Connect with us

Κύπελλο Ελλάδος

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας, σε επεισοδιακό τελικό |pics+vid

Ο Παναθηναϊκός με το γκολ-πέναλτι του Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 και να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας.

 

Σε ένα τελικό με πολλά μελανά σημεία και πολλές εικόνες ντροπής, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ χάρη, στο πέναλτι μέσω VAR, του Αιτόρ και κατέκτησε το 19ο τρόπαιο της ιστορίας του και πρώτο μετά από 8 χρόνια (2014). Με τον 80ό τελικό διάρκειας… τριών ωρών όμως, να μένει στο μυαλό όλων για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί και τη -συνολική- διακοπή 40 λεπτών που υπήρξε.

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου 30 λεπτά, αφού τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί ελάχιστα πριν τη “σέντρα” , δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τον διαιτητή Ματέο Λαόθ να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Οταν ξεκίνησε, τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας. Το μοναδικό γεγονός που έχει καταγραφεί στα πρώτα 20 λεπτά του τελικού στο ΟΑΚΑ είναι ένα σουτ εκτός στόχου του Πέρεθ.

Η κατοχή της μπάλας για τους “πράσινους” επέφερε αποτέλεσμα καθώς στο 30′ από μία απομάκρυνση του Κούρτιτς, ο Βιγιαφάνιες ήταν αυτός που προσπάθησε να ανακτήσει την κατοχή μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως ο Βιεϊρίνια μπήκε άτσαλα στην φάση διώχνοντας την μπάλα και χτυπώντας τον Βιγιαφάνιες στο κεφάλι, με τον Ισπανό ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι αφού συμβουλεύτηκε το VAR. Ο Αϊτόρ είναι αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0 στο 34′.

Ο Αϊτόρ τραυματίστηκε στους πανηγυρισμούς έπειτα από αντικείμενο (πέτρα) που έριξαν από τις κερκίδες οπαδοί του ΠΑΟΚ με τον Λαόθ να διακόπτει τον τελικό και να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι ξανά ξεκίνησε ωστόσο δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση του σκορ και της εικόνας του παιχνιδιού με το Παναθηναϊκό να πηγαίνει με το υπέρ του 1-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ απείλησε με κάποια σουτ την εστία του Μπρινιόλι χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον τερματοφύλακα των “πράσινων”.  Στο 56′ μία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ μετά από κλέψιμο του Μπίσεσβαρ και το σουτ που καταλήγει λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος κρατώντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει το γκολ που θα το ξανά βάλει στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και παράλληλα να κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Σκόρερ: 34′ πεν. Αϊτόρ
Κίτρινες:
66′ Γκατσίνοβιτς, 95′ Αλεξανδρόπουλος – 8′ Ντόουγκλας Αουγκούστο, 22′ Φιλίπε Σοάρες, 96′ Κρέσπο, 96′ Μιτρίτσα, 97′ Ζίβκοβιτς, 97′ Κούρτιτς
Διαιτητές: Αντόνιο Λαόθ, Πάου Ντέιβις-Ρομπέρτο Αλομάρ
VAR: Ρικάρντο Μπενγκοετσέα

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (75′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (67′ Κουρμπέλης), Παλάσιος (94′ Ζβόνιμιρ Σάρλια), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75′ Καρλίτος)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (52′ Στέφαν Σβαμπ), Σοάρες (46′ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62′ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (66′ Τσόλακ)

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Πρόκριση μέσα στην Αγία Μαρίνα για τον Ποσειδώνα Ladies

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κύπελλο Ελλάδος

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο τελικός!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κύπελλο Ελλάδος

Αντωνίου: “Ο τελικός στην Κεντρική Ελλάδα, εκτός αν…”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO