Connect with us

ΕΠΣΡ

Σοκάρει η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ρεθύμνου για τα επεισόδια στα Ζωνιανά!

Η ΕΠΣ Ρεθύμνου ανακοίνωσε την ποινή του Ερμή που θα παίξει χωρίς κόσμο για οκτώ παιχνίδια ενώ σοκάρουν οι λεπτομέρειες που κάνουν λόγο για επίθεση με κατσούνες και φτυάρια κατά των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Περάματος.

 

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:

«Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 16-3-2022, αφού έλαβε υπόψη της:

Α) Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ) ΔΙΑΙΤΗΤΗ του αγώνα Α΄ Κατηγορίας ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (30η αγωνιστική) της 27-4-2022.

Β) Την από 27-4-2022 έκθεση του παρατηρητή του ανωτέρω αγώνα.

Γ) Το από 27-4-2022 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤ/ΤΟΣ Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ).

Δ) Το Υπ’ αριθμ. 115 από 29-4-2022 έγγραφο της Π.Ε. Ε.Π.Σ. ΡεΘΥΜΝΟΥ προς την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Ε) Το Υπ’ αριθμ. 9009/6/27-9 από 3-5-2022 έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

ΣΤ) Την Υπ’ αριθμ. 109/28-4-2022 Απόφαση Π.Ε. Ε.Π.Σ.Ρ. ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ – ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.

Ζ) Την Υπ’ αριθμ. 151/6-5-2022 κλήση σε απολογία προς το εγκαλούμενο σωματείο ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

Η) Την 10-5-2022 έγγραφη απολογία του εγκαλούμενου Σωματείου ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ.

ΕΠΙΒΑΛΕΙ:

Στο σωματείο ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ:

Τις παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενες επί μέρους (Για κάθε πειθαρχικό παράπτωμα ξεχωριστά) Χρηματικές ποινές:

Α) Άναμμα καπνογόνων και ρίψη κροτίδων μεγάλης έντασης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ) ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: ΔΙΑΚΟΣΙΑ «200» ΕΥΡΩ. Άρθρο 15 παράγραφοι 2 και 3 σε συνδυασμό και με την παραγ. (6) του ιδίου άρθρου και με το άρθρο 14 παρ. 1β και 4α του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΟ 2021.

Β) Εκφώνηση φράσεων εξυβριστικού περιεχομένου σε βάρος ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ) – Φιλάθλων της Φιλοξενούμενης ομάδος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ) – καθώς και σε βάρος ποδοσφαιριστών Φιλοξενούμενης ομάδος και ένεκα Υποτροπής ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ «400» ΕΥΡΩ. Άρθρο 15 παράγρ. 1 περιπτ. (γ) σε συνδυασμό και με την παραγρ. 6 του ιδίου άρθρου καθώς σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 παργ. 1β & 4α και με το άρθρο 4 παραγ. 6 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΟ 2021.

Γ) Ρίψη αντικειμένων (5 μπουκάλια νερού) εντός αγωνιστικού χώρου κατά διάρκεια αγώνα και εναντίον ποδοσφαιριστών αντίπαλης ομάδος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ) με αποτέλεσμα κάποια να τους κτυπήσουν στα πόδια και έναν στο κεφάλι και ένεκα Υποτροπής καθώς και ρίψη αντικειμένων (3 μπουκάλια νερού) εντός αγωνιστικού χώρου εναντίον ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Β΄ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ) χωρίς να τον κτυπήσουν και ένεκα Υποτροπής ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ «500» ΕΥΡΩ. Άρθρο 15 παράγρ. 3 περιπτ. (α) σε συνδυασμό και με την παραγρ. 6 του ιδίου άρθρου καθώς σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 παργ. 1β και 4α καθώς και σε συνδυασμό και με το άρθρο 4 παραγ. 6 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΟ 2021.

Δ) Δημιουργία επεισοδίων στο χώρο της κερκίδας (Φίλαθλοι της Γηπεδούχου ομάδος κτύπησαν Φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδος) και ταυτόχρονη είσοδος οπαδών της γηπεδούχου ομάδος (ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ) στον αγωνιστικό χώρο με κατσούνες (ποιμενικές ράβδους) και φτυάρια που κινήθηκαν εναντίον ποδοσφαιριστών Φιλοξενούμενης ομάδος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ) και βιαιοπράγησαν σε βάρος τους και σε δύο (2) εξ’ αυτών προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: ΟΚΤΑΚΟΣΙΩΝ «800» ΕΥΡΩ. Άρθρο 15 παράγρ. 4 στοιχείο (Β) του ιδίου άρθρου καθώς σε συνδυασμό και με την παραγρ. 6 του ιδίου άρθρου καθώς σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 παραγ. 1β και 4α του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΟ 2021.

Και Ε) Ρίψη πυροβολισμού στον αέρα από οπαδό της γηπεδούχου ομάδος (ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ) πριν την εισβολή του στον Αγωνιστικό χώρο και ένεκα Υποτροπής.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: ΟΚΤΑΚΟΣΙΩΝ «800» ΕΥΡΩ. Άρθρο 14 παράγρ. 1α, β παραγ. 3, παραγ. 4β σε συνδυασμό και με το άρθρο 15 και παραγ. 6 του ιδίου άρθρου καθώς και σε συνδυασμό και με το άρθρο 4 παραγ. 6 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΟ 2021.

ΚΑΤ’ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του άρθρου 4 παραγ. 4 (ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΟΙΝΩΝ) του Πειθαρχικού Κώδικα 2021. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: ΧΙΛΙΩΝ ΕΦΤΑΚΟΣΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ (800+400+250+200+100=1.750,00) ΕΥΡΩ.

2) Ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του όταν είναι γηπεδούχος ΤΕΣΣΑΡΩΝ «(4) Αγωνιστικών ημερών καθ’ ότι η επιτροπή κρίνει ότι τα επεισόδια που έλαβαν χώρα ήταν μεγάλης έκτασης και ιδιαίτερης σοβαρότητας και συνδέονται με βιαιοπραγίες σε βάρος Φιλάθλων και ποδοσφαιριστών της ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ) δύο (2) εκ των οποίων υπέστησαν και σωματικές βλάβες).

Επειδή όμως στα ανωτέρω επεισόδια η επιτροπή κρίνει ότι συμπεριλαμβάνεται και η ρίψη του πυροβολισμού γεγονός που προκάλεσε ανασφάλεια στους Αξιωματούχους του αγώνα, στους ποδοσφαιριστές στους Αξιωματούχους της Φιλοξενούμενης ομάδας, στους θεατές και στην εν γένει τήρηση της τάξης, καθώς επίσης είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί στο Φίλαθλο κοινό και στην ενε γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα και για τον οποίο πυροβολισμό η γηπεδούχος ομάδα (ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ) τυγχάνει ΥΠΟΤΡΟΠΗ.

(Υπ’ αριθμ. 13/30-3-2022 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ Απόφαση Π.Ε. Ε.Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ) και ως εκ τούτου η παραπάνω ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του όταν είναι γηπεδούχος ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ήτοι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ποινή στέρησης του Δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του όταν είναι γηπεδούχος ΟΚΤΩ (Αγωνιστικών ημερών (4Χ2=8).

Παράβαση: Άρθρου 15 παραγ. 6 περιπτ. (β) σε συνδυασμό και με το άρθρο 14 παραγ. 1β παραγ. 3 και παραγ. 4α καθώς σε συνδυασμό και με το άρθρο 4 παραγ. 6 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΟ 2021».

ΕΠΣΡ

Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα ο Ερμής Ζωνιανών

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΠΣΡ

Στην κορυφή τα Ζωνιανά, πήρε το ντέρμπι ο Αστέρας Περάματος

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΠΣΡ

Μέσα σε πολύ ωραίο κλίμα και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε η μπάλα των τοπικών πρωταθλημάτων

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO