Connect with us

Μπάσκετ

Οι παλιές δόξες έδειξαν στο Ηράκλειο ότι… κρατάνε γερά – Εντονο το Χανιώτικο στοιχείο |pics

Στο φιλικό που έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο αγωνίστηκαν και τρεις Χανιώτες, οι Γλυνιαδάκης και Κουκλάκης όπως και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Τάκης Σβουράκης – Παρόν και ο Γιώργος Καλαφατάκης

 

Η φιλική αναμέτρηση της ομάδας παλαιμάχων από όλη τη χώρα με τη Μικτή παλαιμάχων Ηρακλείου, ξεχώρισε στο «πρώτο πιάτο» της δεύτερης μέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο, από την ΕΟΚ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού .

Οι παλαίμαχοι της Εθνικής έδειξαν να βρίσκονται σε… καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους Ηρακλειώτες, επικρατώντας με 94-75 (49-43 ημ.) στο κλειστό του «Λίντο», με πρωταγωνιστές τους Γλυνιαδάκη, Γιαννούλη, Κουτρούλια.

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά τις προσπάθειες όλων των παικτών.

Για την ιστορία με τους Βετεράνους Ελλάδος αγωνίστηκαν οι Κωνσταντινίδης, Δανιήλ, Κουκλάκης, Κουτρούλιας, Τζαλαλής, Γλυνιαδάκης, Γιαννούλης, Γιαννουζάκος.

Στην Μικτή Βετεράνων Ηρακλείου αγωνίστηκε και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Τάκης Σβουράκης και ακόμα την στελέχωσαν οι Στεφανάκης, Δότσιος, Κουμιανάκης, Δελατόλας, Ψαθάκης, Χισκάκης, Μαυρόπουλος, Καρτερής, Σαρηγεωργίου, Πετράκης, Κοκκινίδης, Σφακιανάκης.

Για αρκετά λεπτά αγωνίστηκε (και με τις δύο ομάδες), ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το παρών έδωσε και ο Χανιώτης προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Γιώργο Κουκλάκη

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς που καθοδήγησε …μαεστρικά από τον πάγκο την Εθνική ομάδα των βετεράνων στη νίκη, τόνισε για την κοσμογονία μπάσκετ που λαμβάνει χώρα στο Ηράκλειο:

«Είναι πάρα πολύ ωραίες οι εκδηλώσεις. Το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι έρχονται και συμμετέχουν ενεργά πάρα πολλά παιδιά.Γνωρίζουν το άθλημα και το πιθανότερο είναι ότι αρκετά από αυτά θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το μπάσκετ που είναι το πιο βασικό».

Για το φιλικό με τους βετεράνους του Ηρακλείου, ο εμβληματικός παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Το θέμα είναι να περνάμε όλοι καλά και να δίνουμε μηνύματα στον κόσμο».

Μάλτση, Πρέλειβιτς, Καλαφατάκης και Μπατίστ

Ο Νίκος Ζήσης που μαζί με τους Κώστα Τσαρτσαρή, Δήμο Ντικούδη, Γιώργο Καλαϊτζή και Εβίνα Μάλτση έφθασαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις:

«Βρισκόμαστε εδώ για τα 90 χρόνια της FIBA. Ξέρουμε ότι στην Κρήτη ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, φιλοξενούνται μεγάλα γεγονότα όσον αφορά το μπάσκετ. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια κατέκτησα ένα Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ στο Ηράκλειο.Γνωρίζω ότι θα βραβευτούν μεγάλες μορφές του κρητικού μπάσκετ και με μεγάλη χαρά δίνουμε κι εμείς το παρών».

Μετά το τέλος του αγώνα των παλαίμαχων, πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι με αμαξίδιο ανάμεσα στις ομάδες του Ηρακλείου και των Χανίων ενώ παράλληλα συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή, οι αγώνες 3Χ3 στον περιβάλλοντα χώρο του «Λίντο».

Το απόγευμα στις 7, η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί με το επίσημο GALA που περιλαμβάνει τις τιμητικές βραβεύσεις αθλητών, προπονητών, διαιτητών του κρητικού μπάσκετ ενώ παράλληλα θα βραβευθούν μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος, όπως ο Μάικ Μπατίστ και ο Ντορόν Τζάμσι καθώς και ο γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής.

ΝΒΑ

Ηττες για Μπακς και Σέλτικς | ΗL

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΚΑΣΚ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μαραγκάκης: Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO