 συμμετοχές!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Με Φραντζεσκάκη για το ρεκόρ συμμετοχών η Ελλάδα στη Ρώμη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO