Connect with us

Παρασκήνιο

Οργανωμένοι Νίκης Βόλου: Σαν σύγχρονος Αγάς ο Μπέος

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της Νίκης Βόλου κατά του Αχιλλέα Μπέου

 

Ο σύνδεσμος φιλάθλων Νίκης Βόλου ”Blue Club” με ανακοίνωσή του στρέφεται κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου έπειτα από την απόφαση του τελευταίου να αναβάλει την συναυλία Εστουδιαντίνας προς τιμήν της μικρασιατικής καταστροφής που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Μικρασιατική Καταστροφή θεωρείται ως η μεγαλύτερη συμφορά του Νεότερου Ελληνισμού. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών, ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης ξεριζώθηκε από την προαιώνια πατρίδα του. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Αρμένιοι Χριστιανοί εξοντώθηκαν και οι υπόλοιποι ήρθαν ως πρόσφυγες, χωρίς τις περιουσίες τους, στην Ελλάδα. Το σχεδόν χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος έπρεπε τάχιστα να στεγάσει και να περιθάλψει αυτόν τον τεράστιο πληθυσμό. Οι πρόσφυγες της Μικρασίας οι οποίοι εκδιώχτηκαν ως Έλληνες αλλά στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν ως «Τούρκοι», κατάφεραν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και να ορθοποδήσουν δίνοντας μεγάλη ώθηση στην οικονομία αφού υπήρχαν άφθονα εργατικά χέρια ενώ προσέφεραν πολλά σε πολιτισμικό και κοινωνικό επιπέδο (μουσική, τέχνες, γράμματα, τρόπος ζωής κλπ).

Φέτος συμπληρώνοντας 100 χρόνια απ’την ανείπωτη καταστροφή της Μικράς Ασίας, τη μεγαλύτερη του νεότερου Ελληνισμού, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας διοργανώνονται εκδηλώσεις εις μνήμης του πόνου που αυτή προκάλεσε. Έτσι και στην περιοχή μας στη Νέα Ιωνία στο Βόλο, που πήρε το όνομά της ακριβώς επειδή υποδέχτηκε μεγάλο μέρος των προσφύγων τότε, τιμώντας τα 100 χρόνια απ’ τη καταστροφή της Σμύρνης, στις 24 Αυγούστου στο Δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας θα γινόταν εκδήλωση με τη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας γνωστή σε διεθνές επίπεδο για την προσφορά της στη μουσική κι όχι μόνο!

Μια εκδήλωση όμως που με οργή πληροφορηθήκαμε πως με διάφορες φτηνές δικαιολογίες ακυρώθηκε από τον ‘»δήμαρχο» που σαν σύγχρονος Αγάς άγεται και φέρεται σαν ιδιοκτήτης των πάντων σε αυτήν την πόλη.

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν είναι η περιληπτική ιστορική αναδρομή που κάναμε παραπάνω, αφού μόνο ένας ανιστόρητος και πολιτισμικά αναίσθητος θα μπορούσε να μην σεβαστεί μια τέτοια εκδήλωση ορμώμενος από κάποιες προσωπικές κόντρες που ίσως έχει.

Στην ουσία με την κωμικοτραγική αυτή απόφαση δεν προσβάλλει μόνο τους πρόσφυγες, δεν προσβάλλει μόνο τη Νέα Ιωνία, ούτε μόνο τη Νίκη Βόλου. Με τη γελοία αυτή στάση του προσβάλλει τη μνήμη τόσων νεκρών και ένα μεγάλο μέρος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά σε τελική ανάλυση της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας. Πάνω απ’ όλα όμως δεν σέβεται τις ρίζες ενός πολύ μεγάλου μέρους του Ελληνισμού. Αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνάμε και θα είμαστε πιο κυριολεκτικά από ποτέ απέναντι του.

Δεν μας αφορούν οι θεσμικές και επαγγελματικές συναλλαγές που ίσως έχει με την Π.Α.Ε.. Εμείς εκφράζουμε την καρδιά του ξεριζωμένου πρόσφυγα και τα λαϊκά στρώματα που αναγεννήθηκαν από τις στάχτες της Μικρασιατικής καταστροφής.

Δεν του ζητάμε να πάρει την απόφαση πίσω. Όχι δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να του απευθύνουμε το λόγο. Μετά από μια τέτοια απόφαση θα ήμασταν αναξιοπρεπείς αν μπαίναμε σε ένα τέτοιο διάλογο. Ελπίζουμε όμως με αφορμή ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός να τον καμαρώνουν οι ψηφοφόροι του σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα ΑΛΛΑ κυρίως οι εκπρόσωποί του και οι ψηφοφόροι του στη Νέα Ιωνία. Προφανώς από έπαρση και αλαζονεία ούτε καν αυτούς δεν σκέφτηκε. Εκτός αν νομίζουν κάποιοι ότι όλα εξαγοράζονται με κόμβους και λαμπάκια. Τουλάχιστον ας ξυπνήσουν αυτοί που έκαναν το λάθος. Γιατί το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»!!

Υγ 1: Όλοι οι άνθρωποι απ’τον πιο αδύναμο μέχρι τον πιο «δυνατό» έχουμε ένα ταβάνι. Κάποιοι έχουν αρχίσει να το ξεπερνάν!
Υγ 2: Ευχαριστούμε το δήμαρχο Λαρισαίων για την ευαισθητοποίηση του και την παραχώρηση του χώρου που μας προτείνει αλλά η εκδήλωση πρέπει να γίνει στην πολη μας θέλει δεν θέλει ο Καίσαρας. Προτείνουμε μάλιστα ως χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης την ιστορική έδρα της Νικάρας μας, το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς»!!

Και όπως λέει ένα σύνθημά μας:
«όσο οι παππούδες μας μιλάνε για την Σμύρνη
για τον ξεριζωμό και για την προσφυγιά
η φλόγα από μέσα μας δεν σβήνει
και η καρδιά κτυπά πιο δυνατά»
BLUE CLUB «Π. ΝΤΟΚΟΥΖΗΣ» 1985 – ΘΥΡΑ 3

Παρασκήνιο

Η όμορφη έκπληξη στον Θοδωρή Ξενάκη για τα γενέθλιά του!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Παρασκήνιο

Κόλα και Σαντσόλλι στις Βουκολιές

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Με δυο τερματοφύλακες αγωνίστηκε η Παλαιόχωρα κόντρα στον Ιδομενέα | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO