Connect with us

Μπάσκετ

Δερμιτζάκη: Μεγάλη η σημασία του αυριανού αγώνα

Η Εθνική Νέων Γυναικών μπήκε με έναν εύκολο αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (B’ Kατ.).  Οι Ελληνίδες αθλήτριες γνωρίζουν όμως πως το τελικό 119-20 επί της Αλβανίας δεν εξασφαλίζει τίποτα, πέρα από δύο χρήσιμους βαθμούς.

 

Η Ευτυχία Δερμιτζάκη μιλά γι’ αυτό, για τη συνέχεια και τον αγώνα με την Τουρκία που έπεται, αλλά και το δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα.

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό που είχαμε εμείς στο μυαλό μας από την αρχή είναι πως ήταν το πρώτο παιχνίδι μιας διοργάνωσης, που πάντα είναι ιδιαίτερο. Θέλαμε λοιπόν να μπούμε από την αρχή συγκεντρωμένες και δυνατές και να πάρουμε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα».

-Η Ελλάδα έδειξε και στα φιλικά τη διάθεση να πιέσει και να προσπαθήσει να τρέξει. Είναι η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας;

«Υπάρχει σίγουρα ως πλάνο η καλή άμυνα και η πίεση και σίγουρα δεν φοβόμαστε να πάρουμε τα σουτ, είναι κάτι που το «παίρνουμε» και από την προπόνηση. Μας αρέσει να πιέζουμε, να τρέχουμε. Δεν είμαστε και η πιο ψηλή ομάδα και είναι ένα παιχνίδι που μας ταιριάζει».

-Η συνέχεια αναμένεται δυσκολότερη, καθώς αύριο (10/7, 22.00) το βράδυ απέναντί μας στο παρκέ θα βρεθεί η Τουρκία, μία ομάδα η οποία επίσης στοχεύει στην άνοδο. Είναι αγώνας κλειδί;

«Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχουμε στοχεύσει στο αυριανό παιχνίδι, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Σίγουρα είναι από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και ίσως η πιο δυνατή στον όμιλό μας. Οπότε θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι το κλειδί για ακολουθήσουμε ένα πιο… ήρεμο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

-Πόσο σας βοηθά το γεγονός ότι οι περισσότερες, παρά το ότι έχετε ουσιαστικά να αγωνιστείτε δύο χρόνια κάποιες σε διεθνές επίπεδο, γνωρίζεστε αγωνιστικά από το παρελθόν;

«Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες έχουμε υπάρξει και στο παρελθόν συμπαίκτριες. Έχουμε παίξει μαζί και αυτό ίσως κάνει τα πάντα καλύτερα και εντός και εκτός γηπέδου. Γνωρίζουμε το παιχνίδι η μία της άλλης και ακόμη πιο σημαντικό στηρίζει η μία την άλλη».

ΕΚΑΣΚ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μαραγκάκης: Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Τα συγχαρητήρια του ΟΦΗ στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO