Connect with us

Στίβος

Όρεγκον 2022: Πέμπτη στον κόσμο η Στεφανίδη στο επί κοντώ

Στην 4η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η «χρυσή» το 2017 στο Λονδίνο και «χάλκινη» το 2019 στην Ντόχα, Κατερίνα Στεφανίδη, έμεινε εκτός του βάθρου των νικητών στον τελικό του άλματος επί κοντώ της διοργάνωσης του Όρεγκον και κατετάγη 5η με 4.70μ στην 3η της προσπάθεια.

 

Προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά, όπως είπε και η ίδια, δεν ήταν η μέρα της. Η Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε τη μάχη της για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που γίνεται στο Όρεγκον αλλά με άλμα στα 4,70 έμεινε στην 5η θέση του επί κοντώ.

Κάνοντας την καλύτερή της επίδοση για φέτος, η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει ακόμη ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αλλά ο αγώνας «δεν της πήγε». Το είπε και η ίδια στις δηλώσεις της μετά, πως τα πόδια της ήταν «βαριά» και οι συνθήκες ευνόησαν τις αντιπάλους της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ καλά και πέρασε τα 4,45 με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια πέρασε τα 4,60 μέτρα.

Αν και δυσκολεύτηκε λίγο στα 4,70μ., η Κατερίνα Στεφανίδη το πέρασε με τρίτη προσπάθεια και έκανε ρεκόρ για φέτος.

Για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, όμως, έπρεπε να περάσει τα 4,80μ.. Έχασε το πρώτο άλμα και αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη στα 4,85μ.. Αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Ναζότ πέρασε με την πρώτη τα 4,85μ., η Μόρις το πέρασε επίσης με τη δεύτερη προσπάθεια όμως. Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έκανε την τελευταία της προσπάθεια και έμεινε πέμπτη, με την Κένεντι να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο και αφήνει τις δυο Αμερικανίδες να διεκδικήσουν τα δυο πρώτα.

Στα 4,90 όμως καμία από τις δυο δεν τα κατάφερε κι έτσι η Ναζότ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, έναν χρόνο μετά από εκείνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη

Στίβος

Με Φραντζεσκάκη για το ρεκόρ συμμετοχών η Ελλάδα στη Ρώμη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

“ΓΣ Ελ.Βενιζέλος”: Γίνεται μόνιμη κάτοικος Αθήνας και «βλέπει» Σμύρνη η Παναγιώτα Δόση

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Συνέχεια στο Ναϊρόμπι για τον Φραντζεσκάκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO