Connect with us

Στίβος

Φραντζεσκάκης: Η αδιανόητη γκάφα των διοργανωτών στην 3η προσπάθεια – Το μπάχαλο που ακολούθησε

Οι διοργανωτές μέτρησαν λάθος την τρίτη βολή του Χανιώτη πρωταθλητή με αποτέλεσμα να τον αφήσουν μετά να κάνει άλλες τρεις προσπάθειες οι οποίες τελικά δεν αφαιρέθηκαν

Όσα έγιναν με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους κριτές στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου δεδομένα δεν αρμόζουν σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο φωτεινός πίνακας μετά την τρίτη προσπάθεια του Χρήστου Φραντζεσκάκη έδειξε 65μ., όμως η βολή του ήταν δεδομένα μεγαλύτερη.

Αμέσως υπήρξε αντίδραση τόσο από τον Χανιώτη πρωταθλητή όσο και από την ελληνική αποστολή. Οι κριτές τότε αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στον Χρήστο Φραντζεσκάκη να κάνει ακόμα μία προσπάθεια η οποία στη συνέχεια έγιναν τρεις.

Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες έγιναν με αστερίσκο. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές είπαν στον Φραντζεσκάκη πως θα δουν εάν μπορούν να μετρήσουν τη βολή του μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν έπειτα από το τέλος του αγώνα κι αν ήταν μικρότερα από τα 78.10 που έκανε ο όγδοος Ντάνιελ Χογκ θα ακυρώνονταν οι επόμενες τρεις που έκανε.

Έτσι και έγινε αφού στα επίσημα αποτελέσματα υπάρχει μέτρηση της τρίτης τους προσπάθειας στα 76.85μ., ενώ δεν υπάρχουν οι επόμενες τρεις βολές του.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση για τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και μια εξέλιξη που σαφώς επηρέασε τον Χανιώτη αθλητή ο οποίος πάντως και παρόλα αυτά μπορεί να νιώθει υπερήφανος για τα όσα πέτυχε στο Παγκόσμιο του Ορεγκον και στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του που προμηνύεται σπουδαία. Αλλωστε είναι μόλις 22 χρόνων και κατετάγη 9ος στον κόσμο! 

Στίβος

Μυθικός Ντουπλάντις – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Ντουπλάντις
Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Πένθος στην οικογένεια του Ελληνικού στίβου: “Έφυγε” ο Κώστας Ηλίας

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Αντίστροφη μέτρηση για τον Λαφονήσιο Αγώνα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO