Connect with us

Κανόε Καγιάκ

Στο στόλο των ΝΟΧ και ΝΑΟΣ τα νέα σκάφη – Η τελετή παράδοσης |pics

Τελετή στο Ναυταθλητικό για την παράδοση σκαφών από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πραγματοποίησε δωρεά σκαφών κανόε καγιάκ και κωπηλασίας στους συλλόγους του ΝΟ Χανίων και του ΝΑΟ Σούδας.

Τα νέα σκάφη αναμένεται να μεγαλώσουν τον εξοπλισμό των δύο συλλόγων και να διευκολύνουν το έργο των αθλητών οι οποίοι θα μπορούν να προσβλέπουν σε μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες.

Στις δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής σημείωσε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια στον κόλπο της Σούδας αναπτύσσονται ναυτικά αθλήματα, συγκεντρώνοντας μεγάλο μέρος της νεολαίας μας είτε στην ιστιοπλοΐα, είτε στην κωπηλασία, είτε στο κανόε καγιάκ. Προφανώς οι σύλλογοι κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά πάντοτε υπάρχουν ελλείψεις… Δυστυχώς, ο εξοπλισμός είναι πάρα πολύ ακριβός και δεν είναι εύκολο τα παιδιά να έχουν στη διάθεσή τους αυτά τα εργαλεία που χρειάζονται, τα κατάλληλα σκάφη δηλαδή για να μπορούν να προπονούνται σωστά, αλλά και να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στις διοργανώσεις, στους αγώνες που παίρνουν μέρος. Χαίρομαι ειλικρινά γιατί το προσπαθήσαμε πολύ να εξοπλίσουμε αυτούς τους αθλητές, κάτι το οποίο έγινε μετά από δύο χρόνια».

Ο Δημήτρης Λειψάκης ως πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τοποθετήθηκε ως εξής: «Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων αισθάνεται πολύ υπερήφανος για το τμήμα κανόε καγιάκ και όχι μόνο φυσικά. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια άλλωστε βλέπουμε ότι έχει πάρα πολλές διακρίσεις πανελληνίως και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παραδίδουν αυτά τα σκάφη για να γίνει η δυναμική ακόμα μεγαλύτερη. Είναι πολύ σημαντικό ότι η τοπική αυτοδιοίκηση βοηθά τον αθλητισμό στα Χανιά. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον αθλητισμό και στους συλλόγους, όμως υπάρχει η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων -όλοι οι Δήμοι- οι οποίοι βοηθούν και είναι πολύ σημαντικό ότι βρίσκονται δίπλα μας».

Δηλώσεις έγιναν και από τον έφορο του τμήματος κανόε καγιάκ του ΝΟΧ, Νίκο Κουριδάκη ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Το κανόε καγιάκ λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια με πολύ μεγάλες, διαχρονικές διακρίσεις και επιτυχίες σε όλη την Ελλάδα. Αποτέλεσμα όλων αυτών των επιτυχιών είναι πως η Περιφέρεια Κρήτης και Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανταμείβουν τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, βοηθώντας με αυτή την παράδοση των σκαφών και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί τώρα μπορούμε ν’ αναπτύξουμε ακόμα καλύτερα και το ωκεάνιο καγιάκ».

Από μέρους του ΝΑΟ Σούδας, η πρόεδρος του σωματείου, Πέπη Κελαϊδή είπε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μια φορά η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τον ΝΑΟ Σούδας, κάνοντας το αυτή τη φορά με τη δωρεά δύο σκαφών. Αυτό μας δίνει δύναμη και είμαστε χαρούμενοι. Ξεκινάμε σε λίγο καιρό την αγωνιστική χρονιά με περισσότερη αισιοδοξία και μεγαλύτερους στόχους. Ευχαριστούμε τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Καλογερή, αλλά και την κα Ζομπανάκη και… πάμε για τα καλύτερα».

Τέλος δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων, Τάκη Σβουράκη ο οποίος σημείωσε τα εξής: «Ως ΕΑΚ Χανίων στηρίζουμε πάντα την αθλητική οικογένεια των Χανίων ανεξαρτήτως αθλήματος. Από τη μεριά μας συμβάλαμε κι εμείς για να ολοκληρωθεί αυτή η προγραμματική με την παράδοση των σκαφών. Κάθε φορά όταν πρόκειται για αθλητές, το ΕΑΚ Χανίων είναι παρών έτσι ώστε να γίνεται ό,τι καλύτερο για την αθλητική οικογένεια των Χανίων. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες κανόε καγιάκ του ΝΟ Χανίων και κωπηλασίας του ΝΑΟ Σούδας».

Κανόε Καγιάκ

Με την Εθνική Ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP οι Διακάκης, Κωνσταντίνου, Αλεξανδράκη και Κισσαμιτάκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κανόε Καγιάκ

Προετοιμασία και… αποστολή στο παγκόσμιο Κ23 για την Αλεξανδράκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κανόε Καγιάκ

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΝΟΧ! Πρωταθλητής σε κανόε καγιάκ και SUP!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO