Connect with us

Πόλο

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη στον τελικό

Ο Ολυμπιακός ανασυντάχτηκε, κέρδισε με 17-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης και πέρασε στον τελικό της Α1 πόλο των Ανδρών εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Βουλιαγμένη που επικράτησε με 11-10 του Πανιωνίου στα πέναλτι (6-6 κ.δ) – Το γκολ της νίκης για το ΝΟΒ ο Σκουμπάκης.

 

Αρχικά οι ”ερυθρόλευκοι” έκαναν αυτό που έπρεπε στο τρίτο ματς και παρόλο τη ψυχρολουσία που δέχθηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι όπου ο Απόλλωνας είχε κάνει το 1-1. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επικράτησαν άνετα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στους τελικούς της Α1.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά και μουδιασμένα αφού για περίπου έξι λεπτά δεν είχαν καταφέρει να λύσουν το γόρδιο δεσμό με τα δίχτυα. Ο Κολόμβος άνοιξε το σκορ στα 2:51, με την ”Ελαφρά Ταξιαρχία” να ισοφαρίζει με τον Γαρδίκα. Ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 2-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ξέφυγαν κάνοντας το 4-1 με τον Απόλλωνα να βρίσκει την απάντηση μειώνοντας σε 4-3. Στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ από Χρυσοσπάθη και Σολανάκη σημειώθηκε το 5-4, ενώ ο Δερβίσης έκανε το 6-4 για τους γηπεδούχους ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-4 με τον Απόλλωνα να κάνει ένα επιμέρους σερί 3-1, μειώνοντας σε 9-7.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πήρε ”φωτιά” κάνοντας ένα σερί οκτώ τερμάτων και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 17-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 5-3, 6-0

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 4, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

Στο άλλο συγκλονιστικό ματς της ημέρας η Βουλιαγμένη έκανε το 2-1 στη σειρά επί του Πανιωνίου και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, με το νικητή να προκύπτει από τη διαδικασία των πέναλτι αφού η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε ισόπαλη 6-6.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με 3-1, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 4-4, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Μυλωνάκης ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα ξανά στο ΝΟ Βουλιαγμένης κάνοντας το  5-4 με τον Δήμου να ισοφαρίζει εκ νέου σε 5-5. Ο Καπότσης έκανε το 6-5, ενώ ο Παπάκος έβαλε ξανά στο ”κόλπο” τον Πανιώνιο αφού έκανε το 6-6.

Στα πέναλτι ο Τζωρτζάτος απέκρουσε σωτήρια το πέναλτι του Μπραΐμη μετά το 9-9 και χάρη στα τέρματα του Γκιουβέτση και του Δημήτρη Σκουμπάκη η Βουλιαγμένη πέρασε στον τελικό.

Οκτάλεπτα: 4-3, 0-1, 1-0, 1-2, πέν. 5-4.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Πάπαριτς, Λόζινα 1, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 1, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Σπούνερ 3, Μπραΐμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 2, Δήμου Τάκης 2, Καπετανάκης, Καζάκος, Ζουρίδης, Κουκουνάς.

Υπενθυμίζουμε ότι Απόλλωνας Σμύρνης και Πανιώνιος θα παλέψουν για μια θέση το Champions League αφού θα έρθουν αντιμέτωποι στους μικρούς τελικούς.

 

 

Πόλο

ΝΟΧ: Ξεκινά η τελική φάση για νέους άνδρες – νέες γυναίκες

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Υπέκυψε στην ανωτερότητα του Εθνικού ο ΝΟΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Ξεκίνησαν άσχημα και το πλήρωσαν οι γυναίκες του ΝΟΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO