Connect with us

Ποδόσφαιρο

Με στυλ… Ιταλικό πήρε τη κούπα η Ρόμα του Μουρίνιο

Η Ρόμα νίκησε με 1-0 την Φέγενορντ στον τελικό των  Τιράνων και κατέκτησε το πρώτο Europa Conference League

 

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακας της Ρουί Πατρίσιο και σκόρερ τον Νικολό Τζανιόλο, η Ρόμα με …ιταλικό στυλ νίκησε 1-0 την Φέγενορντ στη “Κομπουτάρε Αρένα” στα Τίρανα και κατέκτησε την πρώτη έκδοση του νεοσύστατου Europa Conference League.

Το μοναδικό γκολ του τελικού σημειώθηκε  στο 32ο λεπτό με δράστη τον Νικολό Τζανιόλο που έγινε ο πρώτος Ιταλός που σκοράρει σε ευρωπαϊκό τελικό από τον Φιλίπο Ιντζάγκι το 2007. Οι Ολλανδοί αντέδρασαν στο β’ μέρος και είχαν δοκάρια και δυο μεγάλες ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ χάρη στις επεμβάσεις του Ρούι Πατρίσιο.

Στα τελευταία λεπτά, η Ρόμα κράτησε με άνεση το προβάδισμα κι έτσι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας της και πέμπτο ευρωπαϊκό για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (89′ Βίνια), Μχιταριάν (15′ Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (67′ Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67′ Βερτού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89′ Σομουρόντοβ)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπάιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ (74′ Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (89′ Τζαχανμπάκς), Άουρσνες, Κεκτσιού (89′ Βάλεμαρκ), Νέλσον (74′ Λίνσεν), Τιλ, Σινιστέρα, Ντέσερς

Σούπερ Λιγκ 2

Η αποστολή του Αιγάλεω για το παιχνίδι με τον Γιούχτα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γιούχτας

Με πολλές απουσίες για το must win παιχνίδι κόντρα στο Αιγάλεω

Συνεχίστε την ανάγνωση

Διεθνή

Λεβερκούζεν: Δεν πάει… πουθενά ο Τσάμπι Αλόνσο – Παραμένει μέχρι το 2025 | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO