Connect with us

Σούπερ Λιγκ 2

Αντωνίου: Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2

Αποκαλυπτικός ήταν ο Αστέριος Αντωνίου μιλώντας στην ΕΡΑ Σπόρ σχετικά με τα δεδομένα που προκύπτουν σε όλες τις ομάδες έπειτα από το φιάσκο με τα χρήματα του στοιχήματος

 

Ο Αντωνίου τόνισε ότι έτσι όπως έχουν αυτή την στιγμή τα πράγματα η πλειονότητα των ομάδων δεν δύναται να ξεκινήσει την νέα χρονιά στην Σούπερ Λιγκ 2 καθώς όλοι περίμεναν τα χρήματα από το στοίχημα για να κάνουν τον προγραμματισμό του. Επίσης τοποθετήθηκε για την κόντρα της ΕΠΟ με την Σούπερ Λιγκ για τον επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής διαιτητσίας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

Για την αθώωσή του μαζί με τους Δημητρίου και Τζαφέρη για την υπόθεση, που βάσει της πρωτόδικης απόφασης, τους επιβλήθηκε ποινή τρίμηνης αργίας:

«Δεν έχω ξαναπάει σε δικαστήριο. Συνέβη πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν μια άδικη ιστορία. Δικαιωθήκαμε με την τελική απόφαση. Ταλαιπωρηθήκαμε δέκα μήνες. Να ευχηθώ περαστικά στον κ. Κούγια (σ.σ. έκανε την καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας). Αποδείχθηκε ποιος είναι από τη σωστή πλευρά και ποιος από τη λάθος. Θέλω να ευχαριστήσω το δικηγόρο μου κ. Λασκαράκη. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε λάθη (σ.σ. σχετικά με τη δυνατότητα που δόθηκε στις ομάδες που ανέβηκαν χωρίς βαθμολογικά κριτήρια το προηγούμενο καλοκαίρι από τη Football League στη Super League 2 να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές παρότι δεν είχαν αδειοδοτηθεί) από την αναδιάρθρωση που έγινε σε λάθος χρόνο. Ήταν λάθος που μπήκαν οι ομάδες στην αδειοδότηση με προγενέστερη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Τιμωρηθήκαμε άσχημα για κάτι θετικό που κάναμε. Δεν αποδείχθηκε ότι είχαμε ιδιοτέλεια. Η απόφαση του εφετείου δυστυχώς άργησε να βγει δύο μήνες. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

Για την υπόθεση Μακεδονικού, Κοζάνης, Λευκίμμης και Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας:

«Έπρεπε να έχει τιμωρηθεί ο παίκτης της Λευκίμμης, η οποία δικαιώθηκε στο CAS. Aν είχε βγει η απόφαση νωρίτερα θα έπαιζε στο ειδικό πρωτάθλημα η Κοζάνη. Το CAS είπε ότι δεν τροποποιείται η βαθμολογία. Τι να κάνει η Λευκίμμη τη δικαίωση αν δεν πάρει πίσω τους βαθμούς. Δεν ευθύνεται η Λευκίμμη, ούτε ο Μακεδονικός. Η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης είπε μετά την απόφαση του CAS ότι είναι πολύ άδικο για την Κοζάνη. Δεν μπορούν να ξαναγίνουν μπαράζ. Θα υπάρξει τροποποίηση, μέσω αναδιάρθρωσης για να γίνουν οι ομάδες στη Super League 2 31 (σ.σ. με την άνοδο της Κοζάνης). Δεν μπορεί να ξεκινήσει η Super League 2 γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα και θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν. Το είπε κι ο Λεουτσάκος στην τελευταία συνεδρίαση. Εδώ η Super League 1 έχει προβλήματα. Για τον Μέγα Αλέξανδρο (σ.σ. με βάση την απόφαση της ΕΠΟ υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα) με επιφύλαξη νομίζω ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική. Δε φταίει η ομάδα…»

Για την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα – Πανδραμαϊκού:

«Έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη να μην αγωνίζονται οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Ο Παναδραμαϊκός προσέφυγε κατά του Αγροτικού Αστέρα. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά είναι θεμιτό. Σήμερα ο Αστέρας είναι στο μητρώο, τη δικαιούται τη θέση (σ.σ. κέρδισε μέσω του ειδικού πρωταθλήματος την άνοδο στη Super League 2). Είναι λάθος ο νόμος. Είναι πολλές οι ομάδες οι που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο και στο γυναικείο πρωτάθλημα και στα επαγγελματικά. Έχουμε απευθύνει ερώτημα γι’ αυτήν την υπόθεση σε FIFA και UEFA».

Για την κόντρα ΕΠΟ – Super League 1 με αφορμή τον επικεφαλής της ΚΕΔ:

«Είμαι υπέρ της συναίνεσης. Υπάρχει έκφραση εγωισμών μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ και κλίμα τοξικότητας. Το βάρος πέφτει στην ομοσπονδία. Από το 2017 έχουν γίνει αλλαγές που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Στα δικαιοδοτικά όργανα δικάζουν τακτικοί δικαστές. Έχουμε ΚΕΔ στην οποία πρόεδρος δεν είναι ο Αντωνίου ή κάποιος άλλος από την ΕΠΟ, αλλά ξένος. Έχουμε VAR και έρχονται ξένοι διαιτητές. Ο Κλάτενμπεργκ έμεινε δύο χρόνια. Τον Μπένετ δεν τον γνωρίζω αλλά ήταν συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ. Οι ομάδες πρέπει να τα βρούνε. Υπήρξε διαφωνία των μεγάλων για τον Κλάτενμπεργκ. Είδατε τα λάθη που έγιναν από τον διαιτητή στον αγώνα του Παναθηναϊκού (σ.σ. με τη Σλάβια Πράγας). Ο Παναθηναϊκός τον αποκάλεσε ερασιτέχνη διαιτητή. Τέτοιους ερασιτέχνες διαιτητές στην Πέλλα δεν έχω. Ο Παλάσιος έπεσε μετά από τάκλιν. Δε ζήτησε πέναλτι. Δεν θα τελείωνε το ματς στην Ελλάδα αν αυτή η αποβολή δινόταν από Έλληνα διαιτητή. Υπάρχει καχυποψία για τους Έλληνες διαιτητές. Δεν θα μιλούσε κανείς αν ο διαιτητής (σ.σ. ο Γάλλος Μπουκέ) έλεγε “παίζετε”. Δεν έκανε θέατρο».

Για το νόμο που προβλέπει κυρώσεις από τις 17 Αυγούστου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ:

«Θα υπάρξει επαφή του κ. Μπαλτάκου με το υπουργείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση με το υπουργείο για το μητρώο. Δεν είμαστε κατά του μητρώου. Θέλουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Στην Πέλλα τα 49 από τα 55 σωματεία έχουν εγγραφεί στο μητρώο».

Σούπερ Λιγκ 2

Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη η Super League 2

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Ξεκίνησαν για Καλαμάτα τα Χανιά – Μπήκε ο Ελευθεριάδης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ 2

Βόρειος Όμιλος: Το πρόγραμμα play offs / play outs

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO