Connect with us

Συνεντεύξεις

Κοτσάκης στο sportcaster.gr: Φεύγω με το κεφάλι ψηλά

Ο πρώην πλέον πρόεδρος του Μινώταυρος Γιώργος Κοτσάκης μίλησε στο sportcaster για την πορεία του στην ομάδα αλλά και για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από το ιστορικό σωματείο των Μουρνιών

 

Ο Γιώργος Κοτσάκης μίλησε στο sportcaster κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για την θητεία του στον Μινώταυρο, τόνισε ότι νιώθει δικαιωμένος που πέρασε στην φιλοσοφία της ομάδας ότι πρέπει να στηρίζετε σε δικά της παιδιά ενώ επισήμανε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη για να αποχωρήσει από τον Μινώταυρο.

Κάντε μας τον απολογισμό για την θητεία σας σαν πρόεδρος στο ιστορικό σωματείου του Μινωταύρου:

Τα τέσσερα χρόνια που ήμουν πρόεδρος στον Μινώταυρο αλλά και τα συνολικά 14 χρόνια που υπήρξα στην ομάδα σε διάφορα πόστα μόνο χαρές έχω να θυμάμαι. Πιστεύω ότι το έργο που κάναμε μαζί με τους συνεργάτες μου, οι οποίοι δυστυχώς σχεδόν όλοι σταμάτησαν και αυτοί, ελπίζω να το συνεχίσουν οι καινούργιοι που θα αναλάβουν. Κατά την θητεία μας τοποθετήθηκε καινούριος χλοοτάπητας στο γήπεδο, δημιουργήθηκε γήπεδο βοηθητικό 7Χ7, τοποθετήθηκαν καθίσματα στις κερκίδες του γηπέδου, νομιμοποιήθηκαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις της ομάδας, η ομάδα μας συνεργάστηκε με το ΣΥΝΚΑ σε επίπεδο ακαδημίας και όχι μόνο, κάναμε μια πολύ σημαντική συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, βοηθήσαμε έμπρακτα την ενορία των Μουρνιών, δημιουργήσαμε το ιατρείο στο γήπεδο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Σε επίπεδο ακαδημίας παραλάβαμε 71 παιδιά και καταφέραμε και τα φτάσαμε 151 που για μας ήταν το μεγαλύτερό μας επίτευγμα καθώς δημιουργήσαμε το μέλλον του Μινωταύρου.

Ο Μινώταυρος την φετινή χρονιά τερμάτισε στην δεύτερη θέση αγωνιζόμενος με πολλά δικά του παιδιά και με αρκετά χαμηλό μπάτζετ σε σχέση με άλλες ομάδες. Ποιο ήταν κατά την γνώμη σας το μυστικό αυτής της επιτυχίας;

Τα πλάνα που είχαμε σαν διοίκηση μαζί με τους συνεργάτες μου ήταν να αξιοποιήσουμε δικά μας παιδιά. Μοναδικός μας στόχος μας ήταν να τα αναδείξουμε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα των Χανίων. Αυτή μας η επιλογή το να στηριχθούμε σε δικά μας παιδιά επρόκειτο για ένα ρίσκο για ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η αγάπη που είχαμε για τα αυτά τα παιδιά. Κοιτάξαμε να φτιάξουμε μια ”οικογένεια” και τα καταφέραμε. Μια αγαπημένη οικογένεια έχει πάντα επιτυχίες .

Η Ακαδημία του Μινώταυρου έχει στις τάξεις της πολλά παιδιά και φαίνεται από τους ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τις υποδομές ότι γίνεται καλή δουλειά. Αισθάνεσαι δικαιωμένος που κατά τη θητεία σας δώσατε μεγάλη βάση στις Ακαδημίες;

Αισθάνομαι εκατό τοις εκατό δικαιωμένος. Είμαι χαρούμενος που δώσαμε χώρο στα νέα παιδιά γιατί πλέον αν μια ομάδα στο τοπικό ερασιτεχνικό του νομού μας δεν βασιστεί στις Ακαδημίες τότε σίγουρα θα έχει σύντομο χρονικό σημείο λήξης. Είναι πολλά τα παραδείγματα από ομάδες που ανέβηκαν σε παραπάνω κατηγορίες αλλά έδειξαν ότι όλο αυτό άνηκε σε μια ”σφαίρα” καθώς δεν υπήρξε συνέχεια της επιτυχίας που έκαναν.

Επί προεδρίας σας έγιναν αρκετά έργα στο γήπεδο των Μουρνιών. Εκκρεμούν να γίνουν και άλλα που είναι ήδη αποφασισμένα να γίνουν. Θεωρείτε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα στην νέα διοίκηση η πίεση στους αρμόδιους φορείς ώστε να ολοκληρωθούν;

Κάνοντας τον απολογισμό των τεσσάρων τελευταίων ετών όπου και εκτελούσα χρέη προέδρου στον Μινώταυρο έγιναν κάποια πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Η προηγούμενη διοίκηση είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει η αντικατάσταση του χλοοτάπητα αλλά είχε ”κολλήσει” κάπου το θέμα. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας και του κ. Νίκου Καλογερή καταφέραμε στο δεύτερο χρόνο της θητείας μας να αλλάξουμε τον τάπητα στο γήπεδο και να φτιάξουμε και ένα 7×7 στον ίδιο χώρο.

Αμέσως την επόμενη χρονιά φτιάξαμε την κλειστή κερκίδα με καθίσματα. Για να ”μπει όμως το νερό στ’ αυλάκι” εκκρεμεί ακόμα ένα έργο. Πρέπει να φτιαχτούν οι κερκίδες από κάτω με την συνδρομή της Περιφέρειας να γίνουν αποδυτήρια, βιβλιοθήκη και γυμναστήριο για τον Μινώταυρο αλλά και γενικά για τους Μουρνιανούς.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί καθώς θα πρόκειται για ένα έργο ”διαμάντι” της τοπικής κοινωνίας των Μουρνιών.. Θα βοηθήσει και τον Μινώταυρο αλλά και την τοπική κοινωνία. Όταν επισκέπτεσαι ένα χωριό που διαθέτει ένα ωραίο γήπεδο θέλεις να το βλέπεις όμορφο και αυτή την στιγμή δεν έχει να σου δείξει κάτι. Η καινούργια διοίκηση που θα αναλάβει θα πρέπει να το ”τρέξει” και να το τελειώσει. Παράλληλα θα πρέπει να δώσει βάση στις Ακαδημίες καθώς όπως δήλωσα και πριν είναι το παν για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα που αγωνίζεται σε τοπικό επίπεδο.

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά αλλά και γενικότερα θητεία σαν πρόεδρος, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να μην θέσετε εκ νέου υποψηφιότητα και ποιοι οι λόγοι της παραίτησης σας από την προεδρία λίγες μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές στο σύλλογο;

Είναι πολύ σημαντικό γενικά στη ζωή -όχι μόνο στο ποδόσφαιρο- να ξέρεις πότε θα φύγεις. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω από την προεδρία του Μινωταύρου. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου τους οποίους πρέπει να εκθειάσω. Αυτοί είναι ο Μανώλης Κογιαννάκης, ο Λευτέρης Κασιμάτης, η Μαριάννα Φιωτάκη, ο Νίκος Κρινόπουλος και ο Γιώργος Παπαδάκης που ήταν δίπλα μου όλες αυτές τις στιγμές. Μαζί πήραμε αποφάσεις για να καταφέρουμε να πάμε τον Μινώταυρο ένα σκαλί παραπάνω σε όλα του τα σημεία, ανεβάζοντας τον πήχη.

Δεν είμαστε άνθρωποι που φοράμε έναν μανδύα για να λέμε απλά ότι είμαστε στη διοίκηση του Μινωταύρου ή να εξυπηρετούμε κάποιους άλλους. Όπως είπα πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να σταματήσεις έχοντας πάντα το κεφάλι ψηλά.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους συνεργάτες για την στήριξη τους στο πρόσωπο μου, το ΣΥΝΚΑ και τη διοίκηση τον κ. Αλεξάκη, ο οποίος μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στηρίζοντας με σε προσωπικό επίπεδο σε αυτή την τριετία.

Θέλω κάποια στιγμή να μπορέσω να του ανταποδώσω ακόμα και αν τύχει να εκπροσωπώ την ομάδα από άλλο πόστο. Είμαι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ για να σταματήσω. Κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να επιστρέψω, αυτός είναι ο σκοπός μου.

Για ποιο λόγο δεν σκεφτήκατε να κάνετε μια συνεργασία με τα νέα πρόσωπα που ήθελαν να μπουν στην διοίκηση και να συνυπάρξετε σε ένα νέο Δ.Σ;

Κάποια από τα πρόσωπα που θέλουν να εμπλακούν με την ομάδα διοικητικά έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την δική μου. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ομάδα του Μινώταυρου για δικό τους όφελος κι αυτό είναι κάτι απαγορευτικό από την πλευρά μου ώστε να υπάρξει μια συνεργασία. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το βλέπω…

Συνεντεύξεις

Κουλιεράκης στο sportcaster.gr… Η μεγάλη ευκαιρία που κυνηγάει και η ”μαγική” χρονιά με τον ΠΑΟΚ | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Συνεντεύξεις

Σόφτσης στο sportcaster.gr: Ήθελα να μείνω στον ΟΑΧ – Έφυγα με τις καλύτερες των εντυπώσεων | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Συνεντεύξεις

Β.Παπαδάκης: Το μοντέλο μας πέτυχε, ανοίγουμε δρόμους στα παιδιά!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO