Connect with us

Τοπικά

“Ιστορίες Ποδοσφαίρου. Από την Μικρά Ασία στα Χανιά” – Εκθεση στο Γιαλί Τζαμί

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα Χανιώτικες ομάδες από την Μικρά Ασία φιλοξενείται το επόμενο διάστημα στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

 

Η έκθεση«Της Προσφυγιάς Φανάρι… Ιστορίες Ποδοσφαίρου. Από την Μικρά Ασία στα Χανιά», και όπως μαρτυράει ο τίτλος αφορά ποδοσφαιρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν από τους Μικρασιάτες, οι οποίοι ήρθαν στα Χανιά, μετά το 1922.

Εστιάζει σε τρεις ομάδες, την Ιωνία, τον Ικαρο και τον Κρητικό Αστέρα, ενώ η έκθεση περιλαμβάνει τις σημαίες των ομάδων, καθώς και φωτογραφίες, κύπελλα, φανέλες από τη διαδρομή τους στη Κρήτη. Παράλληλα γίνεται αναφορά σ’ αυτές, όπως και σε ομάδες που συμμετείχαν Μικρασιάτες, μέσα από κείμενα αρχείου των «Χανιώτικων Νέων».

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση, την οποία επιμελήθηκαν  οι Λευτέρης Λαμπράκης και Μαρία Μιχελογιάννη, ενώ την έρευνα έκανε ο συνάδερφος δημοσιογράφος των Χανιώτικων Νέων, Γιώργος Δρακάκης, εγκαινιάζεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 20.00, στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00.

Συνδιοργάνωση: Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, εφημερίδα «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», Πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

 

Ακαδημίες

Οι ορισμοί για Κ14 και Κ16

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ακαδημίες

Οι διαιτητές στο πρωτάθλημα Κ12

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γ' ΕΠΣΧ

Ο Κρικέλης σφυρίζει στο Φραγκοκάστελλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO