Connect with us

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Η Μαρία Κατιρτσίδου για την εντυπωσιακή πορεία του ΟΦΗ

Η παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΦΗ παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε για την φετινή, επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά και την δική της σχέση και τις φιλοδοξίες στο ποδόσφαιρο.

 

Η 21χρονη διεθνής στόπερ μίλησε στην σελίδα «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο» και τον Ηλία Σχορτσιανίτη. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλο το δημοσίευμα:

Κατάγεται από το Κ. Νευροκόπι Δράμας, όπου είναι και η ποδοσφαιρική της πορεία. Ξεκίνησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία έξι ετών στην ακαδημία αγοριών του ΑΚΡΙΤΑ Κ. Νευροκοπίου με προπονητές τους κ.κ. Ροδίτη Ελευθέριο, Θεοφύλακτο Νικολαΐδη και Γεωργιάδη Γεώργιο(πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ).

Όμως αυτοί που τη μύησαν πραγματικά ήταν τα δύο μεγαλύτερα της αδέρφια που έπαιζαν κι αυτά ποδόσφαιρο. Οι προπονητές έκριναν πως έπρεπε να συνεχίσει σε γυναικεία ομάδα. Έτσι για έξι χρόνια έπαιξε στην πρώτη της γυναικεία ομάδα τις Αμαζόνες Δράμας και δούλεψε πολύ μεθοδικά με τους προπονητές Χατζηκυριάκου Φώτη, Τερζή Κώστα και Σπύρο Φιλίππου.

Ανήκε στο δυναμικό της Εθνικής Κορασίδων και της Εθνικής Νεανίδων. Ακολούθησε η διαδρομή της στον ‘Αρη Θεσσαλονίκης για μία σεζόν και πλέον φορά τη φανέλα του ΟΦΗ.

Η Μαρία Κατιρτσίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως βοηθός βρεφονηπιοκόμου και παρακολούθησε μαθήματα ναυαγοσωστικής. Η 21χρονη διεθνής αθλήτρια αγωνίζεται ως κεντρική αμυντικός και στόπερ, ενώ καλύπτει επάξια και τις δύο πλευρές της αμυντικής διάταξης.

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε καταπληκτική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και έκανε μεγάλη αντεπίθεση στο β’ γύρο, ενώ έφτασε μια ”ανάσα” από την προνομιούχο δυάδα.

Η Μαρία Κατιρτσίδου παραχώρησε δηλώσεις για τον φετινό απολογισμό της ασπρόμαυρης ομάδας της Κρήτης και γενικότερα για το χώρο αυτό. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

1.Πως κρίνεις την φετινή αγωνιστική χρονιά της ομάδας σας;

”Από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς χτίσαμε μια  καινούργια ομάδα και η πορεία κρίνεται επιτυχημένη! Είμαστε σε υψηλή βαθμολογική θέση στην τελική κατάταξη και νιώθουμε αρκετά ικανοποιημένοι.

Δημιουργήσαμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό κλίμα μεταξύ των ομάδων και πιστεύω ότι οι υποστηρικτές της φετινής μας προσπάθειας ήταν ο σεβασμός, η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά!!!”

2.Φθασατε μια ανάσα από τα playoff. Κατά τη δική σου γνώμη ποιο ματς ήταν καθοριστικό και ο ΟΦΗ έχασε πολύτιμους βαθμούς;

”Η αλήθεια είναι ότι σου  μένει μια πικρία όμως αυτή είναι  η  μαγεία του ποδοσφαίρου! Δουλέψαμε τόσο σωστά που  το  κέρδος είναι μεγάλο σε πολλά επίπεδα. Όσο για το ματς που πιστεύω μας στέρησε τους βαθμούς είναι αυτό μέσα στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Όμως όλα γίνονται για να μας κάνουν πιο δυνατές!”

3.Ο Νότιος όμιλος διαθέτει καλύτερο ανταγωνισμό από τον Βόρειο όμιλο;

”Πιστεύω ότι υπάρχει ανταγωνισμός και στους δύο ομίλους και πλέον γίνονται προσπάθειες από τις περισσότερες ομάδες.”

4.Συμπαραστατες και αρωγοί στη φετινή σας προσπάθεια;

”Φέτος ο ΟΦΗ ήταν οικογένεια και θερμοί συμπαραστάτες ήταν  πρώτα ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ και όλα τα υπόλοιπα αλυσίδα στην επιτυχία δηλαδή διοίκηση-προπονητές-φροντιστές-οικογένειες-χορηγοί-φίλοι.”

5.Τι σκέφτεσαι την ώρα του αγώνα και ποια πρόσωπα βρίσκονται διαρκώς δίπλα σου;

”Έχω το άγχος της ετοιμότητας για τον αγώνα, ένα άγχος που μεταφράζεται με θετικές σκέψεις, αυτοπεποίθηση και  ενεργοποίηση των δυνάμεων μου. Δίπλα  μου είναι  οι  προπονητές μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και κυρίως η μητέρα μου που με στήριζε και με στηρίζει πάντα!!!”

6.Τι συμβολίζει για σένα η “Στρογγυλή Θεά”;

”Συμβολίζει έναν δρόμο-μονόδρομο, μια σχέση αγάπης και ελπίδας.”

7.Προσωπικοι τωρινοί στόχοι και αν επιθυμούσες να αγωνιστείς σε ομάδα του εξωτερικού;

”Αισθάνομαι μεγάλη  χαρά και αισιοδοξία για όλα αυτά που θα  ακολουθήσουν και είμαι προσηλωμένη στους στόχους μου.

Στο εξωτερικό σίγουρα είναι καλύτερες οι υποδομές ,αλλά προς το παρόν ανήκω σε μια ομάδα που αγαπάω και θέλω να αγωνίζομαι για αυτή τη φανέλα. Ίσως δεν είναι ακόμα η στιγμή μου να φύγω στο εξωτερικό. Τα αγαθά κόποις κτώνται!!!”

8.Κλείνοντας τον επίλογο της προσωπικής σου συνέντευξης κάτι άλλο που επιθυμείς να προσθέσεις;

”Η καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά να είναι η χρονιά που θα φτάσει ένα βήμα παραπάνω το ποδόσφαιρο γυναικών και να αποτελεί μια πρόκληση για τις νέες ποδοσφαιρίστριες!!!Νομίζω  πως ήρθε η ώρα στην Ελλάδα να δούμε το ποδόσφαιρο γυναικών από την οπτική γωνία που του αξίζει!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!!!”

Πηγή: Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Γυναικείο ποδόσφαιρο

To κάλεσμα του ΑΟ Χανιά για το παιχνίδι με τις Νέες Εργοτέλη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Το Photostory του ματς Ποσειδώνας Ladies – ΟΦΗ 0-4

Συνεχίστε την ανάγνωση

Παρασκήνιο

“Επιστροφή” Στανίνου στα Χανιά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO