Connect with us

Μπάσκετ

Ενθουσιασμένοι για το Ηράκλειο και τις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια FIBA Μπατίστ και Τζάμσι!

To Ηράκλειο είναι η πρώτη πόλη που υποδέχεται τις εορταστικές εκδηλώσεις των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA, που διοργανώνει η ΕΟΚ σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

 

Επίκεντρο των εκδηλώσεων το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Λίντο), που για τρεις ημέρες από την Παρασκευή 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 15 Μαΐου θα… γεμίσει μπάσκετ!
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, τα δύο βασικά τιμώμενα πρόσωπα των διοργανωτών από το εξωτερικό (πέραν των πολλών βραβεύσεων σε θρύλους του ελληνικού μπάσκετ) θα είναι ο Μάικ Μπατίστ και ο Ντορόν Τζάμσι.

Μάικ Μπατίστ: «Eίναι μεγάλη τιμή μου η βράβευση»

Ο Μπατίστ, ένας από τους πιο δημοφιλείς ξένους παίκτες που αγωνίστηκε ποτέ στην χώρα μας, συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, όπου αγωνίστηκε 10 χρόνια κατακτώντας 19 συνολικά τίτλους, εκ των οποίων τρεις φορές την Ευρωλίγκα (2007, 2009, 2011).
«Είναι για μένα πολύ σημαντικό να επιστρέφω στην Ελλάδα για να τιμηθώ με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA και να δω παλιούς φίλους. Για μένα είναι αξέχαστα τα χρόνια που πέρασα στην χώρα σας και τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω στο Ηράκλειο να γίνει μία μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, να έρθει ο κόσμος να παίξουμε μαζί και να διασκεδάσουμε. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο της Κρήτης», δήλωσε ο Μπατίστ λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην χώρα μας.

Ντορόν Τζάμσi: «H Ελλάδα και η ειδικά η Κρήτη είναι οι μεγάλες μου αγάπες»
Ο έτερος υψηλός καλεσμένος είναι ο θρυλικός Ντορόν Τζάμσι της μεγάλης Μακάμπι και της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ! Ο Τζάμσι είναι εμβληματική προσωπικότητα του διεθνούς μπασκετικού στερεώματος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς παίκτες που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά παρκέ κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990. Συνέδεσε το όνομά του με την μεγάλη Μακάμπι και τους τρεις συνεχόμενους τελικούς του Κυπέλλου πρωταθλητριών, 1987, 1988 και 1989. Τελικούς που αν και δεν κατάφερε να νικήσει έχουν μείνει ανεξίτηλα γραμμένοι στην ιστορία από τα κατορθώματα του ίδιου και της ομάδας του.
«Η Ελλάδα και ειδικά η Κρήτη είναι οι μεγάλες μου αγάπες. Δεν έπαιξα ποτέ στην χώρα σας, ωστόσο είχα πάντα φίλους και δεν χορταίνω να βρίσκομαι δίπλα σε Έλληνες. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που θα είμαι παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA. Ραντεβού με όλους στο Ηράκλειο, από τις 13 εώς τις 15 Μαίου. Σας περιμένω», ήταν τα λόγια του Τζάμσι.
Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή θα υπάρχει ένα πλούσιο μπασκετικό πρόγραμμα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Λίντο) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες 3Χ3.
Ο Μάικ Μπατίστ, ο Ντορόν Τζαμσι, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Ζήσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Γιάννης Γιαννούλης και πολλοί ακόμα Έλληνες βετεράνοι θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα λαμπερό Gala του Σαββάτου 14 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γγ της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή και του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου.
Τα έσοδα όλων των εκδηλώσεων θα διατεθούν, σε συνεργασία με το «ΘΕΜΑ 117Α Λέσχες LionsΝοτίου Ελλάδος», ως συνεισφορά αγοράς ενός θερμικού κυκλοποιητή για παιδιά με καρκίνο.

ΕΚΑΣΚ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μαραγκάκης: Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Τα συγχαρητήρια του ΟΦΗ στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO