Connect with us

Άλλα Σπορ

Αυγενάκης: Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων έχει προδιαγραφές να φιλοξενήσει παγκόσμιες διοργανώσεις |pics

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει μέρος του Κυπέλλου “Μάχη Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης”.

 

 

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων όπου διεξάγονται μέχρι και την Κυριακή, οι αγώνες Κυπέλλου “Μάχη Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης”, βρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων στη “Μάχη της Κρήτης”, αλλά και τη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή της σκοποβολής Στέλιου Καραμπινάκη που “έφυγε” από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Μάλιστα, ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση του πατέρα του Στέλιου και προέδρου του σκοπευτικού συλλόγου “Βάρδας”, Νίκου Καραμπινάκη, ο οποίος επέδωσε μία αναμνηστική πλακέτα στον Υφυπουργό, μπροστά μάλιστα από το πρώτο πεδίο βολής του σκοπευτηρίου που έχει πάρει την ονομασία του 45χρονου.

Ο Αυγενάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του σκοπευτηρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση που δύσκολα θα βρεθεί ανάλογη στην υπόλοιπη Ελλάδα, τονίζοντας ότι: “το καλό πρέπει να γίνεται καλύτερο”.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Για μια ακόμα φορά βρίσκομαι στα Χανιά, αυτή τη φορά στο πανέμορφο σκοπευτήριο στο Ακρωτήρι για αγώνες σκοποβολής, μια εγκατάσταση που αν βελτιωθεί και επεκταθεί ελαφρώς θα μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές παγκόσμιες διοργανώσεις», τόνισε ο κ. Αυγενάκης. «Γι’ αυτό το λόγο συζητήσαμε με τα μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τον κ. Παπαγεωργίου. Σύντομα και όταν λέω σύντομα εννοώ τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν σε όλες τις Ομοσπονδίες πόσα της τάξης των 10,5 εκατ. ευρώ, οπότε ένα ποσό από αυτά τα χρήματα θα καταλήξει και στα ταμεία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας και αφού έρθουμε σε συνεννόηση θα γίνει μια προσπάθεια να συμπληρωθεί αυτή η εγκατάσταση ώστε να μπορέσει ν’ αναλάβει ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ναι μεν υπάρχουν κι αλλού σκοπευτήρια, αλλά όλοι αυτοί οι χώροι φιλοξενίας, εγκαταστάσεις, παρακολούθησης προπόνησης δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι το καλό μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο και όχι απλώς να μένουμε στο απλώς καλό. Αυτή είναι η επιδίωξη μας…»

Ωστόσο, από τον υπεύθυνο του Σκοπευτηρίου και μέλος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων Βαγγέλη Λαμπάκη τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας ενός τέταρτου ανοιχτού πεδίου βολής, προκειμένου η εγκατάσταση να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αναστάσιος Παπαγεωργίου, τόνισε πως το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων είναι το καλύτερο της Ελλάδος, ενώ μιλώντας για την εθνική ομάδα είπε ότι εκπροσωπείται κυρίως από τα Χανιά μαζί με αθλητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Το σκοπευτήριο παρέχει τους καλύτερους χώρους και η διοίκηση του ΕΑΚ παλεύει καθημερινά για να συντηρήσει αυτές τις εγκαταστάσεις. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τα περισσότερα μέλη της εθνικής ομάδας και τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον κ. Σαλαβαντάκη. Το σκοπευτήριο έχει πολλές λειτουργικές ανάγκες, καθώς έχει φτιαχτεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια τώρα, οπότε θέλει συντήρηση”, σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης δήλωσε:“Μαζί με τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης, τιμούμε και τον Στέλιο Καραμπινάκη, τον αθλητή του τραπ που έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια… Προσπαθούμε σαν διοίκηση του ΕΑΚ να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις, με προτεραιότητα το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας και συγχρόνως τα έργα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, αλλά και το σκοπευτήριο”.

Άλλα Σπορ

Ψυχάρες! Απίστευτοι Βαρουχάκης και Γεράσιμος έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες! |pics+video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Άλλα Σπορ

Κατέκτησε το χάλκινο στο Κάιρο η Κορακάκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Άλλα Σπορ

“Τρέχουν” για το ρεκόρ Guiness Κωστής και Γεράσιμος | pics + video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO