Connect with us

Μπάσκετ

Πανελλήνιο Παίδων: Πρώτη νίκη για το Ηράκλειο |pics+video

Οι πρωταθλητές Κρήτης επικράτησαν με 56-44 του Ηρακλή Κοζάνης και κατέκτησαν την τρίτη θέση στον όμιλό τους.

 

Ο τραυματισμός του Μητσιάνη από τον Ηρακλή Κοζάνης στα πρώτο δίλεπτο, επηρέασε την ομάδα και το Ηράκλειο πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ. Σε ένα πολύ νευρικό παιχνίδι η ομάδα της ΕΚΑΣΔΥΜ προηγήθηκε με 11-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ένα εντυπωσιακό σερί 15-2 στα πρώτα έξι λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου έδωσε σημαντική διαφορά στην ομάδα της Κρήτης (25-13). Στο 18ο λεπτό ο τραυματίας παίκτης της ομάδας από την Κοζάνη ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο Βασιλάκης των Κρητικών, που ξαναμπήκε όμως στο δεύτερο ημίχρονο.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου το σκορ πήγε στο 28-26 με σερί 5-0 που ήταν και η μικρότερη διαφορά μετά τα πρώτα λεπτά. Το Ηράκλειο πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου (43-32) και το διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 10-11, 28-21, 41-32, 56-44

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Χρ.-Λεβεντάκος

Ηράκλειο (Μακράκης): Μακράκης, Σπινθουράκης 5(1), Κανατάκης 10(2), Γενιτσαρίδης 6(15ρ.), Σαραντουλάκης 8, Τέιλορ, Βασιλάκης 8(2), Τζώρτζης, Σαβουλίδης 3(1), Μουλιανιτάκης, Μουτάφης 16(2).

Ηρακλής Κοζάνης (Ασβεστάς): Αργυρόπουλος 5(1), Κουζιάκης, Γκατζιούφας, Κηπουρίδης, Τοπάλης 5(1), Σακκούλας, Πεγιάδης, Μητσιάνης 7, Φραντζής 13, Στιάπης 14(2), Φαρμάκης, Τσέπουρας.

Δείτε τον αγώνα στο παρακάτω βίντεο:

Δηλώσεις

Γιώργος Μακράκης (προπονητής Ηρακλείου): «Ηταν για μας ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς πέρα από το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή και δουλεμένη ομάδα, είχαμε και την απογοήτευση από τη χθεσινή ήττα με τον Προμηθέα. Ελλειψε και σήμερα και χθες ο Γιώργος Κουγιουμουτζής, αλλά τα παιδιά δείξανε και τις δύο μέρες ότι εκτός από καλά παιδιά και αθλητές έχουν και ψυχική ανθεκτικότητα. Περαστικά στον Βασιλάκη που έκανε τρία ράμματα αλλά παρόλα αυτά αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο».

Λαοκράτης Βασιλάκης (παίκτης Ηρακλείου): «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς η πρώτη χρονιά μου στο σύλλογο ήταν και είναι ιδιαίτερα πετυχημένη. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου που είναι δίπλα μου ακόμη και στις άτυχες στιγμές όπως η σημερινή του τραυματισμού μου. Εύχομαι μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες».

Μιχάλης Ασβεστάς (προπονητής Ηρακλή Κοζάνης): «Συγχαρητήρια στο Ηράκλειο για τη δίκαια επικράτηση και ευχές για καλή συνέχεια στο υπόλοιπο τουρνουά. Περαστικά στα δύο παιδιά του Ηρακλείου που τραυματίστηκαν σήμερα και προχθές. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Ημασταν ανταγωνιστικοί σε όλο τον αγώνα και συνεχίζουμε για να κλείσουμε το τουρνουά όσο καλύτερα μπορούμε».

Δημήτρης Φραντζής (παίκτης Ηρακλή Κοζάνης): «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, με περισσότερη ένταση και επιθετικότητα. Ημασταν σχετικά καλοί στην άμυνα, αλλά δεν ελέγξαμε τον ρυθμό τους και ήρθε το αποτέλεσμα».

ΝΒΑ

Ηττες για Μπακς και Σέλτικς | ΗL

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΚΑΣΚ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μαραγκάκης: Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO