Connect with us

Γενικά

“Χιονοστιβάδα στην άμμο” – Ενα διαφορετικό δρώμενο στην Κρήτη

Εκπαιδευτικό δρώμενο για την διάσωση θύματος χιονοστιβάδας -Γνωριμία και εισαγωγή στις διαδικασίες, τα πρωτόκολλα και τη χρήση του βασικού εξοπλισμού

 

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στις 17:30 η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Το Μαύρο Πρόβατο – ΑΜΚΕ και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνουν εισαγωγικό εκπαιδευτικό δρώμενο με σκοπό την γνωριμία με το βασικό εξοπλισμό ανεύρεσης & διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας και τα πρωτόκολλα χρήσης του.

Το δρώμενο οργανώνεται στα πλαίσια δράσεων που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού που εξασκεί δραστηριότητες αναψυχής στο χιονισμένο πεδίο γύρω από το ενδεχόμενο και τους κινδύνους χιονοστιβάδας.

Αυτές οι δράσεις είναι επιβεβλημένες, καθώς το συγκεκριμένο κοινό όλο και αυξάνεται τόσο στη Κρήτη, όσο και στην Ελλάδα, και υπάρχει ανάγκη σωστής ενημέρωσης και δημιουργίας ασφαλούς κουλτούρας ενασχόλησης με τις δραστηριότητες του χειμερινού βουνού.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοια δράση σε αυτή την κλίμακα στη χώρα μας και μάλιστα καλοκαίρι στην άμμο, κάτι που ενώ εξυπηρετεί και προσομοιάζει άψογα τις συνθήκες ανεύρεσης, την ίδια στιγμή δημιουργεί έντονη αντίθεση με τα στοιχεία άμμος-θάλασσα & χιόνι-βουνό που μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά και να ενισχύσει το εθνικό μας αφήγημα για τον χειμερινό τουρισμό στη χώρα μας.

Τη διεξαγωγή του θα συντονίσει ειδικός καλεσμένος του Μαύρου Προβάτου από τη Γαλλική εταιρία ARVA που πρώτη επινόησε και κατασκεύασε πομποδέκτες ανεύρεσης θυμάτων χιονοστιβάδας.
Το δρώμενο αφορά μέλη των ορειβατικών συλλόγων που χιονοδρομούν ή έχουν ολοκληρώσει σχολές χειμερινού βουνού και εμπλέκονται σε δραστηριότητες χειμερινού βουνού.

Γενικά

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3): Τα φώτα στη μάχη Παρτιζάν-Ολυμπιακού

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γενικά

Τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (28/3) σε Κρήτη και Αθήνα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γενικά

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (28/3)

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO